Seger IGEN mot formstarka SSK

Södertälje SK kom till Arena Oskarshamn med 5 raka segrar. Segrar som började trilla in när de förstärkte sitt lag med NHL-spelare.
Men ikväll mötte de mäktigare motstånd, då ett laddat IK Oskarshamn kunde bryta ner dem.
 
Första perioden spelade IK oskarshamn piggt, rappt, med hög fart, och rakt spel! Det var inte så förbannat omständigt, utan rakt på.
Man forcheckade hårt - som man gjorde i början av säsongen, och gav inte SSK mycket isyta.
Första perioden var det totaldominans för IKO, som skapade läge efter läge. Tyvärr missade man allt förmånga frilägen...
Men Stefan Öhman kunde göra 1-0 i powerplay.
 
Första perioden slutade också 1-0, siffror som var i underkant, sett till chanser och puckinnehav.
Att Södertälje endast fick iväg 2 skott i första perioden visar matchbilden...
 
I andra perioden skruvade SSK upp tempot, för IKO spelade bra i första perioden, men ska också nämna att SSK mest stod still som koner.
I andra perioden var SSK rörligare, men IKO var det hetare laget, och högg mer på fler puckar.
Så kom också 2-0, genom Valdix - som kunde göra sitt första mål för säsongen!
 
Men sedan hände något. Strax efter powerbreak blir Morin tacklad, och får upp foten mot plexit, som sparkas sönder. Sedan väntade ett långt speluppehåll.
Efter detta uppehållet tappade IKO fart. SSK kom ut piggare. Oskarshamn blev försiktiga, och gav SSK isytor. Och då kom 2-1... Som också blev andra periodens slutresultat.
 
Tredje perioden blev en lång nervös väntan. IK Oskarshamn spelade försiktigt, backade hem, och forcheckade inte alls lika hårt. När man fick puck var det försiktiga anfall.
Och att hålla en ettmålsledning i 20 minuter trodde jag skulle bli för tufft...
Men man lyckades bra. Man spelade lugnt och kallt.
 
Men IK Oskarshamn hade 1 organiserat anfall, och då är det poängkungen McGrath som håller sig framme igen, och kan sätta 3-1.
Sedan kunde IK Oskarshamn hålla igen, matchen ut.
 
Måste nämna Poulsen, som haft en ganska tuff säsong, gjorde en riktigt bra match. Länge sedan jag såg honom slita så som han gjorde idag.
Men annars var S. Öhman klart bäst, som styrde spelet åt båda hållen. Backar som Ljungkvist spelade tryggt och förtroende ingivande... Listan kan göras ganska lång.
 
Härligt att IK Oskarsham är tillbaks i sitt raka, enkla spel, och i vinnarspåret igen!
Kul också att man visar att man kan vinna på hemmaplan!
 
På lördag väntar Mora på bortais. Då fortsätter vi i samma linje, och jobbar fram 3 nya poäng!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: David

Fan va kul att se att dom spelade det enkla spelet igen, rakt på och gav inte södertälje mycket att spela på. Enkelt och effektivt, HÄRLIGT!!

2012-10-25 @ 23:09:07
Postat av: Anonym

men som sagt varför i helvete spelar inte söderström GRANLUND, Victor öhman är för jävla dålig drar ner farten i den kedjan, granlund bara kör, när han spelade 2 raka matcher var han klart bäst i sin kedja fattar inte .......

2012-10-26 @ 10:30:58
Postat av: Bego

Tycker du så mycket om Granlund gillar du säkert Lidhammar också, killar med mycket kämpatakter men inte så mycket spelsinne tyvärr. Det märks också i andralinan som inte går lika bra längre. Tror också Evan saknar Scandella, den femman har inte heller varit lika het sen det byttes. Trots allt så vinner vi ju matchen och det var suveränt!

2012-10-26 @ 17:01:30
Postat av: Anonym

till bego: Dom matcher jag sett hemma (alla) så fort granlund kommit in i 4 kedjan med svensson, så har de blivit bra fart, och han är alltid på mål, tar stryk, jag skulle vilja ha dom här kedjorna
Scandella-öhman-lövet
hagelin-Mcgrath-Vigilante
Poulsen-Valdix-Lidhammar
Granlund-svensson-starkov

2012-10-26 @ 17:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: