Viktig seger mot Almtuna!!

IK Oskarshamn tog en otroligt viktig seger borta mot Almtuna!
IK Oskarshamn vann med 4-3, och detta tack vare 3 snabba och härliga mål i första perioden.
Lofquist fick göra mål. Hagelin satte 2-0, och Gibbs satt 3-0.
2 minuter och 26 sekunder tog det mellan målen.

"Oskarshamns" målvakt Marcus Svensson stod i Almtuna idag, medan IK Oskarshamn hade "Almtunas" målvakt, Linus Fernström... Dvs, målvakterna har tidigare under säsongen representerat motståndarnas lag...
Och Linus Fernström, det var han som räddade IK Oskarshamn i andra perioden.
IK Oskarshamn var det bästa laget i första perioden, men i andra perioden, då radade Almtuna upp lägen.
Almtuna fick med sig 1 mål från andra perioden, men sett till chanserna, borde de nästan förvaltat fler puckar innanför målramen. Men Linus var i vägen!

sista perioden var svängig, lagen turades om, och IK Osdkarshamn bjöd Almtuna på många lägen, då man började parkera spelare i utvisningsbåset.
Men innan dess hade Valdix nätat in 1-4. Men trots stor ledning kändes det inte helt tryggt.
Och osäkert blev det.

Almtuna fick mer puck, och hade den mycket i Oskarshamns zon.

Och när både 2-4 och 3-4 kom, då blev det nervöst.
IK Oskarshamn höll på att tappa en match IGEN i slutminuten!!
Men den här gången höll det, IK Oskarshamn fick alla 3 poängen, trots stark Almtunapress i slutet.

Men härliga 3 poäng!
Nu väntar ny måstematch på hemmaplan mot Sundsvall!

Förresten, vi var ett litet gäng Oskarshamnare på plats idag. Vi var inte jättemånga, men oj vad Oskarshamnsklacken dominerade!
Tack för underhållningen IKO och klacken!

* * * * *

På grund av min resa till Almtuna kunde jag ej följa och rapportera J20 idag. Men de vann borta mot Troja Ljungby med 4-6!