Hur har tippningen gått hittills?

I början av Juni, 2,5 månader innan serien startade(!) vågade jag mig på att tippa allsvenskans tabell.
Nu när det är juluppehåll, tänkte jag att vi sneglar tillbaks på den tabellen, och ser hur rätt/fel jag hade...

Tabellen, som jag DÅ trodde den skulle se ut efter säsongens slut, med motiveringar och allt, hittar ni i inlägget ni når med ett litet klick HÄR!

I sammanställningen jag gör nedan är det hur jag tippade i Juni, och hur den allsvenska tabellen ser ut under juluppehållet.
Med Räkans felmarginal menar jag antalet placeringar från tipset till verklig placering laget har nu.

Vad jag anser vara godkänt när man tippar en tabell, det är 3 placeringar/lag.
dvs en serie på 14 lag ger en felmarginal på 14x3=42

Jag tippade Örebro 1:a
Nuvarande placering: 1:a.
Inte mycket att säga, Örebro leder serien rättvist. Vissa tyckte jag var knäpp som inte satsade Malmö där, men jag ser ett LAG i Örebro, det gör jag ej i Malmö på samma sätt.
Räkans felmarginal: 0

Jag tippade Almtuna 2:a
Nuvarande placering: 12:a
Här är 1 av mina 2 största misstag. Jag tippade Almtuna högt upp, och Bofors/Karlskoga riktigt långt ner.
Almtuna har verkligen inte fått något att stämma. De förstärkte, men har inte fått ihop det.
Som sagt var dunderfel tippat av mig med facit i hand, men 2 lag som ärligt talat inte ligger där de borde, enligt pappret! Tur är att idrotten handlar om mer än papper....
Räkans felmarginal: 10

Jag tippade Södertälje 3:a
Nuvarande placering: 8:a
Södertälje upplevda jag som knepiga och ovanligt svaga, men trodde rutinen och revanschlustan skulle ta dem högre... Men så ser det inte ut nu...
Räkans felmarginal: 5

Jag tippade Malmö 4:a
Nuvarande placering är 7:a
Måste börja med att citera mig själv här; "...Malmö KAN hamna i toppen, men startar kalabaliken och osäkerheten i laget, ja då kan Malmö missa topp 7".
Och nu känns det som att vi är där mina tankar var, men inte vågade tippa. Cirkusen är igång, och Malmö ligger precis på 7:e platsen...
Slår mig på bröstet då jag var en av få som vågade tippa Malmö under tredjeplatsen. Även om jag var för feg för att placera dem längre ner...
Räkans felmarginal: 3

Jag tippade Leksand 5:a
Nuvarande placering: 4:a
Jag tyckte jag tippade Leksand högt, men på något sätt har de fått ihop poängen. Jag kritiserade målvaktsfrågan, men Leksand är i själva verket det laget som släpper in minst antal mål i serien. Men å andra sidan, man gör inte många mål heller...
Räkans felmarginal: 1

Jag tippade IK Oskarshamn 6:a
Nuvarande placering: 6.a
Här fick jag påtryckningar också, om att jag var för optimistisk i mitt tippande. men liksom då, som nu, hävdar jag att IK Oskarshamn har ett MINST lika bra lag på pappret i år, som man hade förra säsongen.
Tränarkortet var jag då osäker kring, då man inte visste något om Söderström. Nu har Söderström visat att han håller mkt hög allsvensk klass!
Räkans felmarginal: 0

Jag tippade Västerås 7:a
Nuvarande placering 3:a
Västerås har gjort det bra. Det roliga är att i min tippning skrev jag; "Västerås kan bli Allsvenskans joker, de kan hamna precis var som helst i tabellen.. tja förutom topp 3 då". Där ser man. Västerås har verkligen fått ihop laget. hade spelet på hemmaplanen varit bättre, ja då hade de varit riktigt giftiga, i den absoluta toppen.
Räkans felmarginal: 4

Jag tippade Mora 8:a
Nuvarande placering: 9:a
Mora ligger bara en poäng, eller en placering ifrån mitt tips. Inte så mycket mer att säga där va? Mora är såhär ojämna helt enkelt.
Räkans felmarginal: 1

Jag tippade Rögle 9:a
Nuvarande placering: 5:a
Det är något särskilt med Rögle. Till att börja med så strular alltid första månaderna av serien för dem. Men man får alltid ihop det till slutet av säsongen. Nu är vi där igen. Av olika omständigheter. Björn Hellkvist fick tragiskt nog hoppa av sitt tränaruppdrag pga av Parkinson sjukdom. Efter det hade laget verkligen problem att få ihop poäng. man ändrade om i tränarstaben igen, och pang, så for man upp i tabellen.
Rögle har en djä-la förmåga att bara bli bättre och bättre, ju längre in i serien man kommer, år efter år.
Räkans felmarginal: 4

Jag tippade Tingsryd 10:a
Nuvarande placering: 11:a
Den här säsongen har man i Tingsryd behållit lugnet. Inga panikvärvningar mitt i säsongen, utan man har visat tilltro till laget man har. Detta har gjort ett lugn, som gör att man den här säsongen slipper ett negativt kval.
Tingsryds förstakedja är riktigt bra, men övriga kedjor når långt ifrån upp till den kedjan. Ett jämnare lag, och Tingsryd kan i framtiden slåss om placeringar högre upp...
Räkans felmarginal: 1

Jag tippade Troja/Ljungby 11:a
Nuvarande placering: 10:a
Ingen skräll här inte. Troja har däremot skrällt några matcher, och gjort sanslösa vändningar under matcher, men totalt sett, under en hel säsong, då är inte Troja bättre än såhär...
Räkans felmarginal: 1

Jag tippade Bofors 12:a
Nuvarande placering: 2:a
Galet. Ja, detta laget måste ALLA säga har överraskat den här säsongen. Bofors har till skillnad mot lag som Malmö, gått in och spelat som ett lag och med HJÄRTA! Varje match har man haft full inställning till, oavsett motstånd.
Jag må ha varit FÖR tuff vid mitt tips, men jag kände då att Bofors skulle göra en av sina sämsta säsonger på bra många år. istället smackar dom upp med en av sina bästa säsongen någonsin!
Helt klart imponerande.
Räkans felmarginal: 10

Jag tippade Borås 13:e
Nuvarande placering: 14:e
Låt mig citera mig själv när jag tippade placeringarna; "Godnatt Borås, detta är sista säsongen vi ser er i Allsvenskan". Ja, Borås kanske överlever ett kval, men ekonomin, nä den sitsen reder man inte ut.
Men ni skall veta, när jag gjorde detta tipset. De som var mest upprörda, det var just Boråsarna! Jag överöstes med mail från upprörda Boråsanhängare, som inte kunde begripa hur korkad jag var som placerade Borås så långt ner. Borås, ja de var ju absolut bättre än IK Oskarshamn. Skulle Borås hamna under plats 7 vore det en sanslös skandal, det var otänkbart.
Men hoppsan så det kan gå.... Och då tippade jag Borås en placering HÖGRE än vad man ligger på idag!
Nu hörs inte Boråsanhängarna längre... de få som finns...
Räkans felmarginal: 1

Jag tippade Sundsvall 14:e
Nuvarande placering: 13:e
Sundsvall tippade sist, som vanligt. men de överlever, år efter år. Och inte nog med det. Sundsvall sparkade sin tränare, och nu går man in och vinner i stort sett alla matcher! Sundsvall har precis innan jul tagit många tunga skalper, och kan nog om de fortsätter klara sig ÖVER det negativa kvalstrecket!
Räkans felmarginal: 1

Sammanställning:
Låt mig förtydliga, jag tippade serien i JUNI, dvs långt innan lagen värvat klart.
Sedan är ej heller allsvenskan över ännu, bara ett kortare uppehåll. Mycket kan hinna hända!

Men måste säga att jag är hyggligt nöjd med mitt tippande av tabellen. Det är bara Almtuna och Bofors/Karlskoga som jag antingen skulle behöva byta plats på, eller stryka helt från mitt tips...

Totala felmarginalen: 42 placeringar!

För IG (14x4) 56
För G (14x3) 42
För VG (14x2) 28
För MVG: (14x1,5) 21

Hade jag fått byta plats på mina 2 stora floppar, Bofors och Almtuna, hade jag fått 21p, dvs MVG ;)

Nog om detta, vi får kika mer på det EFTER att grundserien är avslutad!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: KP

Själv så har jag 40 i felmarginal just nu ;)

Och precis som du så är det Bofors och Almtuna man tippat helt fel .

Postat av: Per Torpe

Bofors succé och Almtunas kräftgång är verkligen överraskande. Inte en enda hockyexpert i Sverige har tippat rätt när det gäller dessa lag. Jag är djupt imponerad av Bofors framfart. Laget bevisar att man fortfarande kan nå framgång på elitnivå med relativt små ekonomiska resurser. Linus Klasen i Malmö tjänar mer än vad alla lirare i Bofors gör tillsammans!!



Förresten längtar jag olidligt till den 27 december! Hoppas verkligen att alla IKO supporters står samlade i en jättegrupp med tifon, trummor, sång och hojtande. En repris på Ladies Hockey Night, med vågen som rullar runt i Arenan vore underbart.



Heja IKO! Krossa Leksand! Knäck Salo!!

2011-12-22 @ 00:01:23
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: