Sehlstedt matchvinnare, när IKO tog 2 poäng mot VIK!

IK Oskarshamn öppnade upp maximalt, och 1:32 kan Rodman göra 0-1 borta mot Västerås.
Sedan kom kollapsen. Västerås åt sig fast i Oskarshamns zon, och redan efter 3:22 hade vi 1-1.

Västerås skulle även göra 2-1, och sedan också 3-1, detta i spel 5 mot 3.
Försvaret blev passiva, och gick på nit efter nit. Sehlstedt, som inte fått mycket förtroende i IKO fick värsta möjliga inledning i "comebacken". Ingen hjälp, 3 bakom sig efter första perioden, varav något skott kanske inte var helt otagbart...
Men "sHelan" skulle minst sagt resa sig igen!! Likaså övriga laget.

För när första perioden var slut, kändes det uppgivet. Det var Västerås match, frågan var hur stor förlusten skulle bli.
Men den frågan hade inte IKO ställt sig! För i andra perioden går man igen in och gör ett snabbt mål i första bytet. den här gången tog det 52 sekunder, sedan hade Bouchard gjort 3-2!

Detta fick Västerås att börja grina. När en Västeråsspelare sedan krockar med egna målvakten, och resten av laget tror att en Oskarshamnare tacklat Fransson i målet, då tappar de fokus helt.
Västerås roade sig med att åka och titta efter domaren, IKO spelade hockey!

Och helt rättvist kan Bouchard vända på matchen, då han gör sitt andra mål, och kvitterar matchen till 3-3!
Detta i powerplay.

Tredje perioden var en lång väntan. IK Oskarshamn spelade försiktigt, och försvarade poängen man hade.
Västerås fick långa spelsekvenser i Oskarshamns zon, men fick aldrig det där riktiga läget. Och fick man det, då var Sehlstedt i vägen.

I förlängningen hände inte mycket, och matchen gick till straffar.
Valdix går in och sätter den enda straffen i matchen, och Sehlstedt räddar samtliga 3 straffar!
Sehlstedt får kliva in och bli stor matchvinnare, när han lugnt stod kvar under straffarna. Västerås gjorde allt för att få han i sidled och/eller lägga sig ner, men när han stod kvar framför skyttarna, då var de chanslösa.
Visade på stort lugn och trygghet.

Jag ser detta som 2 vunna poäng, och inte 1 förlorad. Både för att det är ett så kallat topplag man tar 2 poäng mot, men även också för att man är utspelade och går in i andra perioden med 3-1 på tavlan, och lyckas vända det till straffseger. Stark moral!

Bouchard började säsongen väldigt trött, men jäklar vad han vaknat. Nu är han den där målskytten jag trodde/hoppades han skulle bli! Snacka om att växa in i rollen!
Läge att förlänga innan marknadsvärdet stiger för mycket?!

Valdix och Rodman även det 2 stabila poänggörare. Båda kom in sent i säsongen, och det var väll tur det?!
Bra insats av dem båda.

Sehlstedt kanske tappar in någon billig puck (första?), men jävlar vad han reste sig. Spikade igen helt i 2 perioder, förlängning och straffarna. Värdig matchvinnare, särskilt med hans jobbiga start på säsongen.

Nästa match är på lördag, då gästar Timrå Arena Oskarshamn.