Tamt IKO föll mot VIK, & j18 föll mot Rögle

IK Oskarshamn lyckades med att göra en av säsongens värsta insatser, då man förlorade borta mot Västerås.
 
Västerås styrde matchen, och förde spelet, trots det imponerade inte Västerås på mig! OK, de gick rakt på mål, och spelade mitt i banan, istället för längst sargerna, men kändes trots det inte livsfarliga.
 
IK Oskarshamn däremot, det var tafatt igen. Petande med klubbor, ingen vågade hålla puck. Och passa var inte att tänka på, det var mer; "Hjälp jag fick pucken, bort med den, fort som bara den!"...
De få uppspel man hade skedde längst sargerna, och man höll sig gärna i hörnorna, där man kunde stå och peta.
 
Efter 8:39 kunde VIK göra 1-0, som även första perioden slutade.
Sett till spelövertag var detta siffror IKO ska vara mycket nöjda med!
 
Men kort efter målet skulle det komma, som skulle bli dagens "snackis".
Engsund proppar en spelare i Västerås. Hårt.
På reprisen syns det tydligt att armbågen är mot huvudet. Kan reta mig över att Västeråsaren försöker möta tacklingen, men borrar ner huvudet. Men saken är den, oavsett sker smällen med armbågen!
Inte många ställen att göra av armbågen i det läget, men det hade kunnat undvikas av Engsund.
Engsund lär få några matchers avstängning på den. Det köper jag.
Det jag inte köpte under situationen var att huvuddomaren skakar på huvudet vid tillfället, och visar att det var en ren tackling - inte lätt att se förvisso. Men efter dialog med Västerås spelarbänk, DÅ dömer han utvisning. Utvisning förvisso korrekt, men jag har svårt för när en spelarbänk kan snacka till sig sådant.
Gillar Engsund hårda stil, men tacklas hårt och RENT!
 
Hoppas allt gick väl för honom i Västerås! jag gillar se hårda tacklingar, men de ska vara schyssta och jag gillar inte när någon spelare riskerar skada sig allvarligt.
Första rapporterna tyder på hjärnskakning, hoppas den är av mildare slag!
 
Andra perioden var ett av de största sömnpillren jag troligen någonsin sett utspelas på en hockeyrink!
Västers gör 2-0 i spel 5 mot 3, men förutom det hände ingenting. Och IKO var tydligen nöjda med det.
Idag var det tydligen skönare att glida runt än att slita för laget.
 
Sista perioden bevakar Västerås. VIK såg förvisso trötta ut, och IKO tryckte på i slutet, men man är för försiktiga. Ingen brydde sig om lösa puckar framför mål, och då gör man heller inte mål!
 
Tycker också att powerplayspelet förbättrats de sista matcherna. Bättre fart mm, men idag? Aj, det var plågsamt. När IKO hade powerplay sköt Västerås mer mot oss!
När IKO lyckades ställa upp sig i formation, då håller man sig till kanterna och passar runt. Eller rättare sagt, försökte passa runt, då man sällan prickade varandras blad på klubban...
 
Och när IKO får ett 5 mot 3 läge, vad gör man då?
Då lyckas Bouchard trippa en spelare, och bli utvisad.... suck.
 
Så otroligt plågsamt att se detta!
Materialet och tekniken finns där, men alla väljer den lätta vägen! Ingen tar fighten!
"Zacke" i målet är den enda jag ger godkänt idag.
Backman glänste, men brände lite för bra lägen. Valdix briljerade stundvis med sin teknik, men såg oinspirerad ut, när lagkamraterna inte ville vara med och leka...
 
Soares såg allmänt trött ut. Hann helt enkelt inte med, och visade inga intuitioner på att försöka heller.
Bouchard tog många otroligt dåliga beslut under dagen, och borde bänkats tidigt. Istället fick han nästan mer speltid i slutet.
Leavitt... tja, samma gamla vanliga visa. Vill inte, och hänger inte med.
 
Nu ska man inte bara skjuta transatlanterna, var fler som föll utanför ramarna idag, men de är de tänkta ledarna. Led eller sitt på läktaren då!
 
Söderström sa inför sista perioden att de som kämpade skulle få spela mer, men av någon anledning matchades transatlanterna mycket hårdare än Backman, Valdix och Poulsen!
 
