J20 förlorade...

IK Oskarshamns J20 spelade idag match hemma mot Skövde, och förlorade med 5-7. Lovade en matchrapport, men är på resande fot, och saknar internet. Lyckades dock mobilblogga kort nu innan mobilbatteriet dör. Efter första perioden låg man under med 0-2, men vände detta till 4-3, men Skövde vände igen, och kunde vinna med 5-7. /Räkan

EDIT: Nu är jag hemma. Jag bad lagledaren Micke om en matchrapport, som han mycket troget skickade mig. Men som jag skrev innan, kunde jag inte slänga upp den efter matchen.
Här kommer den i efterhand i sin helhet:

"Första perioden är på det stora hela en bra period. Vi gör två misstag och de gör de mål på. Första går vår back ner och stöter men ingen forward spelar back, vänder mål. Andra gör vi ett dåligt pass i egen zon och ställer kompisen och de gör 2-0. Inte mycket att säga om. Vi är lite omständiga i vårt spel, för mycket diagonalt. Något vi var tvungna att komma tillrätta med i andra.

Andra blev en galen historia. 6 mål på 6 minuter. Redan efter 23 sekunder reducerar vi och minuten senare kvitterar vi. Aronsson bakom mål som sticker in den till Josefsson som klipper till direkt. 22 sekunder senare blir vi alldeles för passiva i egen zon och de gör 3-2. Vi kvitterar igen efter att berra lägger ett höstlöv mot mål, dryga minuten senare efter ett långt byte gör nr. 25 4-3. SIK time out. Minuten senare kvittering, åter efter klent i off zon. Vi radar upp chanser 6-7 jättelägen men det är SIK som gör 4-5 efter att vi förlorat puck i mittzon. Snacka om svängdörrar i andra.

Tredje är bara 1 minut gammal när vi kvitterar på en retur. Händer inte så mycket fören efter 8 minuter. Domaren missar en hög klubba på nr 61 och tyvärr hänger det i han och tar sedan en solklar två men snackar även till sig 10, sedan gör Erik G samma sak. Vi får inte bli av med så rutinerade i det läget av matchen. Spel 3 mot 5 avgör det matchen med 6-5 och senare även 7-5 och sedan är vi inte nära tyvärr.

I stället för att spela smart när vi kvitterar och även tar ledningen går vi för ett till och det straffade sig i dag."

Kommentarer
Postat av: Timbuktu

Timbuktu håller på IK Oskarshamn?



http://www.youtube.com/watch?v=0z83xjbASAI&list=PLF2F163505F5582C3&index=6&feature=plpp_video

2011-11-12 @ 21:19:52
Postat av: Anonym

Det är kanske lite läge och försöka stuva om lite i laget nu Mats Johansson innan det är för sent. Det är ganska viktigt att juniorerna stannar kvar elit för klubben och kanske även för dig som tränare. Har lite förslag på femmor som du kanske skulle prova.

1:linan

Backar, Gustafsson, Odén

Forwards, Djerf, Engsund, Eberhardsson

2:linan

Backar, Riesbeck, Bertilsson

Forwards, Woller, M.Nilsson, Aronsson

3:linan

Backar, Jersenius, Edelskov

Forwards, Josefsson, Karlsson, Wik

Reserver, Petersson, Daly, Johansson

Detta tycker jag hade sett intressant ut. Värt ett försök eller?

2011-11-13 @ 10:55:52
Postat av: håller med

Håller med föregående talare.Känns som en del onödiga förluster.Måste nog prova med att stuva om.

Risk att spelare tröttnar.

2011-11-13 @ 15:49:23
Postat av: Styrspel ??

Det känns som att försvarsspelet är det största problemet, man släpper in för många puckar. Kanske dags att släppa styrspelet och börja spela med hög press direkt från det att man förlorar pucken. Styrspel känns jäkligt "mossigt" och det verkar ju inte fungera så bra. Inställningen skulle nog också behöva höjas ett par snäpp, spela lite mer "desperat" och kämpa som djur.

Jag tror att man bör förändra något så att grabbarna känner att man försöker påverka situationen.

Laget spelar också jäkligt ojämnt. Ena matchen skåpar man ut motståndet efter noter för att i nästa match förlora stort mot klart sämre lag på pappret.

2011-11-13 @ 17:00:16
Postat av: Anonym

Anledningen till att många drog från j20 förra året va pga Mats. Han coachar konstigt och behandlar spelare illa,riktigt jävla illa. Bort med han från IK Oskarshamn, då skulle klubben må mycket bättre!

2011-11-13 @ 17:29:43
Postat av: Lars

Jag håller med och hoppas att laget/klubben agerar på något vis. Låt det inte bara rulla på med många onödiga förluster.

