Sammanfattning: KHK vs IKO

Sådär... då är man hemkommen från Karlskrona. Men det blev inte som man förhoppats där. Matchen slutade 4-2, och resultatet är rättvist.

Men vi tar det från början:
Första perioden var jämn. Mycket jämn. Karlskrona ställde upp en köttmur på egen blå, och högg på alla kontringschanser de bara kunde. Men IK oskarshamn var laget som förde matchen aningen mer i det läget, utan att lyckas med sitt spel fullt ut.

KHK öppnade perioden ruggigt stark, eller rättare sagt, de var ruggigt tända. Trots detta var det IK oskarshamn som skapade flest lägen. Men KHK hade nästan lika många chanser de, fast de skapade de inte själva, de bjöd Oskarshamn på....
Perioden slutade 0-0, och det var rättvist.

Andra perioden:
IK oskarshamn kom ut på isen, och växlade upp. Ganska snart tog man också ledningen. Men det målet var inte så förlösande som vi tillresta supportrar hade hoppats på, utan efter målet tvärdog IK Oskarshamn. Gick inte försvaret bort sig, så stod de helt still istället. Ingen glöd ingen passion och ingen fart. KHK kunde därför väldigt snabbt kvittera. Kvitteringen väckte inte Oskarshamn, som spelade väldigt oinspirerat, och man släppte även in 2-1.
2-1målet får Löfstedt ta på sig, som passar från egen zon, en helt fri Karlskronaspelare, som passar sin kollega, som enkelt kan sätta pucken i mål.
3-1målet skulle bli ännu värre. En spelare i karlskrona tar tag i Uotilas klubba, med båda händerna. Håller fast den hårt intill magen. Sedan slänger han sig framåt. Dommaren står precis bredvid men dömmer ut Uotila för halning?! Uotila försökte få sin klubba tillbaks, och KHKspelaren filmar sig till en utvisning till Oskarshamn, istället för att få 2 min för holding och 2 in för diving!!
Klockan hinner inte ticka många sekunder innan KHK kan sätta 3-1 bakom ett passivt IK-försvar.

Oskarshamn bjuder in Karlskrona, som tacksamt tar emot bjudningen. karlskrona får dessutom mål i ett felaktigt powerplay, men trots detta är resultatet rättvist!

Tredje perioden:
Karlskrona utökar till 4-2. Oskarshamn har tom tappat ännu mer tempo. Stillastående, och få passningar som når fram. karlskrona spelar bra, helt klart, men IK oskarshamn gör dem dessutom mycket bra! karlskrona kan med sitt strikta spel hålla undan ett blekt Oskarshamn enkelt...
IK oskarshamn får dock in ett mål i sista spelminuten, av vår blivande poängkung Poulsen...

Summering:
Jag nämnde innan att Löfsted, som är på try out får ta på sig 2-1 målet, men trots detta var han en av de bättre spelarna ikväll. han slet och jobbade. men klart bäst i IK Oskarshamn ikväll var Gibbs! Gibbs har blivit mycket bättre på skridskorna, och sin klubbteknik. Dessutom var han en av få som visade hjärta och ville slita för laget.
Kan också nämna att Gibbs hamnade i ett mindre bråk med vår forne stormålvakt, Timo Leinonen. Båda dubbelutvisning. Fighten i sig kanske onödig, men Gibbs visar hjärta med den också, då han står upp för laget, och både tar och ger stryk för att laget skall komma igång lite.
Kan också nämna att Timo när han spelade i oskarshamn var väldigt hetlevrad, vilket han beviserligen är än idag! Han gjorde sitt bästa för att skapa många bråk, slogs med klubban, skrek diverse fula fraser, och trippade spelare som åkte förbi honom... Gibbs visade att det inte var ok, när han drabbades av Timos vevande klubba.

IK Oskarshamn hade idag ett lån från Mörrum, för att få spela 1 match med oskarshamn. han gjorde tyvärr en blek insats, passade en del fel, men å andra sidan, han var ej ensammen om det ikväll...

Kan också säga att fjärdelinan fick otroligt mycket istid ikväll, ok där fanns Gibbs, som glänste ikväll, men känns mer som att dagens spelupplägg var för att titta mer på lånen, och spelarna i fjärdelinan.
Dvs, man signalerade mer om att man ville TRÄNA och titta på vissa spelare, än att vinna matchen.
men det är långt ifrån en ursäkt, alla spelare måste lyfta sig i fortsättningen.

Nu märker jag att nästan allt i texten är ganska kritiskt, vilket det bör vara när det inte funkar. MEN det var en träningsmatch. Karlskrona gjorde sin första match för säsongen, inför över 2200 pers! karlskrona var supertaggade, och Oskarshamn var beviserligen inte motiverade alls. Sedan som jag nämnde innan angående kedjorna, det coachades inte för en seriematch - vilket Söderström påpekade i intervjun tidigare. Dvs, man toppade inte laget, ingen bänkades. Fjärdelinan fick mycket istid - rättvist dock, men man såg väldigt lite av förstalinan!
men som Söderström själv säger; " dessa 2 matcher har vi inte formerat om laget under matcherna, utan rullat på våra 4 kedjor". Nu har man kört in kedjorna, och alla spelare har fått gott med istid. Hädanefter skall man tydligen inte köra så mer, nästa match skall man formera kedjorna efter behovet i matchen!

Alexander Bengtsson skall inte lastas för något av målen. Alexander gjorde några fina räddningar, men det där lilla extra saknades, dvs de där fantomräddningarna. Nu var det luriga mål KHK fick, med styrningar mm. Dessutom hade inte Alxander mycket stöd av övriga spelare. KHK fick göra vad de ville framför honom.
Finns dock en liten varningsklocka på Alexander. han påminner lite om Jens Holmström, dvs han gjorde några galna utåkningar bakom målet, släppte returer rakt ut och kommuniserade ej så bra alltid med sitt lag.
Men detta var hans första match, och inget mål släpptes in pga av oroligheterna han skapade vid några tillfällen, utan gick han bort sig, så styrde han upp det i andraläget. Dock så inger inte det spelet förtroende för laget...
MEN, som sagt var, första matchen, och han gjorde några bra räddningar! Vi får absolut inte dömma honom för resultatet, matchen eller kommande säsong! Alla tar fel beslut ibland! Och kommunikationen med spelarna kommer nog mer, efter att han lärt känna sina lagkamrater!

Surt med förlust, särskilt på det sättet, då man inte satsar ens hälften för att vinna. Men denna matchen oroar inte mig för framtida matcher. IK Oskarshamn har ett bra lag, och man har visat att man kan spela riktigt bra hockey!
Skall man förlora, gör det på träningsmatcherna! Passa på att träna på momenten man bland annat idag inte klarade.
Kedjor mm skall bestämmas - och detta då man idag saknade 2 tänkta toppspelare, McGrath på sitt artistkontrakt, och en back, som förhoppningsvis kan tillföra mer trygghet bakåt. Dvs, både offensivt och deffensivt har vi mer att få ut till serien startar!

Måste också säga att det är kul att vi blev relativt många oskarshamnare i telenor arena ikväll, trots mitt i veckan, träningsmatch, match mot ett div 1 lag och relativ lång resa med tanke på tidigare nämnda omständigheter!
Vi var faktist 23 Oskarshamnare på bortastå, fast där är bland annat mina barn på 3 och 5 år inräknade mfl. "anonyma" läktarmänniskor. Ingen klack, trots att vi testade några sånger under matchen. Vi som "vågade" skrika lite var typ 2-4 pers. Men vi hördes hyggligt, med tanke på att våra närmsta grannar var KHK-klacken - som jag hört så mycket gort om var ganska bleka. Dock trevligt folk att snacka med, förutom 2 nötter, men sådana finns det överallt.
Förutom omnämnda "IK-klacken" var det ett 10-tal Oskarshamnare på sittplats. Totalt sett 80% fler Oskarshamnare än vad jag trodde jag skulle få möta där...

Om en vecka är IK Oskarshamn i Leksand, för Clas Olsson Cup, där man möter Leksand, Örebro och Västerås. Då kommer vi inte rulla på 4 kedjor längre. Då kommer vi spänna musklerna och sätta fart på skridskorna, då skall vi skrämma våra seriekonkurenter!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Räkan

Vill förtydliga nu!

Märkte att min "sågning" av Bengtsson blev lite hård... Hans insats ikväll höll Oskarshamn kvar i matchen, det är det osäkra intrycket jag ville såga...



Nu tränar vi på träningsmatcherna och är helt klara och laddade inför Bofors borta - dvs då det gäller!

2011-08-11 @ 00:57:06
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Inte för att det spelar så stor roll men Löfstedt var inte inne på 2-1 målet.

2011-08-11 @ 18:41:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: