matchrapport från sundsvalls onlinerapportering

Här nedan följer sammanfattning av Sundsvallsmatchen. Texten är tagen ifrån http://blog.st.nu/tikare/ klicka där om du vill läsa om matchen minut för minut.

Sundsvall - IK Oskarshamn 2-3 e str

efter första perioden:

Oskarshamn imponerar i den första perioden. De jobbar stenhårt och intensivt i alla lägen och Sundsvall såg inte ut att vara beredda i inledningen. Matchen är riktigt fartfylld och aggressiv. Mycket underhållande att titta på!

Oskarshamn skapar sina chanser genom hårt jobb och full fart framåt medan Sundsvall är lite luriga. De spelar lite avvaktande men är snabb att hugga då chansen dyker upp. De har haft några chanser som liksom kommit av ingenting.

I IKO är främst Rynos och Gråhns kedjor riktigt starka och lyckas ofta pressa ner Sundsvall. I S-vall tycker jag att Lindholm och Thorell har bra intentioner samt att Olssons kedja varit hyfsade.

Gustaf Lindvall fick en jobbig start men spelar riktigt bra i resten av perioden och räddar flera bra IKO-chanser.

efter andra perioden:

Snacka om scenförändring! S-vall kommer in efter en trög första period och tar tag i matchen totalt! Det börjar med att de får ett PP efter 14 sekunder sedan rullade det bara på.

När Sundsvall får ner pucken djupt så får de ofta ett gigantiskt tryck. Jag tycker att backarna i IKO har vissa bekymmer i egen zon. S-vall bör därför gå in och spela aktivt i den tredje perioden och sätta hög press. Det avvaktande spelet de inledde matchen med hjälpte föga.

Periodens bästa spelare var helt klart Jens Holmström som stod för flera fina räddningar. Han höll länge 1-1 på tavlan. Sedan lite typiskt så sticker IKO upp och gör mål på sitt andra anfall i 5 mot 5 på hela perioden.

I Sundsvall så tycker att jag att målskytten Thörn var riktigt bra ihop Gustaf Thorell och Pär Lindholm. Dessa jobbar intensivt samtidigt som de är kreativa. Daniel Olsson är givetvis väldigt bra i den här perioden också. Han är oerhört viktig för deras PP.

I IKO är det ingen back som imponerat men framåt så har de stor nytta av Johan Ryno som kan hålla i pucken det lilla extra och lugna ner laget. Han är ganska finurlig med pucken också och hittar öppningar ingen annan ser. Men det har mest handlat om försvarsspel för dem.

IKO behöver jobba mycket bättre i egen zon om de vill behålla ledningen i den här matchen.

Efter matchen:

Sundsvall krigar till sig en poäng. Totalt sett tycker jag att kryss var rättvist. Sedan vinner Oskarshamn på straffläggningens enda bra straff. Främst var S-valls straffar klart tama.

Matchen var totalt sett bra med mycket kamp och mycket känslor på isen. Båda lagen spelade aggressivt och intensivt. Farten var bra de två första perioden men lugnade sedan ner sig i den tredje, främst efter kvitteringen.

Bäst i Sundsvall var målvakten Gustaf Lindvall ihop med Pär Lindholmds kedja tycker jag. Alla tre i den kedjan gör en gedigen match. Även Niklas Zetterström bjuder på några bra grejer men överlag blir han lite slarvig och har lite för små marginaler i sitt spel.

Bäst i Oskarshamn tycker jag att Jens Holmström var tätt fäljd av Johan Ryno och Stefan Gråhns. Även Nicklas Jadeland stack upp med en del bra grejer ihop med Lukas Eriksson. Bakåt var nog Alexander Johansson bäst i laget, han slet kopiöst.