Ärligt talat, jag är orolig nu.
Potentialen finns i laget, men något annat tycks störa!
När spelare inte bryr sig ett dugg om resultatet, när man inte vill offra sig för att hindra eller göra mål och när man inte försöker föra skridskorna framåt. Då är det något annat som inte stämmer.
 
Skicka ut laget på en "inkilning"! Karlskrona fick negativa rubriker, men vad tusan, de lyckas. Där är en trupp som brinner för det de gör, och spelar med glada miner.
Så ser det inte ut i IKO.
 
Något stör kemin, och det bör redas ut snarast.
Och säger tränaren att man ska matcha de som sliter hårdast, då vill jag se att man håller det. Jag är rädd att de som verkligen kämpar annars tröttnar och förlorar förtroende.
 
Usch.
Gillar inte vara så negativ.
Försöker verkligen se ljusglimtarna, men idag var det svårt.
 
Är också orolig ekonomiskt, nu förlorar man publik.
Vill jag se någon göra ett halvtaskigt jobb anlitar jag en ocertifierad rörmokare eller tittar på när de steker hamburgare på McDonalds.
Betalar jag inträde, då vill jag se att man åtminstone försöker...
 
På måndag väntar Timrå på hemmaplan.
Till dess glömmer vi bort matchen mot VIK, och börjar om på nytt!
Nu handlar det inte bara om poäng, nu handlar det om heder och stolthet!
 
* * * * *
 
IK Oskarshamn j18 spelade också match under torsdagen. De mötte Rögle på bortaplan.
Matchen slutade 7-2 till Rögle...
 
Anmärkningsvärt var att man släpper in 3 mål - i powerplay!
Men trots det ska IKOj18 gjort en bra match, enligt de korta rapporter jag fått.
 
Målskyttar IKOj18:
2-1: L. Omdal-Persson, assist F. Axelsson
6-2: T. Skog, assist L. Christoffersson
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Engsund åker runt och söker sina tacklingar. Oftast har han dålig tajming och missar, vilket leder till att han tappar tålamodet och då kommer dumma och fula tacklingar tillslut. Fokusera på att spela hockey!

2013-10-11 @ 06:13:38
Postat av: Erik

IKO blöder, IKO mår inte bra. Det är helt tydligt. Och det största problemet är nog FFredrik Söderström. Jag tror verkligen att spelarna tappat förtroendet för honom. Han säger en sak gör en annan. Låter Soares spela hela tiden. Vad har han presterat för att förtjäna detta. Jo, ett mål på 10 matcher, mer behövs tydligen inte om man heter Soares. Här får tre man glida runt till skyhöga löner och inte göra jobbet. Tro fan att de andra killarna mår dåligt. Och hur ser femmorna ut? Backman bra i första, piispanen ok, Eriksson blek. Valdix bra i andra, de andra två en katastrof. Vill man inte ha de bästa i leading lines? Se på ex Viktor Löfstetd. Han och Mcgrath bar laget på sina axlar större delen av förra säsongen. Vad händer nu? Jo, nu är han i söderströms lilla frysfack och får begränsat med istid. Sånt gör mig så frustrerad. lövet är en grym skridskoåkare, genial framspelare, målgörare ppspelare och lagspelare. Men han får hela tiden stå till sidan för andra som är betydligt sämre. skulle vilja se Backman, valdix och lövet. Poulsen, piispanen och eriksson. Kanadensarna i en egen femma, de förtjänar varandra, lika kassa allihop. Horribelt är också att Löfsetdt blir bortplockad från pp. Han är ju faktiskt en klippa där, bra puckhållare och spelfördelare. Allsvenskan är tuff och den allsvenska kostymen verkar ha blivit alldeles för stor för herr söderström. det går bra när man har ett självspelande piano men det är svårt att själv spela på rätt tangenter. Fan, nu lät jag ju som honom!!!!

2013-10-11 @ 06:27:34
Postat av: Erik

Och ja, verkligen idiottackling av Engsund!

2013-10-11 @ 06:52:43
Postat av: Anonym

Håller med dig Erik! Varför finns det inte lite krut i mannen med den stora munnen. "Spela de som är heta", men se till att göra det då!! Nja, han är för lugn. Nästan så man tror att han är nöjd trots att det ser ut som de gör. Såg matchen igår på 10:an, tilll och med kommentatorerna ställde sig frågande till Souares, fruktansvärt slö kille.

2013-10-11 @ 07:21:02
Postat av: Anonym

Det var Mcgrath som bar Löfstedt förra året, han har inte heller rosat marknaden i år...
Men de är å andra sidan en hel hög som inte gjort, men säg till att lösa bekymren och de NU!

2013-10-11 @ 08:33:30
Postat av: Anonym

IKO ett lag i spillror,kan man inte byta ut alla spelare mot ett av topplagen i div 1.

2013-10-11 @ 09:21:18
Postat av: greger

Förra sesongen efter 10 matcher hade IKO 21 p
bara för erat komihåg

2013-10-11 @ 09:28:07
Postat av: Oskarshamnare

Leave it , Levitt , byebye .

2013-10-11 @ 09:56:24
Postat av: Erik

Att Löfstedt inte gått så bra i år beror mycket på att han spelat med fel killar. Hur många smörpass har haninte gett Leavitt och Bouchard utan att få nåt tillbaka. Och utan Lövet hade Mcgrath inte gått lika bra, så är det bara. Kanadensarna är ju inte så passningvilliga/ skickliga precis. Tror på Lövet men inte på kanadensarna!

2013-10-11 @ 11:05:24
Postat av: Baltic

Spelarna ser ut som om de dagligen har fått jantelagen upplästa för sig. Det är tamt, mjäkigt och mesigt.
Ska säsongen gå ut på att vi hela tiden ska tycka att alla andra lag är såå mycket bättre, har så mycket högre spelarbudget osv?

Se på BIK Karlskoga. De har en spelarbudget i paritet med IKO:s. Men de visar stake! Inget jäkla meseri.

Vi har inte klarat oss kvar i Sveriges näst högsta serie i 17 säsongen genom att åka omkring och be om ursäkt och bli våldtagna. En sådan kultur får inte sätta sig i väggarna.

KÄMPA IK för h...!!

2013-10-11 @ 12:02:24
Postat av: Baltic

Tycker inte att Engsunds tackling var käpprätt illa. VIK:aren hade nedböjd kropp och nedböjt huvud. Klart att tacklingen tar i huvudhöjd då. I Sverige gäller tydligen inte heads-up?

Engsund har börjat serien bra och är den ende som står upp fysiskt när det hettar till. En sådan kille ska man inte hämma för mycket.

2013-10-11 @ 12:31:04
Postat av: till baltic

Att åka runt och leta efter tacklingar istället för att hålla sin position. Kallar du det att stå upp för laget?

2013-10-11 @ 12:54:16
Postat av: Spelsystem

Tycker Piispanen vikar ut mot sargen så fort han kommer in i anfallszon. Konstigt att han får så mycket speltid. Jag saknar det raka hårda spel som IKO ofta praktiserade förra året. Vi måste bryta in hårt på mål.

2013-10-11 @ 13:00:43
Postat av: Anonym

inget nyförvärv har ju lycketa, möjligtvis Moyer han får godkänt
De är så slött och tamt och dåligt, fan våga sparka spelare, är så trött på Söderströms jävla skitsnack hela jävla tiden... ingen respekt med sig
Värva hit Rodman, han är ledig tror jag

Bouchard och Leavitt bör kickas

de finns i Soares om de kan lossna, de vet vi
Bouchard och Leavitt visar inget och förtjänar inte att få spela här

2013-10-11 @ 13:41:15
Postat av: ananym 3

Efter en besviken kväll.blir man bara irriterat förra året växte spelarna med tidenSvensson Granlund,Lidhammarm.m bla. Svensson verkar tappat självförtoendet.det finns mer men då tränaren kallar dom för gnuggare och tycker att dom är fel spelare som försöker kämpa för laget.dagens hockey så ska det vara hög fart och inte promenadhockey de spelar just nu.ge Lövet chansen
att spela med fart så han kommer igång

2013-10-11 @ 13:50:32
Postat av: Jonas

Sparka Leavitt omgående!!
är helt övertygad om att hans nonchalans och attityd gör att gruppen som helhet inte fungerar.
Agera nu innan det är för sent, skulle tro att vi redan nu är nere på publiksiffror framåt på 1700, har vi råd med det?????

2013-10-11 @ 16:23:00
Postat av: Anonym

när fröken Söderström säger att bäst för dagen ska spela så borde ju inte Bouchard och soares spela mest...
Tycker att våra "3-4Kedja" spelare ska ha mest istid om han nu vågar stå för de han säger...
våga agera innan de är försent

2013-10-11 @ 18:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: