Intervju med Hoffman Cirkus - skaparna av IK Oskarshamn Anthem

Fick idag en pratstund med Hoffman Cirkus medlemmar, Robert Hoffman och Mats Tärnfors, som lanserade nya IK-skivan på flanaden.
Ikväll kommer vi dessutom höra Hoffman sjunga nya IK-låten live i ishallen.

Mats är från Oskarshamn, och Robert från Stockholm. Men tillsammans beslutade de sig för att göra en ny IK-låt.
Robert säger; Vi ville skapa något bestående, tyckte det skulle vara en bra sak, och att dessutom kunna lägga på de egna låtarna.

Hoffman spelade in, producerade och färdigställde låtarna först, och när det var klart ringde man upp IK, och berättade vad man gjort. IK gillade vad de gjort, och tog tacksamt emot jobbet.

Skrivandet av låten gick fort, precis som bra låtar skall bli till, säger Robert.

Robert som är Stockholmare har inte tidigare följt IK Oskarshamn, men nu när man är en del av klubben, så följer jag vad som händer mycket mer. Kul att veta hur det går för klubben, säger Robert.

Mats berättar att han som ung spelat med IK, när han var mellan 7-14 år. Som enda Oskarshamnare var trots detta inte Mats ensammen om att komma på konceptet med skivan, utan det var i huvudsak Mats och Robert som jobbade igenom förslaget.

Mats berättar att man ville göra en ny låt som förenar, och man kan känna stolthet över. Dessutom roligare för ungdomarna i föreningen att sälja musik än tulpaner och falukorv...

Hoffman Cirkus, som även driver bolaget Amarillo Music, har bekostat skivan själva. Dvs, man har stått för inspelningskostnader, studiotid, upptryckning mm. bandet tar alla finansiella risker själva.
Man uppskattar kostnaderna för skivan först 100.000 för att spela in de egna låtarna, sedan ytterligare 15.000 till för IK-låten, och på det, 35.000 för upptryckning av skivan.
Inkomsterna på skivan delas lika mellan bandet och IK:s ungdomsverksamhet.

Ikväll skall låten presenteras i ishallen, men det blir bara Robert på sång, då bandet även har spelning i Stockholm ikväll.

Både Mas och Robert avslutar att de är mycket stolta över skivan, och hoppas att även övriga Oskarshamnare kommer känna samma sak!





Mer om bandet hittar man på www.hoffmancirkus.se eller deras bolag, www.amarillomusic.se

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: