Ranking av de HockeyAllsvenska lagen

Lagen är precis i startgroparna för silly season. Omöjligt att veta hur varje lag offrar eller satsar budget, men tänkte försöka sammanställa en tabell med möjliga hot, dvs inte hur jag tror serie kommer sluta utan vilka lag som kan hota.
 
1. Malmö: De har en historia som säger, "får vi 7 miljoner bränner vi 14". Tror att de kan toksatsa - igen. Vinna eller försvinna.
 
2. Djurgården: De lär se sin chans nu, när lag som tex Leksand är borta. tror de kan försöka satsa sig ut från HockeyAllsvenskan.
 
3: Rögle: De har traditionen och viljan. Allt under topp 7 lär de inte acceptera, och kommer investera i allt ovan.
 
4: Karlskrona: Rent sportsligt är de inget hot - ännu. De har ekonomin för att kunna satsa, med folk som vet hur man bygger ett lag, DÅ kan de bli farliga i framtiden. inte nu, men de lär bli ett hot i framtiden!
 
5: Björklöven. De är inte nöjda. De vill till Elitserien. Antar de lärt sig av sin egen läxa och skyndar långsamt, men på sikt, då kommer de bygga ett elitserielag...
 
6: Södertälje: Tror de kan bli kvar i HockeyAllsvenskan i många år, men på sikt lär de bygga upp för elitserien. Gör de detta på sikt lär de lyckas, men jag har en magkänsla av att de vill skynda på, och stressa sönder allt. Då "skiter det sig".
 
7: Timrå: De har byggt upp en tradition. De lär inte slåss om elitserieplatsen första året. Nu handlar det om att bygga upp en grund igen. Men på sikt, då kan de hota...
 
8: Västerås: De har varit i toppen, och arbetat sig sakta dit igen. De skyndar i lagom tempo, offrar inget, men slumpar ej heller bort något.
 
9: Mora: De har rutinen, men det känns som att de tappat mark i Dalaregionen. Mora känns som att de får arbeta sig för att hålla sig kvar. Storhetstiden är förbi...
 
10: Karlskoga: De fortsätter att imponera år efter år, men tror inte på dem trots allt. Detta då näringslivet nu lär fokusera på Örebro och Karlskoga gjort sig impopulära. Framgångssagan lär vända.
 
11: Troja/Ljungby: De hade verkligen traditionen, men har inte hängt med i tiden. Bra ungdomssatsning - som varit vägledande - har nu blivit till medelmåttig ungdomssatsning. Jag tror inte laget kan resa sig till sina forna dagar. Sagan är över. Man har inte hängt med.
 
12: Almtuna: Laget saknar hjärta, dvs avsaknaden av stolta supportrar och ett näringsliv som bryr sig. Almtuna är hjältar som klarat sig såhär långt. Kommer ingen storfinansiär in är loppet ute för dem.
 
13: Asplöven: Till skillnad från Almtuna finns här mycket hjärta, men publikunderlag saknas.
Asplöven kommer få det tufft att nyrekrytera både sponsorer och publik, och då lutar det nedåt....
 
Som sagt var, detta är inget tabelltips, utan en ranking över hur klubbarna TROLIGTVIS kommer investera i och vilka hot de kommer bli mot IK Oskarshamn.
"Hotbilden" sträcker sig över flera år, och inte bara kommande säsong...
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Förstår inte varför du tror att Malmö kommer att toksatsa. Du kan inte ha följt Malmö särskilt noga det senaste året...

2013-04-07 @ 14:09:53
URL: http://www.internetjuridik.com/
Postat av: Räkan

saken är den att Malmö vill inte missa topp 7 igen. De vägrar det. Därför tror jag Malmö kommer satsa mer än de borde.
Vartannatårprincipen i Malmö. Städa ekonomi 1 år, bränna ekonomi 1 år, städa 1 år osv..

2013-04-07 @ 14:25:23
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se
Postat av: Jörgen

Förstår vad du menar men du har fel. Malmö kommer inte att toksatsa, åtminstone inte inför nästa säsong. Om nästa säsong går helt käpprätt åt skogen kan du däremot få rätt inför säsongen därpå. ;-)

2013-04-07 @ 22:09:47
URL: http://www.internetjuridik.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: