Nostalgi: Resorna till Tranås...

Signaturen "IK" frågade vad som hände med nostalgin.
Som svar på det är nostalgin något jag ibland skriver om, då inget annat finns att rapportera från/om IKO.
Jag har dessutom skrivit några andra artiklar om ämnet, jag sparar till min semester, då jag kan slänga upp dem om jag inte hinner vara "á jour" på bloggen...

Men tänkte bistå med ett litet inlägg redan här och nu.
Ämnet är om resorna till Tranås. Jag har valt att slå ihop lite olika reseminnen därifrån, för av någon anledning har jag varit där sjukt många gånger för att kolla på hockey... Tranås islada är en av de bortalador jag troligen besökt oftast - vet ej varför, det har bara blivit så.
Då det blivit några besök i Tranås, har jag rört ihop när de olika händelserna inträffade, därför nämner jag ej vilket år det var eller hur matchen slutade, för att ej bidra med felaktiga uppgifter.

Tranås ishall var ingen höjdare, och publiken i Tranås var minst lika enögd och dommarpåverkande som publiken i Ljungby. Dvs, efter varje tacklad Tranåsspelare, så buade man.

Men i Tranåspubliken fanns det särskilt en herre jag minns extra tydligt. Han hamnade nästan alltid relativt IKO-klacken när vi var där.
Det var en karl med stort hjärta och aningen mindre förstånd.
Utseendemässigt påminde han lite om bröderna Hanson i filmen "Slagskott", fast utan glasögonen..

(Hanosnbröderna, snubben i Tranås var han i mitten...).

Vad var då så speciellt med denna mannen. Jag och min kusin gav han namnet Tranåsmulle, då han påminde lite om skogsmulle eller Rulle från "Nöjesmassakern"...
Grejjen med denna mannen var att han alltid levde sig in i matchen, seriematch eller träningsmatch. Han stod alltid för sig själv och skrek, han skrek särskilt mycket och ofta till dommaren. Inte nog med detta hade han alltid en dosa lössnus inkörd under läppen, och han sprutade snus som en skördetröska var gång han ville förmedla dommaren sina åsikter.
Dessutom, efter var match IKO vann, så valde han att alltid innan han gick hem "hötta" med näven först åt IK-tränaren, sedan åt IK-klacken. Sedan såg man honom inte mer, förens det var dax för nästa resa till Tranås...

Reseminne:
Jag har ett annat reseminne från en bortamatch jag måste ta upp.
Jag själv gick sista åren på högstadiet, och matchen var mitt i veckan. För att hinna med var jag tvungen att sjukanmäla mig i vanlig ordning... Grejjen med denna resa var att på väg hem från skolan, för att bege mig till mina resekamrater, blir jag sjuk på riktigt. Jag stannar och kräks 2 ggr, bara på vägen hem. Hemma kräks jag igen. Min mamma märker detta, och gör ett tappert försök att hålla mig hemma... men inte denna gången, jag sa att det bara var "vanlig" hockeyfeber.
resan denna gången gick i min farbrors bil, tillsammans med farsan och min kusin. Jag mådde inte bra. men klarade hela resan. Väl framme känner jag mig inte alls bra, men är stolt över att ha klarat hela resan, och bestämde mig för att klara resten av dagen också.
men mitt i första perioden får jag springa iväg för att kräkas - då gör IKO mål. jag var sur för att ha missat målet. Lite senare var det dax igen, jag sprang iväg och kräktes, IKO gör mål. Min kusin säger till mig när Tranås är på väg att äta in resultatet att jag nog borde gå och kräkas igen. jag skrattar, men snart bubblar det till, jag måste springa igen. IKO gör mål igen.
IKO gjorde 3 mål denna matchen. Jag missade alla pga av kräkningar. men IKO vann, och jag var glad för det!
Noterbart: Jag var ej gravid, och iallafall ingen från mitt resesällskap blev sjuk efter resan...

Avslutningsvis. En kort historia om en resa till Tranås, för att se vad jag vill minnas en träningsmatch. kan ha varit en betydelselös seriematch, då på denna resa var det bara jag, min bror och 2 flickor med i bilen. Inga andra Oskarshamnare på plats.
Min bror ville iallafall köra dit, då han precis tagit körkort och köpt bil.
Vi hetsade den nyblivne chaufören så gott vi bara kunde, och strax utanför Tranås, i en rondell skriker vi att däcken skall skrika. Min bror gör sitt för att gasa på, men i rondellen finns en polis.
Polisen tar fart efter oss, och stannar vår bil.
Polismannen: Det gick lite fort här va?
Brorsan: Ojdå... tja... joooo... jaaa.. jo, det gjorde nog det...
Polismannen: har ni brottom till något eller?
Brorsan: Inte så brottom, men vi skall se IK oskarshamn spöa Tranås...
Polisen: OK, kör försiktigt nu, och se till att vinn över Tranås, jag hatar det hockeylaget...

Ja, så kan det gå. men kul med trevliga poliser, och med hockeyförstånd.

avslutningsvis, några av matchprogramen från tranås:

Tranås har aldrig varit några grafiska genier, men stort plus för formatet, med vikt A4, som lätt går att ha på sig under match.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Rusk

Matcherna slutade nästan alltid 7-3 till Tranås tyvärr. Det är min bild av matcherna i Tranås samt den där jävla gubbvakten som verkligen var ett jävla provokativt rötägg.Som tur var fick Tranåsfansen sin hockeystyrelsen att göra sig av med grisen för de skämdes så. Mycket fint agerat från Tranorna. Jag minns även supportern du nämnde men brydde mig inte om honom ty han verkade lida av hela alfabetet. Men det blev ju tradigt att se hans fula/hånande nuna efter varje 7-3-förlust. Man kom ju ändå inte åt han då man gick nästan under läktarn utan trappor upp. Detta kan väl ändå inte va så himla länge sedan? Det känns inte så.. Nu slipper vi åka dit och loosa me 7-3 dock. Skönt!

2011-06-22 @ 01:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: