Nya webplatsen...

Skrev ju innan ikoskarshamn.se presenterade sin nya webbplats, att jag skulle skriva mina åsikter om den nya...
Nu är sidan 1 dygn gammal, och hög tid att mina tankar offentliggörs!

Helt klart ett ansiktslyft! Nyare, fräschare, och modernare!
Däremot vet jag att några från den äldre generationen har problem med det rullande nyhetsflödet... Men det är en vanesak. Göra alla nöjda är helt omöjligt.
Personligen tycker jag det ser snyggt, stilrent och modernt ut.

Den nya sidan är klart bättre än den gamla!

Sedan är inte en webbplats öde hur den ser ut, utan vad man gör den till. Dvs, uppdateras sidan löpande, då blir den bättre och bättre.
Detta är en punkt IK Oskarshamn har förbättrat det senaste halvåret helt klart. Nu gäller det att "orka" fortsätta publicera nyheter mm.

Vid presentationen av den nya sidan gavs det 2 krönikor, en från tränaren, och en från klubbchefen. Hoppas detta kommer komma kontinuerligt. Förstår att man inte kan leverera nyheter dagligen, men hålla sidan och INTRESSET uppe med löpande information och text är viktigt!

Hoppas alla tagit sig tid att läsa krönikorna, klart läsvärda!

Vad saknas på sidan?
Finns några saker jag tycker saknas på sidan. IK Oskarshamn har blivit modernare, och skaffat twitterkonto (http://twitter.com/#!/iko_oficiell/), men detta visar man inte tydligt på sidan.
Var/hur man följer borde framgå tydligare.

Samma sak gäller facebook (www.facebook.com/ikoskarshamn), en liten gillaknapp eller något tycker jag borde finnas. I skrivande stund är det 702 personer som gillar IK Oskarshamn på facebook, vilket är lågt för en allsvensk klubb. Synliggör, fler gillar, och sjukt mycket gratisreklam för klubben seglar ut i cyberrymden!

Sedan saknar jag en sak till, som var på gång för lite sedan, men dog ut, nämligen video! IK Oskarshamn startade för lite sedan igång iko-tv, men det blev inte så mycket mer med det. Vore kul med lite videoreportage också!
Och om/när man endå gör detta, kanske man även kan föra in detta i arenan... De flesta klubbarna i allsvenskan, och många klubbar i div 1 har videoinslag som visas på skärmar inför match, och i pauserna. Bra tjänst, som ger mer i underhållningspaketet man erbjuder var match.
De filmerna skulle sedan kunna presenteras på hemsidan efter matchen. win-win.
Krävs en del jobb, men hittar man någon som vill göra det, då vinner föreningen mycket!

Avslutade kritik, är högst troligt en vanesak, men viss navigering på sidan var i början frustrerande, då jag vant mig vid de borttagna rullisterna. Vill man ex in och köpa biljetter, klickar man på biljetter. Det som dyker upp då är inte hur man köper biljetter, utan den delen är "gömd" på vänster sida. Hoppas så centrala delar blir synligare/tydligare inför seriestarten....

Och avslutningsvis, hoppades vid nylanseringen av sidan på den nya webbshoppen. Men den får vi tydligen vänta vidare på... jag som inte bor i Oskarshamn, hur köper jag souvenirer på sommaren?

Vet att många inom IK Oskarshamn läser här, och hoppas inte de sista styckena jag skrev ses som kritik, utan snarare som förslag, som kan hjälpa IK Oskarshamns varumärke!

Era synpunkter kära läsare? Starta igång snacket nu!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Något jag hoppas kommer synas sen på sidan är matchresultaten som inte skrevs förra säsongen.

2012-05-01 @ 22:20:28
Postat av: Ståplats

Helt rätt att satsa på ny hemsida! En viktig del av marknadsföringen.



Förbättringstips:



* Håller med Räkan. Rullist är ett snabbare sätt att navigera på. Nu måste man klicka…vänta läänge, och sedan leta info i vänsterspalten och sedan klicka igen, vänta länge. Dessutom är sajten seg som tuggummi, vilket gör att det tar ännu längre tid att navigera. Varför är den så seg?



* Varför inte en presentation av klubben på engelska/tyska/franska? Det borde gynna det potentiella intresset från utländska agenter/spelare/fans/sponsorer.



* Det viktigaste av allt är förstås informationen på sidan och hur snabbt den uppdateras. Det gjorde man bra förra säsongen.



Men uppdateringen är än så länge under all kritik på den nya sidan: Långsam uppdatering om nya spelare/kontraktsförlängningar. Fortfarande ingen info om träningsmatcher. För lite information rent generellt.



* Designen: Ja, den är väl ok. Känns lite modernare än tidigare. Dock ganska kal och spartansk. Några actionbilder på spelare, t ex i toppbannern vore inte fel. Menysystemet (närmare bestämt knappen ”För media”) når inte ända ut till högerkanten, vilket ser amatörmässigt ut (en designmiss?).



Nej, designen går att putsa på.



En annan sak: Rullande nyheter som växlar automatiskt har funnits i drygt fem år nu och känns inte särskilt modernt längre. Där borde man kunnat hittat på något bättre och modernare. Gäller att ligga i framkant, inte 5 år efter. Särskilt inte om man betalat dyrt för sajten.



Slutsats: Bra att man satsar på ny sajt, men jag hoppas att den är långt ifrån färdig, för det finns saker att putsa på.

2012-05-02 @ 14:06:38
Postat av: IK

Tjena! detta har inte med detta du skrev nu att göra men, vet du någoting om Malmö och Borås, hur de blir med dessa 2 lag, du skriver på tidigare inlägg att du skulle komma med den infon.

2012-05-02 @ 15:26:18
Postat av: Förlängning?

Har Morin förlängt eller inte?



Har IKO nämnt anledning till att de släpper nyheter långt efter media och diverse internet-avslöjanden?



Är det hemligt med Morins ev. förlängning? Är det hemligt om Vigilante har vanligt kontrakt eller artistkontrakt? Är det hemligt med träningsmatcherna?



Vad förlorar IKO på öppenhet?



Många IKO-anhängare är sedan länge utflyttade från Oskarshamn. De läser inte lokaltidningar. Men de har kvar sina hjärtan för IKO. Hemsidan är extremt viktig.

2012-05-02 @ 15:27:24
Postat av: www

Tycker faktiskt inte utseendet har jätte stor inverkan. Till 95% avgör innehållet vilken hemsida jag personligen tittar på.

Titta på blocket den har ju faktiskt sett istort sett varit likanadan från start.

Men hur som helst tycker jag den nya sidan är bra.

2012-05-02 @ 20:26:39
Postat av: P2

Man borde se över navigeringsstrukturen på sidan. Är det t ex så logiskt att man ska finna Länkar under rubriken För fans?

2012-05-04 @ 09:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: