IKOj18 tog viktig bortaseger mot Växjö i kvalet mot Elit!

Var idag i Växjö ishall. Var några år sedan man var i den nu, men då IK Oskarshamn j18 spelar kval till Elit, var det dags för ett återbesök av hallen...

IK Oskarshamn mötte Växjö, ett Växjö som sedan tidigare inlett kvalserien med en förlust mot Skövde.

De första 10 minuterna var det Växjös match, helt och hållet. IKOj18 fick knappt låna pucken.
Och chocken kom tidigt, då Växjö redan efter 37 sekunder kunde ta ledningen.
Sedan fortsatta Växjö ligga på, och signalerna var minst sagt oroande.

Men IKO skulle resa sig, och sakta jobba sig in i matchen, och efter 16 min kunde A. Nilsson kvittera!
Men med 2 minuter kvar av perioden gör Växjö 2-1, vilket blir periodresultatet.

I andra perioden kom IKOj18 ut som ett nytt lag. Man låg på och jävlades, och man forcheckade mycket bra!
Och helt rättvist kan IKO göra 2-2, genom A. Käll.

Sista perioden skulle bli nervös, men A. Käll håller sig framme igen, och kan göra 2-3 redan i första minuten av sista perioden.
Men spänningen var inte över. Växjö skulle kvittera med 10 min kvar att spela om. IK Oskarshamn var laget med klart mest energi nu, men matchen kändes väldigt öppen.

Men så skulle det lossna, rejält!
W. Holmgren gör 3-4 med 3:24 kvar att spela.
Och minuten senare gör samme Holmgren 3-5!

Växjöspelarna blev rasande, och jag kan förstå dem. Pucken tar i ribbkrysset, och mycket tveksamt om den pucken var inne. Men ena domaren stod bra till, och dömer mål!
Växjö plockade sedan målvakten, och O. Wibeck kan sätta slutresultatet: 3-6!

Härlig kämparinsats. Det är forcheckandet man vinner på idag. Och det fysiska spelet.

Grattis till hela laget, till lyckad insats i första delmålet i kvalet mot Elit!!
Vill också tacka killarna, jag stod själv på bortastå, och efter matchen gör hela laget vågen mot mig. Underbart! :)

Hade tänkt göra lite intervjuer idag, men fick skynda ifrån matchen efter slutsignal. Kan bli så ibland med trötta barn med, och fru som skulle hämtas från jobb...