Ordförande Mats Söder besvarar våra frågor!

Har idag fått kontakt med ordförande Mats Söder i IK Oskarshamn, för lite frågor kring det jag både tror och vet många undrar över.
Stor eloge till Mats som svarade snabbt, och inte tvekade på att ställa upp på intervjuen.

Mats pratade också om fortsatt sammarbete med bloggen, för att underlätta kommunikationen med publiken!


Transferfönstret stänger inom en vecka, finns det några konkreta planer på nyförvärv nu, eller är man nöjd med nuvarande lagbygge?

Vi jobbar för fullt med olika namn, och så har vi faktiskt gjort sedan i december. Men det ska stämma med spelare som föreningen vill ha och självklart till ”rätt kostnad”, vilket kan vara nog så ”trixigt” med tanke på många olika krav som ställs.
Själva förhandlingen sker enbart med spelarnas agenter så det kan vara väldigt svårt att få känslan av vad spelaren ev känner och vill. Vi har haft kontakt med flera kända hockeymänniskor för att scouta spelarna och få referenser på de vi har varit intresserade av.

Vi har fullt förtroende för våra killar i laget att dom ”håller” målet som både laget och föreningen har satt, dvs Play-Off. Föreningen har inte sänkt ambitionen som sattes redan i somras.  Men efter att Kontinen blev skadad nyligen tittar vi på olika lösningar till att ersätta den platsen, tidigare har vi tittat på andra spelartyper.

Som ett svar till alla som har visat på olika bloggar, mail och sms när olika spelare blivit lediga så har vi faktiskt redan haft vetskap om dessa spelares tillgänglighet och haft viss kontakt  men det är inte bara att ”hämta” någon, utan många parametrar måste stämma för att ”gå i mål”.

 

Sportchefsfrågan har varit en het potatis, sedan Saloaffären. Några namn som ni arbetar på nu, eller dröjjer det innan något släpps?

Vi har jobbat med ca 10 namn från början av december och är nere på några stycken just nu, det har tagit tid med att få fram matchande namn mot  vår kravprofil och en person som är ”rätt” för den organisation vi vill få. Vi vill också hitta en person som har bra hockeykontakter och en bra och sund insikt i utveckling av vår ungdoms- och juniorverksamhet så att vi kan nå målet med att slussa upp egna produkter i IKO:s representationslag efter att ha spelat seniorhockey i div 2 & 1 under perioder som passar i killarnas utvecklingskurva.

Jag hade hoppats att kunna presentera ett namn redan i början av denna veckan men det blev tyvärr inte så utan vi måste vänta ytterligare lite.

 

Viss kritik har öppnats mot föreningens tysthet mot publiken, dvs man berättar inte utåt om man arbetar med nyförvärv mm. Något som många saknat, då en öppen komunikation med publiken ökar hockeyintresset.

Är det ett val ni gjort eller media som ej söker kontakt?

Vi har valt att det inte får och ska läcka information innan något är klart, det är ett medvetet och viktigt val då det blir en inte så bra reaktion bland alla inblandade och att ytterligare konkurrens  ofta uppstår vilket kan påverka negativt för oss. Vi har med ett öppet brev berättat var vi står och jobbar med men det räcker självklart inte så länge men vi jobbar hela tiden med olika lösningar.

Sedan kan inte jag påstå att någon från media har sökt mig för information förutom den intervju som OT gjorde med mig och Martin för ganska länge sedan. Däremot så har vi alltid svarat de som har anonymt skrivit mail, att vi gärna träffar dessa på ett möte för då vet vi vem som är mottagare av den informationen vi ger. Ska faktiskt träffa några killar i helgen som kommer om vi hittar tid, detta började med ett anonymt mail.

 

Kontakten med publiken, är det något ni vill förbättra?

Ja absolut, det var faktiskt vi i IKO som initierade vad Christian Gustavsson har skrivit om på sin blogg dvs att träffas på ett möte och diskutera vad vi kan göra som förbättring/ar men också berätta om vissa svårigheter att allt som händer i IKO ska vara officiellt. Vi kallade detta för ”publikråd” som arbetsnamn och detta meddelade vi Christan om han ville ta upp på sin blogg eftersom han där når alla som kommenterar i ämnet IKO. Detta är vi fortfarande intresserade av att göra, och jag vill också tillägga att det kommer inte att vara några ”sura miner” från oss utan en diskussion där vi kan hitta former för samarbete som vi gör med BFS, och att tillsammans kanske utveckla många idéer både från föreningen och supportrar.

 

Är målsättningen fortfarande densamma som man hade innan säsongen om topp 7?

Absolut, vi har inte sänkt ambitionerna. Vi satte topp 7 som mål och det har vi fortfarande.

Vi har ju samma lag nu som när vi låg på tredje plats förutom Gråhns och Önerud. Tero blev ju skadad nyligen men vi har haft bra spel av Bertilsson och Engsund så det finns bra förutsättningar internt också. När vi låg 3:a så var alla lyriska men numera krävs det huvud på fat när vi ligger under PO-sträcket. Det är fortfarande samma besättning på alla poster utom på 2 spelare.

 

Har ni börjat funderat på målsättning för nästa säsong, och vad blir den isåfall?

Det finns en målsättning med vår satsning inför denna säsong som var 3-årig, detta har styrelsen skrivit i en verksamhetsplan för 2010-2011.

Att inom 3 år ha starkt etablerat IKO i topp 5 i hockeyallsvenskan. Det betyder att vara kvar i ”topp 5” för att bygga vidare med att öka våra sportsliga och ekonomiska ramar samt att nå en omsättning på minst 25 miljoner inom denna treårsperiod. Detta är målen och de är realistiska men kräver mycket jobb från alla inblandade i IK men också fortsatt engagemang från samarbetspartners och supportrar vilket kräver att föreningen underhåller publiken med bra och framgångsrik ishockey samt att utveckla kringarrangemangen.

 

Bästa hockeyminnet från denna säsongen?

Finns många bra minnen från hela föreningen, när A-laget låg 3:a var en känsla med mersmak, en match med våra allra yngsta spelare som visar så mycket glädje i sitt idrottande. Senaste helgen när J18 vinner samt visar att det är sikte på J18 Elit och att J20 leder just nu sin serie, sådant ger mig en enorm glädje. Alla delar i IKO har sin speciella tjusning och denna helhet ger mig energi och självklart bra minnen.

Jag får alltid bra vibbar när jag kommer till ishallen, det är ständigt några glädjeämnen och en massa engagerade människor som jobbar för IK.

Men vi vill alltid vinna matcher och det är klart att vi har ju slagit topplagen i hockeyallsvenskan denna säsong och det är alltid en speciell känsla!

 

Något annat du vill hälsa läsarna?

Jag vill absolut tacka alla engagerade och hängivna supporters som alltid finns där och jobbar lika hårt som killarna på rinken. Jag hoppas att alla fortsätter med sitt engagemang för IK och tillsammans kan vi visa hockeysverige att vi är att räkna med.

Alla andra föreningar har liknande målsättningar och vill vara med och kriga om framgångarna. Det finns tyvärr inget facit att titta i vad det gäller målsättningarna och många saker händer utan att vi kan påverka speciellt mycket. Denna säsong har det varit händelser som gjort oss förbannade men utan att vi har kunnat påverka speciellt mycket i riktning som gynnar IKO.

Hoppas vi syns i ishallen och att alla är välkomna att hjälpa till med framgångar, tillsammans blir vi starka

Återigen, Tack Mats Söder för att du ville svara på frågorna!

(Foto: martin Svensson, www.ikoskarshamn.se)

I morgon kommer en anna intervju på bloggen, ledtrådar har ni fått i tidigare inlägg om vem det kan vara av.

Jag skall försöka hålla kontakten med Mats Söder i fortsättningen, så att vi tillsammans kan ha en dialog mellan publik och förening om vad som händer, eller inte händer ;)

/Räkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: