J20: IK Oskarshamn fick storstryk...

0-0 efter första, 0-3 efter andra och 1-6 efter sista perioden...
(Periodrapporter från period 1 och period 2 finna att läsa i föregående inlägg).

Oskarshamn skulle få powerplay i tredje perioden, och Oscar Josefsson kan göra 1-3.
Detta var dock det närmsta man kom, då Borås kunde göra 1-4 och 1-5.
Efter det målet tog oskarshamn Time Out, och chansade med att plocka målvakten Robin Andersson (som förövrigt svarade på lite frågor inför matchen), och detta gjorde man med knappa 7 minuter kvar av matchen(!).
Men Borås kan då göra 1-6 i tom bur, och matchen var definitivt över.

Enligt rapporten var Borås klart bättre. Borås gör en bra match, och Oskarshamn brukar alltid ha svårt mot dem...
Oskarshamn var med bra i första perioden, men när målen ramlade in, då tappade man gnista.
Man skall också ha i åtanke att många har spelat många matcher de 4 senaste dagarna, och det syntes nog lite av idag...

Oskarshamn var aldrig nära i tredje.
Jag frågade om man hade bra press då målvakten plockades, med 7 min kvar av matchen och inget powerplay.
Men att plocka målisen var en vild chansning. Det var många mål uppåt, och kunde man få in ett mål där, kunde laget kanske få ny energi.
Men det lyckades inte idag, utan man förlorar tungt.
Poängtera också att Robin Andersson INTE gjorde en dålig match. Det var snarare tillfälligheter som gör att resultatet blev så stort som det blev. man föll i egen zon och bjöd på något. Dessutom så var det 2 raka powerplaymål för Borås, inga mål Robin kunde lastas för.

Bara till att ta nya tag!

Skotten: 6-15, 10-18, 6-10
Totalt: 22-43

Nästa match J20 spelar är på lördag (den 26/11 kl 14:00). Då möter man Mariestad på bortaplan.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag såg att A-laget skulle låna ut en spelare till Mörrum för att han ska hitta tillbaka till sitt spel och det borde man kanske försöka göra med några av juniorerna också. Dem tongivande spelarna där skulle behöva höja tempot och själförtroendet en aning och dem skulle nog må bra av ett miljöombyte. Dem har ju tempot i kroppen, det såg man ju i början av serien men plockar inte riktigt fram det för tillfället.

Om dem inte får träna med A-laget så kanske dem borde lånas ut.

Hur som helst så behöver man nog gör något nu. Kvaliteten är minst sagt ojämn. Ena matchen spelar man helt OK för att nästa åka på rejält med spö.



Dem sista två matcherna har det varit lite ändringar i femmorna och det har tyvärr inte gjort saken bättre. Förstafemman verkar ha tappat en del av sin offensiva slagkraft och släppte dessutom in mer än vanligt i går. Ändra tillbaka genast!



Gör något för att få upp tempot och självförtroendet nu innan det är för sent. Ge inte upp!

2011-11-23 @ 13:12:46
Postat av: Anonym

Det har ju inte varit några större förändringar i femmorna, kanske skulle det kastas om lite mer för att bryta mönstret helt.

Sen är nog fler som tappat självförtroendet än de som spelar i första linan.

Oftast så går man ner på folk i tredje perioden och detta kan ju inte hålla i längden.

Tempot kan man nog förbättra på träningarna också, det verkar som det är ganska statisk träning.

Ta hjälp av A-lagets tränare Fredrik Söderström och någon spelare som vill vara med på j20 träningar.

2011-11-23 @ 15:34:53
Postat av: Anonym

Det har nog blivit både dåligt självförtroende och förlorad spelglädje ser det ut som :(

Undrar hur man på klubbnivå ser på detta.Kanske inte bara hänger på spelarna?

2011-11-23 @ 19:41:46
Postat av: Lars

Jag hoppas att klubben tar det på allvar att laget underpresterar. Svälj stoltheten och TA HJÄLP, det finns ju resurser i föreningen. Det är ju jätteviktigt för både klubben och spelarna att man får ut maximalt av dem. Jag vet att det finns flera spelare i laget som har stora ambitioner och för dem är ju en maximal utveckling oerhört viktig. Om spelglädjen sjunker allt för långt så är det nog inte omöjligt att en del spelare försöker byta klubb redan innan säsongen är slut.

Vidare så är det jätteviktigt att ha ett så bra AJ-lag som möjligt. Det är en mycket tungt vägande faktor när unga spelare väljer klubbar inför BJ. Den här jakten mot J18-elit påverkar i störst omfattning endast klubbens möjligheter till att kunna ha ett Elithockey-gymnasium men det är inte många unga spelare som endast fokuserar på J18-Elit och därmed får man i alla fall inte dem ”elever” man så gärna vill ha.

Spelare och deras föräldrar tittar uppåt och framåt i tiden och utan ett starkt J20 blir glappet till A-laget gigantiskt. Hade klubben tänkt till lite så borde dem ha lagt det mesta av krutet på att utveckla A-juniorerna. Ett bra AJ = Bra spelare till BJ.

Med tanke på att man är en ganska generös klubb när det gäller material, service osv. till juniortrupperna så är det lite konstigt att man inte gör allt för att få rätsida på detta snarast för ännu är det inte kört, det finns massor med poäng kvar att spela om och man har alla möjligheter att avancera både i tabellen och spelmässigt.

Ta alla tänkbara resurser i anspråk och få laget på rätt köl. Tvivla inte på att kvaliteten finns i truppen för det finns så det räcker. IKO kan troligen ställa seriens bästa femma (utan överåriga) på isen och ändå ha bra kraft kvar i andra. Tredje tycker jag gör det toppen. Dem håller mot bra i sin defensiva roll.

Ändra tillbaka till den ursprungliga uppställningen och ge dem alla tänkbara förutsättningar. Försök att få alla att dra åt samma håll. Jag tror på det här går att vända men man måste agera snabbt!

2011-11-23 @ 20:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: