Förlust, trots bra match...

IK Oskarshamn förlorade borta mot Västerås.
Men jag tycker trots detta att IKO gör en bra match.

I första perioden känns det som att IK Oskarshamn spelar i konstant underläge. Både för att IKO fick 3 raka och tunga utvisningar, men även för att VIK pressade på hårt.
Men det var i spel 5 mot 5 som VIK skulle göra både 1-0 och 2-0.
IK Oskarshamn skapade en hel del lägen också, men missade sina chanser. Det saknades det där sista lilla extra i avsluten.

Och med 2-0 på tavlan kändes det tungt, särskilt då man ine förvaltade sina chanser.
Men i andra perioden skulle IK oskarshamn komma ut som ett nytt lag. Man tog taktpinnen, och höll den perioden ut.
IK Oskarshamn pressade högt och hårt. Så kunde Victor Backman, som bara för någon vecka sedan spelade med Västerås, göra mål mot Västerås!

IK Oskarshamn skulle kort därefter få powerplay - en spelform man inte fått ut det mesta av under säsongen - men ibland händer det. Sam Lofquist dundrade på ett sådant där slagskott bara han kan få till. Pang sa det, och matchen var kvitterad.

Chanser radades upp, men resultatet stod sig perioden ut.

I sista perioden spelade Västerås mer fokuserat, och lät inte IKO komma in lika enkelt. Man höll ut mer mot kanterna.
Matchen stod och vägde länge. Och när IKO får till lite press, då är det VIK som gör 3-2.

Med 2 minuter kvar plockar IKO ut Ridderwall. och då skapar IKO riktigt bra press. Kvitteringen hänger i luften. Men så glider pucken över isen, in i tom kasse istället, och vi hade 4-2 på tavlan.

Men IKO gav sig inte. Man hade bra press i slutet, och plockar Ridderwall igen. Och den här gången lyckades man. Löfstedt gör 4-3. Tyvärr bara 10 sekunder kvar att spela om, och 4-3 blev slutresultatet.

Andra perioden idag var fruktansvärt bra. Man visar även i slutet att man ville ha poäng idag, men ibland har man inte det flytet med sig helt enkelt.

Måste också berömma Ridderwall, som endast stått en match med IKO, som går in och storspelar. Första halvan av första perioden var riktigt bra utförande av Ridderwall.

Nä, finns en hel del bra att ta med sig från den här matchen. Hela andra perioden, mål i powerplay och när man håller i taktpinnen, då splear man kreativt och bra. Även forcheckingen var vägledande idag. Många dueller man vann mot VIK på övre planhalvan, och föranledde många chanser.
Det som inte stämde idag, det var attityden vid avsluten i första perioden och stundtals mycket förvirrat försvarsspel.

Mora hade en match mer spelad, och var spellediga idag. Detta gör att IKO är kvar på 7:e platsen.
Malmö (9:a) såg länge ut att vinna över DIF, men DIF gör en makalös vändning i slutet, och vinner på straffar.

Nästa match är Torsdagen den 14/2, hemma i Arena Oskarshamn mot BIK Karlskoga.