Borås vs IKO: 3-1...

Kvällen gick inte som planerat, först skrev jag örebro i ett tidigare inlägg, och länkarna blev knasiga - men det kan bli så när man bloggar i mobilen, snabbt under arbetstid ;)

Kvällen fortsatt att skita sig rent ut sagt.
För IK Oskarshamn inledde bortamatchen mot Borås tungt och segt. Inte alls samma tempo som i tidigare matcher, och försvaret började krocka med varandra igen - som det var under försäsongen.
Borås kunde få ett tidigt ledningsmål, ett skitmål, då pucken sköts på måfå, men styrdes in av boråsskridsko, alternativt ett IKO-självmål... osäkert att se vems fot/klubba som var sist på pucken. IKO-målvakten chanslös iallafall.

Spelet i första perioden fungerade inte, och Borås fick kontrollera matchen relativt enkelt.
Borås spelade dessutom inte alls som man brukar göra. Vi är vana att se Borås ställa upp hela laget på egen blå, stå där som en köttmur, och avvakta kontringar. Idag förde de spelet, vågade anfalla med hela laget, och i försvarszonen ställde man alla sina spelare framför det egna målet. Dvs, Borås spelade smart, och IKO gick rakt i fällan. IKO när man anföll hamnade i kanterna, och de få avslut som togs, lades rakt i målvaktens mage...

Andra perioden var klart bättre. IKO lyfte upp spelet, och klev fram på ett helt annat sätt. man förde matchen här, men var allt för inefektiva. Dessutom så hade man såkallat oflyt. Pucken hoppade över klubbladen konstant - dålig is?! Utöver detta slarvade man och fegade förmycket. Man tog inte avslut i förstaläget, utan gjorde allt för ofta ett pass förmycket - ut i sarghörnan.

Borås kunde inför sista akten gå ut med en 2-0 ledning.
Dessutom så startade de med att utöka till 3-0. Detta blev tungt, trots att Poulsen kunde svara snabbt, men en snygg genomåkning, från hönet, in mot mitten, för att dra en läcker dragning in i målet.
Tyvärr kom inte IKO närmre än såhär...

Kan också nämna att IKO hade ett 5 mot 3 läge, i minuten, men under detta skapade man en stolpträff, i övrigt var man knappt inne i anfallszonen...

Bäst ikväll:
Gibbs, Uotila och Morin.

Gibbs och Uotila spelade båda mycket fysiskt och vackert ikväll. Gibbs fick in särskilt en riktigt vacker smäll, så boråsspelaren bara dök rakt ner i isen.
Uotila hann med över 4 openicetacklingar under bara denna matchen, utöver dem var det flertalet hårda smällar i sargen, utdelade av honom själv! Dessutom visde han styrka i övriga spelet också.

Måste också nämna en av de vackraste tacklingarna jag sett, som Uotila delade ut. boråsspelaren flyger någon meter, och blir liggandes på isen. Dommaren slår ut armarna, och hävdar att det ej var utvisning på det... MEN, brent Davidsson i Borås ger sig in i en fight efter detta. Brent får 2 min utvisning, och Uotila får 2 min Charging, för den tacklingen dommaren precis innan slagit ut armarna för?!
Dessutom kan nämnas att Davidssons gruff, var minst lika våldsamt som gruffet som uppstod med Valdix i Bofors... där blev det matchstraff - idag blev det 2 minuter... Tja, olika regelböcker helt enkelt eller?!

En annan kul sak som hände ikväll, det var vad vi 10-talet supportrar bjöd på. När vi började sjunga "Visa pattarna ni spelar i BH".. det gav många roliga blickar - både från spelare och publik! :)
(För er som inte vet det heter Borås inför denna säsongen inte Borås Hockey Club längre, utan Borås Hockey, dvs BH!)...

Nä, på Fredag väntar Västerås hemma. Då tar vi nya tag!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Räkan

..glömde skriva det... får be om ursäkt att jag ej twittrade så mycket idag, detta beror på 2 saker:

1: Ville sjunga först och främst ;)

2: jag har 3 som mobilleverantör, och deras nätverk har hoppat upp och ner idag, dessutom så var internettäckningen i hallen idag ovanligt dålig... fick inte iväg mina rapporteringstweet...

2011-09-29 @ 00:31:17
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Julan

Stämmer det att det var drygt 800 i hallen bara? Det får en ju verkligen att hoppas på att Borås åker ur...

2011-09-29 @ 07:53:59
Postat av: Adam

Kul att ni sjöng visa pattarna, moget också. Synd bara att ni inte hördes.



Ni har lyckats med en sak änsålänge och det är o va ända laget som är sämre än taif, grattis.

2011-09-29 @ 08:13:12
Postat av: Matanazar

Jag säger bara: Tredje raka!

2011-09-29 @ 09:08:41
Postat av: synsk

2011-09-29 @ 10:18:59
Postat av: dino

Håglöst!!! Trötta forwards i leading lines? Ingen som vill offra en hörntand framför mål. Det spelades runt utan farligheter och kamp. Ska man coacha så får man läsa av spelet innan sista 3 min. Vaska/mixa, lägg på kassen, GÅ på kassen! skapa tryck, näe inte mycket av den varan (22 skott i magen på Bjurö med fri sikt).

Många som sitter och värmer bänk! Har de blivit så dåliga när serien startat? Endast Matt Ryan får godkänt framåt

Man kan inte bara rulla på 3 och tro att det löser sig.

BH var INTE bra men IKO satt i bussen..............

2011-09-29 @ 12:55:38
Postat av: Anonym

tycker man ska rulla på 4 kedjor

när lidhmmar e tbx så har man kapacitet för de

Poulsen-McGrath-jade

Rodman-ryan-valdix

Hagelin-nybeck-gibbs

lidhammar-CJS!-löfstedt det kan man rulla på !

2011-09-29 @ 13:03:29
Postat av: greger

Ballongen IKO sprack

2011-09-29 @ 15:24:02
Postat av: affe

Ut med Valdix (0 p) in med Lövstedt!!!Har sett den grabben innan, en riktig playmaker!!

2011-09-29 @ 17:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: