Salos onda planer går i lås, Ryno lämnar.

MoDo deklarerade idag att ryktet är sant, Ryno har skrivit på för dem.

Innan jag kommenterar detta närmare drar vi lite historia.
den 12/3 2009 blev Tommy Salo tränare för IK Oskarshamn. Men efter att han hört att han var på G att få sparken, sade Salo upp sig som tränare i IKO. Men redan säsongen efter står Salo klar som sportchef i IK Oskarshamn. Men nästan exakt på datumet året efter han sade upp sig som tränare i IKO, så meddelar han att han mitt under pågående säsong lämnar IKO för serikonkurrenten Leksand.

Dvs, steg ett i Salos hämnd var att året efter att han sa up sig, vålda föreningen för en seriekonkurrent.
Med sig fick han Oskarshamns poängkung (dock av andra orsaker). Han proklamerade också att han ville ha Ryno till Leksand. Han har erbjudit IKO spelarbyten med IKO, för att få Ryno. Detta som IKO tackat nej till.

Men Salo ville inte ge sig, han är inte klar med hämnden med IKO. Han lyfter telefonen och ringer sina polare Peter Forsberg (och Markus Näslund).
De vill självklart hjälpa honom, då det är synd om honom fortfarande för skottet han tappade in under OS i Salt lake City, i matchen mot vitryssland...

Salo har lösningen. Ber dem plocka in Ryno från IKO, så de kan bryta elitklausulen. Men inte nog med det, gör det på Try Out, så Leksand inte behöver köpa loss honom från MoDo. Låt han träna några gånger med MoDo, sedan raka vägen in i Leksand...

Min fråga: Är Salo nöjd med detta, eller har han fler onda planer mot IKO?!

Mina tankar ang Ryno:
Ryno blev inte den poängsprutan man hoppats på denna säsongen, OK, han gjorde hyggligt med poäng, men som CG på OT skriver, så är det lite poäng i förhållandevis hans lön. Med det i åtanke och med rätt kontakter tror jag faktist IKO kan få något bättre än Ryno för samma pengar!

Dessutom så ville inte ryno stanna i IKO, bättre att plocka in någon som VILL spela i klubben, någon som vill offra sig för klubben, någon som vill göra mål, någon som vill vinna matcher!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Håller inte med. Tycker Ryno var IKO:s bästa spelare och uppfyllde väl förväntningarna. Om han nu kostar 50 000 i månaden så är det inget överpris. Blir svårt att hitta en ersättare som är lika bra för de pengarna. Roger Jönsson har det nog svettigt nu. Synd att IKO inte har lite större spelarbudget. Det hade underlättat hans jobb.

2011-04-28 @ 16:15:01
Postat av: Räkan

Självklart menade jag inte att Ryno var dålig, bara det att "det lilla extra" fattades ibland. glöden.

Men klart ett tungt tapp, men det finns fler spelare med hans spelstil.

sEdan som jag avslutade, vill man inte spela i en klubb, så tror jag inte man gör så mycket nytta för den heller...

2011-04-28 @ 16:27:12
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Ben

Jag fattar inte varför du ska hoppa på Salo? IK var ju lika fula mot Salo när dom sparkade honom som han var när han stack. IK fick ju iaf kompensation för att han stack. Sen att Ryno hamnar i Modo kan ju vara att Salo tycker han är en bra hockeyspelare och tycker han förtjänar en plats i elitserien. Alla var ju medvetna om att han hade en elitserieklausul i sitt kontrakt och Ryno spelade ju för sitt varumärke. Klart han inte vill stanna i Oskarshamn. Killen har ju talang, han ska ju vara i elitserien och då är det klart han måste ta chansen när den dyker upp. Tycker man borde vara glada över att han valde att komma tillbaka överhuvudtaget. Sen att det bara blev ett år tyder ju på att han har gjort bra ifrån sig. Sen det som christian gustafsson skriver i sin blogg är ju inte riktigt sanningen. Hur många anfall hade resulterat i mål om det hade varit chris nybeck som hade ordnat upp alal anfall. Lukas Ericsson komemr bli totalflopp i Malmö tror jag.

2011-04-28 @ 16:55:33
Postat av: Ståplats

Ben: Salo fick ju fortsatt lön från IKO när han fick sparken som tränare. Han blev inte utan ersättning. Det är ju så det fungerar när man sparkar spelare och tränare.



För övrigt tycker jag att det var helt rätt att Salo fick sparken som tränare. Där var han jättedålig tyvärr. Vi hade aldrig klarat kvalserien om inte Lenny Eriksson hade tagit över. Som sportchef tycker jag däremot att Salo verkar vara Sveriges bästa t.o.m.



Det var ett jättemisstag av IKO att släppa Salo mitt i säsongen. Oavsett orsak. (Det är inte en arbetsgivaren uppgift att lösa äktenskapliga problem).



Nej, det är snarare IKO som har varit för snälla, alldeles för snälla mot Salo.

2011-04-28 @ 17:05:26
Postat av: mattias

Ben Salo fick inte sparken han sa upp sig själv bara för att han hörde att hans namn skulle upp till discusion. försvara inte den mannen. vad fick IK för kompensation när han stack skulle vara kul om du talade om det???

2011-04-28 @ 17:18:06
Postat av: Nejlikan

Oskarshamn - Hockeyallsvenskans Barcelona! Gnäll, gnäll, gnäll...

2011-04-28 @ 17:19:16
Postat av: jojo

ik fick inte nått när han gick till leksand

2011-04-28 @ 17:24:19
Postat av: Rusk

Jag tycker Jadeland var IKs bästa spelare under föregående säsong. Bra varje match, offrande och ständigt rätt på mål. Ryno var stundtals bra men ofta ojämn så fort han var lite kinkig och hade väl svårt att släppa pucken. Dyr var han också.

2011-04-28 @ 17:58:59
Postat av: Anonym

Som sagt Ryno är en förlust, men jag tror att han helt klart går att ersätta. Jag tykcer att säsongens bästa spelare var Jadeland. spelade bra och jämn :)

2011-04-28 @ 18:10:29
Postat av: Ben

Salo gjorde IK en tjänst och sa upp sig själv så ik slapp betala hans lön. Ik hade ju sparkat han vilket fall. Sen är det väl självklart att ik fick kompensation när han stack. Det förstår ju till och med en dum:)

2011-04-28 @ 18:12:37
Postat av: Anonym

Hade vi inte haft en så tyst ordförande som Söder så hade vi vetat säkert om IKO fick kompensation eller inte och dessutom exakt hur mycket. Nu blir det massor av spekulationer hit och dit.

2011-04-28 @ 18:16:49
Postat av: mattias

Du måste va vad du påstår Ben för det enda IK fick när Salo stack var minskade sponsorsintäkter.

2011-04-28 @ 19:03:02
Postat av: H

Klockrent om Salo !



När Ryno var i form så var han grym, men när det gick lite sämre så började han genast hänga med huvudet och tappade glöden. Tror vi kan få nått bättre !

2011-04-28 @ 19:20:25
Postat av: Ben

Men mattias sponsorerna minskade innan salo stack.

2011-04-28 @ 19:47:57
Postat av: Peter

IKO förlorade multum på att Salo lämnade föreningen. Både sportsligt och ekonomiskt.

2011-04-28 @ 19:51:17
Postat av: Robin

klockrent inlägg Räkan!



Att sedan folk diskuterar huruvida Salo fick sparken eller inte är ju nästan löjligt! Salo hörde sitt namn när han gick runt i korridoren.. sa upp sig omgående!



Han kommer tillbaka till föreningen och gör ett grymt jobb med både sponsorer och spelare.. Vi öppnar säsongen starkast möjligt men då sticker plötsligt Salo..



Det som jag tycker är mest komiskt är att Salo inte anser sig göra något fel när han plockar in Gråhns i laget.. trots att Salo killen INTE gjort något fel vågar man varken han eller Gråhns leta sej ner hit när det vankas match.. lustigt va?



Salo är en lurig jävel.. det vet vi alla.. kan ärligt säga att jag tycker det är rätt skönt att han inte är kvar i föreningen. Han får gärna husera runt i elitserien också, det gör mej inget. Då kanske vi slipper det här myglet med att han tar genvägar för att "sno" andras spelare.



sammanfattningsvis.. försvara för all del inte Tommy Salo! Han är en man som man verkligen inte kan lita på!.. Tror inte det kommer dröja länge innan han hugger Leksand i ryggen..

2011-04-28 @ 20:41:15
Postat av: Jonte

Herregud....

2011-04-28 @ 22:08:09
Postat av: ACS

Märks ruggigt väl att detta är en Allsvensk Förening. På gränsen till Dvi.1 skulle jag nog vilja säga när det gäller Organisation och Ledning.

Märks oerhört väl på vissa uttalanden från ledarhåll.

Smyger runt som sårade Älskare och sprider dynga..

I en "riktig" förening händer inte sådant, där är folk professionella..



Iko, Hockeyallsvenskans svar på Barcelonas gnäll?



Lycka till framöver och hoppas att klubbens ledning mognar. Kan inte vara kul att ständigt smyga runt och känna sig förfördelade.



Sluta tyck synd om er själva och fortsätt gärna skriva amatörmässiga kontrakt men gnäll inte sen då alla val ni lämnat öppna utnyttjas.

Så går det nämligen till i Professionell idrott.

2011-04-28 @ 22:39:49
Postat av: ACS

Märks ruggigt väl att detta är en Allsvensk Förening. På gränsen till Dvi.1 skulle jag nog vilja säga när det gäller Organisation och Ledning.

Märks oerhört väl på vissa uttalanden från ledarhåll.



Smyger runt som sårade Älskare och sprider dynga..

I en "riktig" förening händer inte sådant, där är folk professionella..



Iko, Hockeyallsvenskans svar på Barcelonas gnäll?

2011-04-28 @ 22:40:38
Postat av: Räkan

Gnället är inte över att Ryno utnyttjar sin klausul, utan det är för man vet vad som väntar... dvs, salo backstabbar IKO igen. Får han inte sin vilja genom vanligt sätt, då tar han till maffiametoder, dvs ringa sina rika vänner...

2011-04-28 @ 22:49:36
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: erik

Klart som fan man ska ha nytta av sina kontakter!? Om ni inte har fattat detta än så ska jag förklara för er stackars satar... I idrott handlar det om att vinna så bli inte så jävlar förvånade när någon försöker göra något som kan hjälpa sitt lag att göra just det: vinna! Hade detta hänt på andra sidan atlanten så hade ingen höjt ögonbrynen. Kan Salo dra i några trådar så att det gynnar honom så är det ju en självklarhet att han gör det. Allt annat hade varit tjänstefel!

2011-04-28 @ 23:17:40
Postat av: Pelle Leksing

Men ge er. Skulle det även ingå i Salos ONDA plan att skicka Gråhns till Almtuna, då eller???????



Väl mött å lycka till lommande säsong

2011-04-28 @ 23:24:32
Postat av: H

Åt helvete med Salo!



Ni där uppe verkar tydligen tycka att han inte har gjort någonting fel ?

2011-04-29 @ 01:07:34
Postat av: Dags att sluta gnälla

Ganska allvarliga anklagelser som denna blogg för fram. Man kan nog tala om förtal när man lägger fram vilda spekulationer som om det vore fakta och svärtar ner någons rykte. Tur att salo som den gamla målvakt han är kör sitt eget race och skiter i andra och även i trams som detta får man hoppas. Är ni ironiska så framgår det inte så tydligt som man kunde hoppats.

2011-04-29 @ 01:08:11
Postat av: Biggey

Vad har Rynos övergång till MoDo med Salo att göra??

Det är Alex Jones-varning på det här inlägget.

2011-04-29 @ 06:46:46
Postat av: Katmanrage

Salo slutade frivilligt och har inget att hämnas för.



Vad pinsamt det kan bli när barn bloggar.

2011-04-29 @ 07:27:46
Postat av: Ludvig

Dagens konspirationsteori? Stackars bitter-gubbe... Var mjölken sur?

2011-04-29 @ 09:20:19
Postat av: Leksing

Nu tror jag väl Du har glömt att ta medecinen i alla fall. Vilket jävla dravel.

2011-04-29 @ 09:20:45
Postat av: Anton

Lider med er uppe i knäckebrödsland! Kan inte vara lätt att ha som mål att gå upp i elitserien varje år men totalt misslyckas med målet varje år också! Förstår att ni börjar bli frustrerade när ni värvar 40 åringar och tror att ni ska gå upp i eliten. Vakna idioter....

2011-04-29 @ 12:03:29
Postat av: Anonym

Salo låg bakom tsunamin i japan också! Hörde det av en kompis!

2011-04-29 @ 13:40:39
Postat av: willekille

Salo vitryssfloppen ligger bakom sveriges förlust mot norge.Men det hjälper inte knäckebröhult kommer ALDRIG tilbaka till eliten

2011-05-01 @ 15:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: