Diskussion: Sirianni eller Ryan

Som det snackas om nu, tycks valet stå mellan Sirianni eller Matt Ryan.
Skulle det bli Sirianni - som skall vara billigare, läggs mer pengar på en back.
Blir det Matt Ryan, som är dyrare, blir backen billigare...

Personligen anser jag då att valet på Sirianni känns mest naturligt, då han är en erkänd poängmaskin, och med honom kommer den något osäkra backlinjen förstärkas. Dvs, med Sirianni blir det mer poäng frammåt och mindre bakåt (tack vare backen) - rent logiskt sett alltså.

Matt Ryan då, han skall vara mer av en tvåvägsspelare, och "ett säkrare kort", då han levererar på alla nivåer - men dock ej lika mycket som Sirianni gör.
Ryan har dessutom i genomsnitt minusresultat i +/- statistiken. Blir då backvalet en billigare variant, kan det släppas in mer än vad som skapas framåt.

Om man då måste välja en av dessa spelare, känner jag att chansa på Sirianni vore en säkrare chansning - i det stora hela. Men om möjligheten finns att plocka hit båda, ja då ser Oskarshamns anfall på pappret MYCKET lovande ut inför kommande säsong!

McGrath har dessutom artistkontrakt med IKO. Nu vet jag inte planerna på hur man gör med honom, utifall IKO skulle gå vidare - dvs om man tänker skeppa honom utanför Sveriges gränser varje uppehåll, för att få behålla honom lite längre eller ej. Men ponera rent hypotetiskt att IKO går vidare, och man ej längre får använda McGrath - då kan dubbelvärvningen av både Sirianni och Ryan vara ett klipp!

Nu litar jag förståss på Roger Jönssons omdöme i hans val, då han hittils värvat klokt!
Men min förhoppning är en god backförstärkning tillsammans med Sirianni - om man måste välja.

Hur tänker ni? Vad tycker ni?

/Räkan

Kommentarer
Postat av: T

Jag tror ju att Matt/Siriani också får artistkontrakt så

2011-06-15 @ 07:06:39
Postat av: Anton

Håller med dig till 110. Skulle välja Sirianni 7 gånger i veckan. :)

2011-06-15 @ 11:12:33
Postat av: Ståplats

Gärna båda två och gärna någon bättre center än Ryan? Då kan vi hävda oss.

2011-06-15 @ 13:28:38
Postat av: Jonas

En oerhört svår fråga att svara på då man inte vet vilket kapital som finns kvar att spendera på återstående spelare samt vad spelarna kostar.



jag kan hålla med om att Sirianni känns spännande som spelare men jävligt osäker på det sociala enligt de uppgifter som cirkulerar.



Matt Ryan är nog en stabilare värvning som man vet totalt sett vad man får både på och utanför isen, men ska enligt uppgift vara jävligt dyr, svårt.



Men det vi sett tidigare säsonger då vi saknat centrar så har det näst intill gått åt helv...

centrar är ryggraden så jag sätter mina kort på att värva antingen Matt Ryan eller en annan klasscenter och släppa Sirianni.

2011-06-15 @ 18:39:59
Postat av: Jonas

Kanske inte blir någon av dessa med tanke på att inget händer.........

2011-06-15 @ 19:13:27
Postat av: Anonym

jag skulle ta en bättre center än Ryan, en som är en mer pålitlig poäng görare, de finns massa bra!

2011-06-15 @ 19:31:45
Postat av: Ickedicke

Känns det inte fel att släppa Anton P? Borde vara en utmärkt 3 eller 4 center. Förra årets prestation ska vi nog bortse från. Ser inte samma potential i Nybeck, känns mer hög division 1 klass.



En annan sak/ är det inte konstigt att inget hörs om Tom Linder. med tanke på att han knappt platsade i Växjö förra året borde det inte vara aktuellt att han går lira i ES. En prisvärd ersättare till Rönnberg. Bra storlek, lokal anknytning och minst lika duglig som Lennartsson. Vad tycker ni?

2011-06-15 @ 21:03:47
Postat av: Jonas

Har hört att Anton funderar på att lägga av pga att kroppen ej håller.



Har funderat på Linder som ett tänkbart lån från lakers men som sagt det hörs ingenting.

Det som det surrats om i så fall är att eventuella utlåningar från lakers sida går till Troja....

Vet inte om det stämmer.

2011-06-15 @ 21:08:40
Postat av: Ståplats

Håller med om att det känns lite märkligt att släppa Anton som har visat potential när han varit frisk. Dessutom borde han inte vara alltför dyr. Skulle duga som 3:e eller 4:e center. Men det kanske är han själv som har gett upp som sagt. Linder vore ganska intressant men jag tycker han var alldeles för långsam på skridskorna när han var här.

2011-06-16 @ 09:00:18
Postat av: Jan Banan

Det finns en övertro när man värvar spelare, att dom är poängmaskiner hit och dit....spelare som värvas från b ligor i Europa eller ex AHL är inte automatiskt poängmaskiner när dom kommer till Sverige. Bara IKO har tagit hit en hel drös lirare från utlandet genom åren och det är bara ett fåtal som blivit supervärvningar.Dom flesta har blivit floppar tyvärr...men sant.

Självklart hoppas jag att dom spelarna IKO värvar når himmelska höjder och öser in poäng.....och spelar briljant men måste ta med i beräkningen att dom lika gärna kan floppa.....men det är en risk man tar som allt annat i livet.

2011-06-16 @ 13:57:16
Postat av: Anonym

Tror att CJS är en center för 3 kedjan och Nybeck/Olsson 4 kedjan.

2011-06-16 @ 17:29:43
Postat av: KP

Siri Siri Siri siriiaanni!

Satsa på Sirianni, tror han kan stänka in massa poäng, visst viktigt med en renodlad center men det känns BRA framåt o mörkare bakåt, siriianni är billigare, dvs mer pengar till en bättre rutinerad back!

2011-06-16 @ 21:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: