Sammanfattning av silly season:

Ja, då bloggen varit sovande en tid nu så drar vi lite silly season, och stämmer av läget.
 
Börjar med de som förlängt.
Victor Svensson - Viktig förlängning till stommen. Svensson är en spelare som konstant mognar i sitt spel, och är inte rädd för att ta i när andra i laget kan vara trötta... Förlängt med 1 år.
 
Arsi Piispanen - Oväntat, men ack så viktigt! Alltså inte oväntat att IKO ville behålla honom, utan oväntat att förlängningen skedde snabbt, då jag tror fler klubbar på samma nivå var lite sugna på finnen. Arsi tillför rutin, teknik och spelblick. Bra att knyta honom i 2 år.
 
Daniel Ljungkvist - Här snackar vi kontinuitet! 04/05 lånade IKO in kaptenen för 13 matcher, sedan skrev han på 2009 för IKO. 5 och ett halvt år i klubben, och nu förlängt med 2 nya år. Så trogna spelare är man inte bortskämd med nu för tiden.
Ljungkvist börjar nå en ålder då han kanske inte utvecklas mycket mer, men stabiliteten, rutinen och hjärtat han bidrar med är omöjligt att ersätta. Ljungkvist levererar alltid på en jämn nivå, och man vet alltid vad man får av honom. Fint med 2 nya år till där!
 
Vilka är det som lämnar då?
Det kan bli några stycken, trots att spelarna inte höjde sina värden den gångna säsongen. Laget missade kvalet, och då krymper skyltfönstret. Men det finns spelare som söker nya adresser och klubbar som är intresserade av spelare utan kontrakt från Oskarshamn.
Men bara Victor Löfstedt som är klar för annan klubb. Han vandrar till konkurrenten Karlskrona...
Löfstedt är en spelare man kanske kan ersätta hyggligt lätt, men svårt att få någon som levererar så jämt på den nivån, för det priset. Energin han tillförde kommer saknas. Dock tveksam till att detta klubbyte är det bästa för hans karriär. Tveksam till att han får en tydligare roll i KHK...
 
Sedan kommer vad jag hört Outila inte erbjudas nytt kontrakt. Helt sjukt, att när han kom till Oskarshamn för drygt 2 år sedan levererade han konstant. Stabil bakåt, effektiv framåt, och tacklades hårdast i hela serien.
Den gångna säsongen? Tacklingarna existerade inte alls, farten och drivet saknades och det börjades ibland slarvas i egen zon... Samma spelare men 2 helt olika spelare de olika säsongerna. Outila som nykomling i IKO kommer jag sakna starkt, och inte alls förstå varför man inte vill ha kvar. Outila från den gångna säsongen kan man ersätta...
 
Mycket snack också kring "Kaviar Sam". Sam lär inte få fortsatt förtroende i DIF. Det har Djurgården tydligt signalerat under säsongen, då han ofta i slutet skickades upp på läktaren. Väl i båset hamnade han i "bråk" med tränaren mitt under match.
Nu snackas det om hemkomsten?!
Jag har inga uppgifter alls kring detta, men det känns inte osannolikt med en Sam i Oskarshamn igen? Frågan är om han vill flytta till en mindre stad igen, då storstadslivet lockade senast...
 
Sylvegård och Valdix snackas det också om, att de kan hamna i Malmö.
Malmö lär satsa nu när SHL utökas, och de vill samtidigt ha Malmökillar i laget.
Sylvegård har en extrem utvecklingspotential och kan tillföra energi när laget behöver det som mest.
Valdix har en sanslös teknik och speluppfattning.
Men kommer Malmö värva båda? Jag tror inte det. Sylvegård kan hamna där, men jag tror det slutar med en utlåning i så fall, för ska Malmö satsa kommer Sylvegård kanske få det tufft att få en plats i laget.
Valdix? han har testat Malmö innan, men inte lyckats där. Och frågan är om Valdix är den spelartypen Malmö söker? Jag är tveksam till det. Valdix lär nog arbeta för kontrakt ute i europa, men jag hoppas innerligt att han stannar i IKO! Där har vi en spelare som när han inte fokuserar på att vinna poängligan kan vara en gud på isen. Väl värd pengarna i en förening som IKO.
 
Sådär, det var lite av det som kommit och gått, och även lite kring spekulationerna kring några spelare.
Kommer senare gå in på vad jag tycker man borde investera i, och kommer givetvis rota lite i vika som kan komma till IKO och vad som händer med de kontraktslösa spelarna från föregående säsong i IKO.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Sören med bröd

Målvaktsbiten då?
Vilka målvakter kan vara ekonomiskt tänkbara för IKO?
Nu tänker jag givetvis på en förstamålvakt.
// Sören med bröd

2014-04-10 @ 06:13:59
Postat av: Erik

Tycker det är oerhört synd att Lövet lämnar men förstår honom samtidigt. Denna säsongen har det inte funnits någon McGrath som gjort mål på hans geniala passningar. Fick spela för länge med Leavitt och soares och soares var ju långsammare än bussen till Kalmar. Den snabbaste och den långsammaste var ingen bra kombination och gav inte lövet något vilket man tycker ledarna skulle sett. Önskar min favvospelare lycka till i Khk som nog är ett lag som passar honom bättre. Tack lövet, du har förgyllt många matcher med ditt härliga spel. Roger Jönson hälsar och tackar för dina år i IKO, han glömde säga det och hos CG på blaskan har du gått från magisk till skör....herregud vad pinsamma de är!
Och när det gäller säsongen som kommer så hittar väl RJ nån övervintrad målvakt som ingen vill ha och en hög med backar som inte tacklas och inte kan skjuta....Känns också skönt att man först väljer att signa poängstarka killar som Viktor Svensson.....jaja det blir nog bra.

2014-04-10 @ 17:11:51
Postat av: Sören med bröd

Erik.

Svarade DU på min målvaktfråga?
Det verkar dessutom som att du var jättekär i Victor Löfstedt,
surt för dig att han drog vidare innan han fattade din agenda.
Roger Jönsson gör ett mycket bra jobb, trots dina negativa tankar, Erik.
Nu vill jag att räkan svarar på mitt tidigare inlägg.

// Sören med bröd

2014-04-10 @ 21:05:28
Postat av: Macke

Sören med bröd: haha ja du,vad Erik inte verkar förstå är att de finns många som kan ersätta Lövet, och till och med bättre! Så ruskigt bra vet ja inte om han är,allt för ojämn tycker iaf jag.Nä tror RJ väljer att uppgradera!

Är också spänd på att veta vad man har för målvakt på tråden..Enligt RJ ska de ju vara nått bra. Litar på hans ord! =)

2014-04-11 @ 00:15:42
Postat av: Sören med bröd

Till Macke.

Jag har aldrig påstått att VL inte går att ersätta. Tvärtom faktiskt.
Han är en bra spelare men saknar i långa loppet det där extra.
Däremot anser jag det korkat att han går till KHK. Där har man större pengaproblem än i IKO. Dessutom ingen tränare just nu.

Så om du ska påstå fler saker om vad du tror att jag anser, fråga mig först :)

// Sören med bröd

2014-04-11 @ 04:15:43
Postat av: Bego

Du Sören alla får väl tycka vad de vill här. Ang laget så beror nog eriks missnöje på att vi haft en skitsäsong med massa felvärvningar. Kan bara hoppas det blir bättre. ang lövet går han givetvis att ersätta. Det gör ALLA! Jag kommer också sakna honom för det är inte många som spelar sån underhållande hockey. Med en bättre omgivning är han en tillgång för vilket lag som helst så det kommer säkert gå bra iKHK. Hoppas nu lite nyförvärv droppar in hos oss också och att RJ prioriterar målvakt och backar denna säsongen. Vi har sett hur förödande det är när det inte funkar.

2014-04-11 @ 07:54:56
Postat av: Sören med bröd

Till Bego.

Alla får tycka vad de vill, men att påstå något dom jag inte sagt är fel. Säsongen var trots placeringen ingen misslyckande. Men som du säger: pga vissa värvningar så blev den bara så bra som den kunde bli.

Jag vill gärna veta om allas vår Kaviar Sam är på väg tillbaka?
Hans skott är överjävligt, och skridskor kan han också åka.
Fast ibland glömmer han bort att han är back :)

// Sören med bröd

2014-04-11 @ 08:32:30
Postat av: Ikå

Sören: Var ser du att Macke är kritisk till något av det du skrivit? Läs en gång till.

2014-04-11 @ 10:51:04
Postat av: Sören med bröd

Till Ikå.

Helt rätt. Jag läste fel. Jag rättar till det och går med svansen mellan benen.

En rättfärdig ursäkt till Macke! Jag ska läsa mer noggrant nästa gång!

// Sören med bröd

2014-04-11 @ 11:54:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: