Målfest när IKO slog "NHL-dopade" Mora!

IK Oskarshamn tog ikväll mot Mora, och man rivstartade direkt. Ingen rädsla för NHL-spelarna, utan full fart från start var det som gällde.
Redan efter 1:20 kunde S. Öhman ge hemmalaget ledningen! Och 1 minut och 23 sekunder senare höll sig V. Svensson framme, och kunde raka in 2-0 till IKO!
Alltså 2-0 innan 3 minuter var spelade!

IK Oskarshamn fortsatt att rada upp chanser, men hade inte samma flyt i hela matchen. Precis efter att IKO bommat ett dunderläge, får Mora en kontring, och de kan göra 2-1.
3-0 låg verkligen i luften, men istället för att få in 3-0 blev det match igen...
Men fler mål blev det inte i första perioden.

I andra perioden fick mora powerplay, och mot seriens sämsta boxplay kunde de göra 2-2.
Men IK Oskarshamn skulle svara snabbt, knappa 2 minuter senare gör L. Morin 3-2.
IK Oskarshamn hade tydligen den här kvällen gett sig den på att man skulle ha en 2-målsledning matchen igenom.
Tog ju som sagt var endast 3 minuter innan man hade 2-0.
Och efter att Mora kvitterat tog det inte många minuter innan IKO hade en 2-målsledning igen!
För efter ca 3 min efter Morins 3-2, då kunde Hagelin göra 4-2!

Men Mora skulle inte ge sig - än. Bara halvminuten från vilan kunde Mora göra 4-3.

Men som jag nämnde innan, IKO gav allt för att ha sin 2-målsledning idag. För när 3:e perioden startade, då tog det endast 9 sekunder, innan McGrath kunde göra 5-3!

Så skulle Oskarshamns boxplay presentera sig igen, och man fick ett mål i baken igen. Men även den här gången, när IKO tappade sitt 2-målsförsprång svarade man snabbt! Bara 14 sekunder senare kunde Valdix göra 6-4!

Hagelin, som förhoppningsvis fick igång sitt självförtroende ikväll, skulle även göra 7-4 innan matchen var över.

Resultatet var helt klart rättvist, och det är i mittzonen IK Oskarshamn agerar vinnare idag igen! Men så är det också anfallsspelet, det är inte onödigt runtspel, utan rakt in mot mål, med flera spelare. Man är jobbiga att möta just nu, underbart att se!

IK gör även en fysiskt bra match. Man spelar tufft, och respektlöst. Får motståndarna att bli griniga.

Idag var det hockey när den var som mest underhållande! Fartfyllt, känslor, mål och allt man bara kan önska sig!

Lyfta en särskild spelar idag blir svårt, då det är en laginsats som gör att man slår Mora den här underbara kvällen!

Backarna gör försvarsmissar, men samtidigt är de bidragande till målen som görs, då de fyllde på bra uppåt. Och släpper man in ett mål är det OK, så länge man gör två! :)

Galbraith får nog också ta på sig någon puck, som den första han tappar in. Släpper också några jobbiga returer rakt ut, men han räddar straff och flera andra bra skott.
Och sedan Galbraith kom har det ju gått bra för IKO!

Den här viktiga 6-poängssegern för nu IK Oskarshamn ÖVER kvalstrecket, och upp till en skön 7:e plats!
Nu är det uppehåll några dagar, och nästa match är den 18/12, borta mot Mora.

* * * * *

IK Oskarshamn J18 har även de spelat idag. De mötte Nybro på bortaplan, och vann med hela 1-7!
Målskyttar IKOj18: J. Tenemyr, H. Roth x2, D. Bertilsson, A. Nilsson, A. Anarp och J. Fransson