Kapaciteten finns individuellt, det finns tillräckligt bra spelare så det finns ingen större anledning till oro egentligen men man kanske bör göra någon form av förändring för att få en nytändning, känns som det gått lite slentrian i det hela.

2011-11-13 @ 17:31:39
Postat av: Lars

Det slank visst in ytterligare ett inlägg medan jag skrev. Jag höll med signaturen "Styrspel"

Jag har ingen åsikt om tränaren, har för liten inblick.

2011-11-13 @ 17:34:12
Postat av: Förrdetta j20 spelare!

Tycker att ni som krittiserar mats johansson inte redigt fattar vad han gjort för ikos juniorer. Han e anledningen att iko har ett j20 lag i elit! Och dom som säger att han behandlar spelare innan har säkert hört det från spelare som inte riktigt räckt till och varit tvugna och nöta bänk eller harvat i en 3 lina. Tycker alla ska ge han e klapp på axeln för han har gjort mycket för j20. Sen e det bara att inse spelar materialet e sämre än föregående år!

2011-11-13 @ 19:04:25
Postat av: öppenhet

Kritik o kritik.Många vill nog mest se att man kan göra lite förändringar o inte köra i gamla spår.Kritik kan vara konstruktiv om man inte ser den som gnäll,eller hur?Våga o vinn

2011-11-13 @ 19:20:59
Postat av: fd spelare

Så det e inte kritik när nån skriver bort med han från iko? Sen kanske jag kan hålla med delvis om att det kan behövas en ny röst, pga att han varit länge i laget. Men det något klubben får ta. Men ville mest påpeka att han är en stor anledning till att j20 e i elit.

2011-11-13 @ 19:28:47
Postat av: #99 for ever!

Det är nog inget fel på Mats men ibland "kör ett lag fast" och då kan det behövas att man agerar på något vis. Antingen ändrar man på hur man spelar, tex. hur man försvarar sig eller uppspelen (det bästa skulle ju vara att efterlikna A-lagets spel i möjligaste mån. Man kanske kan ändra lite i femmorna om man känner att man har verktygen i lådan men inte riktigt använt dem på rätt sätt eller så kan det hjälpa att få en ny tränare med nya ideér.

Man kanske kan göra ett litet tränarbyte under en begränsad tid och låta juniortränarna (AJ & BJ)byta lag under en period. Kanske kan Fredrik Söderström ta något pass i veckan med AJ och försöka styra in dem i samma spelsystem som i A-laget. Hitta IKO:s röda tråd.

Vidare kanske det finns utrymme för dem tongivande A-juniorerna att träna lite med A-laget eller ev. lånas ut till något annat seniorlag för att komma upp i tempo igen.

Något man verkligen skulle behöva göra är att hålla regelbundna spelarmöten där man går igenom problemen och sådant som fungerar.

Slutligen får man väl sluta gnälla om att spelarmatrl. är sämre. Det räcker till garanterat om man bara kommer i ordning och gör rätt. Det är ju alltid så att fd. spelare tycker at spelarmaterialet var bäst när dem själv spelade.

2011-11-13 @ 20:21:45
Postat av: bra idéer #99

Det är en konst att plocka fram det bästa ur ungdomarna en och en.Även viktigt att ha ett öppet klimat där man vågar och kan säga vad man känner och tycker. Sen formas man ju i spelet lite efter sällskapet man spelar med.Där måste man nog försöka tänja lite på de gränser man tycks ha.

2011-11-13 @ 20:35:10
Postat av: Anonym

Svar till styrspel, det gäller att hela laget jobbar i försvarszonen inte bara lämna till backarna och målvakten. Några matcher har forwards "lunkat" hem.

Lika aggressiva som laget kan vara i anfallszon måste det vara i försvarszonen.

2011-11-14 @ 00:12:16
Postat av: #99

jag förstår var sign. Styrspel och den senaste skribenten menar! Det är ju olika former av försvarsspel.

Hela laget jobbar och varje rollspelare har sin uppgift.

Om man väljer att styr "passivt", att liksom försöka lura/styra in puckföraren i en återvändsgränd och där försöka sätta stopp och vända spelet är väl sk. styrspel. Hur man sedan formerar sig i detta kan ju variera; tex 1-3-1 eller 2-2-1. Känns som att grabbarna ligger närmast 1-3-1, Lasse Falks gammla patentlösning.

Den variant av försvarsspel som nu känns mest aktuell i hockeysverige är väl att man spelar med hög press i försvarsspelet. Det är en aggresivare/offensivare variant av försvarsspel. Att man försöker vinna tillbaka pucken så snabbt som möjligt så fort man förlorat den och sedan försöka vända spelet så långt upp i banan som möjligt.

Självklart har varje gubbe fortfarande sin position och uppgift, annars skulle det ju bli kaos om alla pressade överallt.

Personligen tycker jag att AJ har spelarmaterial för att spela med hög press, duktiga skridskoåkare och många offensiva forwards. Känns inte som att det riktigt ligger för dem att backa hem passivt och styra.

Sedan är det ju själklart att man inte kan spela försvarspel med två backar och en målvakt. Centrarna måste vara ytterst vakna och hela tiden jobba hem som tredje back. Vingarna måste givetvis också följa med men i försvarszon känns som att dem försöker suga upp sina backar så givetvis måste dem hinna hem före dem. Centeruppgiften ska väl i första hand vara deffensiv eller?

Alla har en åsikt och detta är min. Jag kan ha fel:)

2011-11-14 @ 11:21:59
Postat av: support

Mats måste avgå!

2011-11-14 @ 22:48:16
Postat av: Lars

Jag tror inte alls att Mats J behöver avgå, han har massor av erfarenhet. Det är väl bara så att allt gått lite i stå för tillfället. Troligen en formsvacka och det händer i alla lag.

Jag tycker i alla fall att det är en lysande idé om tränarna byter lag. Även om J18 går bra så har Mats massor att tillföra till dem unga spelarna. Våra tränare är nog bra på olika saker och en kombination är ju givetvis optimalt. Om Söderström dessutom skulle kunna ta sig tid till att köra något pass i veckan med AJ skulle det vara helt suveränt. Jag tror att man i IKO måste försöka spela samma spel i juniorlagen som i A-laget. Man måste se sig som en enad hockeyklubb!!!

J20 MÅSTE också prioriteras högre än J18 i en förening. Klubben verkar ha någon vanföreställning om att J18 är viktigast för att få hit bra spelare men jag tror nog att duktiga spelare ser förbi

J18-Elit (om man nu lyckas kvala upp). En duktig spelare vill hellre spela med J20 på så hög nivå som möjligt, helst SuperElit. Det måste vara prio 1.

Den solklara rangordningen i en klubb MÅSTE vara;

A-lag – J20 – J18. Annars kommer klubben ”halta” och få en lucka mellan J18 och A-lag för ingen av dem bästa spelare stannar kvar över J20-åldern om nivån är för dålig.

Fungerar det inte så måste man göra något åt det.

2011-11-15 @ 10:20:56
Postat av: Anonym

Detta ligger i klubbens eget intresse att ta tag i.

Vill man få upp juniorerna till A-laget är det ganska lämpligt att Fredrik Söderström tar några träning-pass med j20 om tid finns och om Mats kan acceptera detta.

Detta får man se på lite sikt. Kan vara bra för killarna och få träningar av en rutinerad

A-lagstränare.

2011-11-15 @ 13:06:47
Postat av: undrar

Nån som vet hur intresset för Juniorerna är från klubbens sida? Är det nån i ledningen som tittar på matcherna. Verkar iaf vara ett hett ämne det här.Kommer nog inte från ingenstans??

2011-11-15 @ 13:51:00
Postat av: Matte

Fredrik Söderström ser nog dem flesta av juniorernas matcher. Jag är helt säker på att han är perfekt för klubben, han har bra koll på spelarna och verkar bry sig om klubbens välmående. Men man förstår ju att steget är stort mellan lagen. En ren juniorfemma räcker ju inte till i alsvenskan men jag är ganska säker på att det finns en handfull spelare som inte skulle göra bort sig tillsammans med etablerade spelare i en A-lagsfemma.

Det känns också som att A-lagskillarna har hållit sig friska och hela så här långt (peppar, peppar)annars kanske det skulle kunnat vara några som fått prova på seniorspel.

Det skulle ju vara suveränt för självförtroendet att bara få träna med seniorerna ibland. Om tex. 1:a femman skulle få träna lite med dem så skulle dem troligen plöja ner det mesta i Elit, det gjorde dem ju i början av säsongen. Dem får ett helt annat tempo i kroppen. Ett tempo som sedan sakta klingar av när man lägger sig på en bekväm men tillräcklig nivå i AJ. Säkerligen helt omedvetet, ingen skugga över dem.

Dock vet man ju inte hur klubben ser på AJ. Dem investerar ju en hel del pengar i dem så dem borde ju tänka på tillväxten. Dem är ganska generösa så vitt jag vet. Det finns mycket pengar att spara om man kan få "egna" juniorspelare att ta en tröja på ett "billigt" kontrakt och många där skulle ju gladeligen spela gratis:)

2011-11-15 @ 18:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: