IK Oskarshamn segrade mot Mora!

IK Oskarshamn tog en otroligt skön seger mot Mora!
IK Oskarshamn vann ikväll borta mot Mora med 1-2!

Enligt rapportering från Mora så var IK Oskarshamn det klart bättre laget i första perioden, och matade på duktigt. IKO kunde också ta ledningen med 1-0, efter 4:39. Målskytt Gibbs!
Gibbs twittrade innan matchen att han skulle krama Eriksson i Mora, om Gibbs skulle göra mål (Moras Eriksson kramade Leksands Bibic efter att ha gjort mål i förra omgången). Jag har försökt få svar på frågan, men vad det verkar som så blev det tyvärr ingen kram...

IK Oskarshamn fortsatte att pressa på, men med 1 minut och 8 sekunder kvar av perioden, kunde Mora kvittera.
Skotten efter första perioden: 6-16

Andra perioden skulle rollerna vara ombytta. Mora kom ut med mer fart, och pressade IKO. Men IKO kunde rida ut stormen, och 1-1 bestod sig perioden ut.
Skotten efter andra: 18-5

Sista perioden har jag fått lite olika rapporter om, men Mora skal haft bäst kontroll på spelet. Men 6:53 in i sista akten kan Poulsen sätta 1-2, och detta i powerplay(!).

Mora pressade på, och IKO fick dessutom en utvisning med 2 minuter och 31 sekunder kvar av matchen.
Mora tog Time Out, och plockade målvakten. men IKO sprattlade på bra, och kunde rida ut denna stormen också.
IK oskarshamn skulle dessutom få iväg ett skott i slutet, som gled in i den tomma målburen, men slutsignalen hann gå innan pucken hann över mållinjen.

Markus Svensson fick pris för bästa spelaren i IKO. Bengtsberg (Moras målvakt) fick Moras pris för bästa spelaren...

Skotten i sista perioden blev 12-11, totalt 36-32.

Och nu har jag bara ett ord kvar att säga: UNDERBART!

Känns så skönt att ta denna viktiga bortaseger. Nu tar vi Borås på hemmaplan, nu på Fredag också!