Inför: VIK vs IK Oskarshamn

IK Oskarshamn har match igen, efter några dagars ledighet.
Nu väntar Västerås på bortaplan.
 
Det är ett hemmastarkt Västerås, som inte förlorat en enda hemmamatch - ännu. Detta hemmastarka laget ska möta ett bortasvagt IK Oskarshamn som endast tagit 1 poäng på bortaplan...
 
Något annat som fungerat i Västerås är deras defensiv. De släpper inte in många mål... Bara 11 mål på 9 matcher. Stor skillnad mot IK Oskarshamns 37 insläppta...
 
Statistiken säger att vi inte bör räkna med att IK Oskarshamn matar in massvis av puckar i mål, men magkänslan säger något helt annat...
Jag stick ut huvudet och säger att Soares gör, inte ett, utan TVÅ mål.
Ett av seriens sämsta powerplay (IKO 8,33%) möter ett av seriens bästa boxplay (VIK, 86,84%), detta borde ju inte ge några powerplaymål? Men håll i er, det blir det! Och samma sak här, inte bara ett, utan TVÅ mål i powerplay.
 
Det är nämligen i powerplay och i något flygande anfall IKO kommer göra mål, sedan kommer defensiven göra sin bästa match.
 
Totalt säger därför min magkänsla att matchen slutar 1-4 till IK Oskarshamn.
 
Men för att det ska bli så vill jag inte se några lata spelare glida på en skridsko, eller vägra hemjobbet.
Man måste också våga ta stryk framför BÅDA målen!
 
Innan serien började tippade jag Västerås som given 1:a. De har väll inte fått exakt den starten de ville, men är med i toppen och har ett bra lag. Vill man vinna mot Västerås, särskilt i Västerås, då måste alla i laget slita för det.
Ett misstag kan bli otroligt kostsamt...
 
Matchen sänds på TV, både Viasat Hockey och TV10 sänder (samma sändning). Sändningen börjar 18:30.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Citat söderström - de bästa ska spela mest! Nyhet för denna matchen alltså, kan ju bli hur bra som helst. Vill se mer av valdix, Lövet, Backman, poullsen. Toppa och tråka inte ihjäl denna matchen också snälla söderström. Man måste inte gå på lines hela matchen!

2013-10-09 @ 23:31:36
Postat av: greger

Det enda som lämnar är hoppet,så din tes kan slå in
Men nu är det verkligheten som ger tre poäng,och västerås verkar har haft sin svacka med två förlorade matcher och en oavgjord medans IKO fortfarande tafflar efter sin första bortaseger

2013-10-10 @ 07:20:17
Postat av: Baltic

Tycker trots allt IKO har hittat sitt spel hyfsat, efter en darrig inledning av serien rent defensivt. Det jag vill se mer av är det hårda och raka spelet mot mål där man bryter in och "offrar en hörntand". Det ger alltid målchanser.

2013-10-10 @ 08:25:38
Postat av: exodus

Hur kan räkan ens tro på en seger med en målvakt som snittar 3, 8 insläppta . En verklig matchvinnare Ik har där.

2013-10-10 @ 09:17:57
Postat av: Undrar

Vad har hänt med IKO:s officiella hemsida måntro? Designen har ändrat sig och menyerna är ojämna (använder Google Chrome).

2013-10-10 @ 10:37:19
Postat av: Anonym

Soares behöver smarta spelare bredvid sig snabba med,Lövet och Backman skulle passa och han som center då, som han var tänkt?

Eriksson-Valdix-Bouchard
Lövet-Soares-Backman
Poulsen-Piispanen-Granlund
Sylvegård-Svensson-Johnson

2013-10-10 @ 15:56:29
Postat av: Snälla IKO

Snälla IKO! Stå upp för klubbmärket!!

2013-10-10 @ 21:49:07
Postat av: Fyfan!

Hela hockeysverige skrattar åt IKO's "spel" och transatlanter. Är så jävla besviken, riktigt uruselt!

2013-10-10 @ 22:05:16
Postat av: Konstigt

Vi har nog världens mest defensiva back i Ljungkvist. Visst, bra i vissa situationer men han hämmar vårt offensiva spel mycket. Varför är han inne 50 % av tiden och dessutom i PP? Står stilla bakom mål över 50 % av sin istid, stannar upp alla potentiellt snabba omställningar. I PP håller han inte blålinjen utan backar ut i mittzon. Ofattbart att han spelar i PP!

2013-10-10 @ 22:11:23
Postat av: Ska vi behöva skämmas?

TV10 + Viasat når ca 70% av Sverige befolkning. Ska man behöva skämmas för att IKO inte står upp för Oskarshamn i två perioder? Får ni inte tillräckligt betalt? Ok, ni får totalt "bara" 6-7 miljoner om året i lön. Vi ska försöka fixa mer pengar, men det är inte lätt.

Visst hade vi domaren emot oss, helt klart, men det är bara att räkna med i alla matcher. "Okända" mindre "landsortslag" kommer alltid att bli förfördelade mot "storlag" i Mellansverige av komplexfyllda domare.

Ställ in er på det och räkna kallt med det varje match. Inget att skylla på. IKO kommer att behöva kämpa minst 25 % hårdare än alla andra lag för att kunna vinna. Nu kämpade VIK 100% och IKO 35 % de två första perioderna. Jag skämdes nästan framför TV:n.

2013-10-10 @ 22:44:41
Postat av: Bego

Fredrik Söderström snackar så jäkla mycket skit och jag börjar verkligen tvivla på om han kan nån hockey. På hemsidan säger han måste även våga ta tyngre namn åt sidan.....men det är ju precis det han inte vågar. Soares spelar ju hela tiden, pp o bp trots att han är helt värdelös. Även Bouchard spelar mycket utan att prestera någonting! Vem flyttar han då? Jo killar som gjort betydligt bättre ifrån sig och som vi vet kan ösa in poäng i rätt omgivning. Tänker främst på Lövstedt o Poulsen som får alldeles för lite speltid. Lövet blir också bortplockad från pp och nu har det väl slagit slint riktigt eftersom han är en av få i detta laget som vet hur man spelar pp. Nej, det blir nog kval i år igen, fast till division 1 om Söderström ska fortsätta gulla med transatlanter och inte ge rätt spelare förtroende. Förbannad!!

2013-10-10 @ 23:16:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: