Allsvenskan kan förändras...

Borås presenterade ett minusresultat - likt IKO. Men som ni flesta känner till så brukar man få dispens 1 år.
IKO kommer spela på dispens kommande säsong, och måste redovisa minst ett +/- 0-resultat.
Samma sak var tanken med Borås, men nu var deras minusresultat större än beräknat. Dessutom så har man kontinuerligt gått back ekonomiskt och inte nog med det, man har publiksnittet minskat år efter år. Sponsorer har hoppat av.

Detta har gjort att förbundet nu vill ha in en handlingsplan från Borås i morgon (fredag), som skall granskas sedan på måndag. man skall ha en tydlig plan på hur ekonomin kommer att saneras, och större delar av skulderna måste dessutom vara inbetalda.
Detta för att slippa en ny Halmstad hammers, dvs konkurs mitt under pågående säsong!

Självklart vore en konkurs, särskilt mitt under säsongen en katastrof!

Frågan är dock, blir allsvenskan bättre av att ta in ett div 1 lag, som ej värvat för allsvenskt spel?!
Karlskrona tex, skulle kunna bli ett bra allsvenskt lag - men de är inte redo för allsvenskan NU. De skulle behövt förbereda sig tidigare för detta. Kommer de att tacka nej till en eventuell allsvensk biljett? Vet inte, men rent sportsligt för dem kanske det är smartast, men å andra sidan, att ta klivet upp i allsvenskan är ej heller lätt. Frågan är hur man bedömmer det, att ha ett lag i allsvenskan som skall kämpa för att hålla sig kvar, eller ett div 1 lag som skall kämpa för att gå upp. Det sistnämnda tror jag gynnar hockeyintresset i stán...

Men annars, rent underhållningsmässigt sett, så vore Karlskrona bättre motstånd än Borås.

Min gissning på en lösning av allt detta är att det är försent att plocka in ett div 1 lag, och att förbundet kommer kräva en god handlingsplan av Borås, för att undvika konkurs, och kasta ner dem i ettan när kommande säsong är överspelad istället - för jag tror faktist inte på ett år sett att Borås går att rädda kvar i allsvenskan. Lockar man inte ens 1000 pers på sina hemmamatcher, då blir det inte lätt att dra in pengarna, och marknadsvärdet för sponsorerna ses ju inte så aktraktivt.

IK Oskarshamn då? Jo IK Oskarshamn har också minusresultat, dock ej lika stort. Dessutom så har man byggt upp planer på att dra in extra kulor, tex bar mm.
Men nästa säsong då?
Att arbeta bort skulden IKO har blir ingen lätt uppgift. Går det bra för laget, och det blir tex en kvalserie, då tror jag man landar på ett +/- 0-resultat.
Men inget vidarespel efter grundserien? Då blir det tufft. Då är frågan om sponsorerna vill räda föreningen igen? Om inte underskottet ökar, då tror jag mycket väl man kommer kunna rädda klubben. Fortsätter underskottet att öka, då blir nog många sponsorer svårflörtade.
Men vi räknar nu med sportslig framgång, fulsatta matcher, god försäljning och ökat marknadsvärde (fler sponsorer) - då kan vi satsa ännu hårdare nästa säsong istället!

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: