Förlust för J20 och Öhman "ny" kapten...

Var i Ljungby idag.
Kollade in den avslutande matchen i cupen som spelades där.

Dagen startade bra, då obesegrade Flemmingsberg var tvingade att förlora, mot Nacka, som hade 0 poäng, om IK Oskarshamn skulle ha någon chans på cupsegern.
Nacka vann med 6-1!

Nu krävdes en vinst för IK Oskarshamn J20 mot Troja Ljungby.

Tyvärr blev det inte så, för efter 2 mållösa perioder, kunde troja Ljungby i sista perioden avgöra matchen, med sina 3 mål.
Matchen slutade 3-0 till Troja Ljungby, och Troja tog hem cuptiteln.

Troja: 7p
Flemmingsberg: 5p
Nacka: 3p (+1 i målskillnad)
IK Oskarshamn 3p (-5 i målskillnad)

Matchen då? Jo, powerplay spelet fungerade inte alls för IKOJ20 idag. när IKO hade powerplay var det Ljungby som flyttade puck, och skapade fler målchanser...
Men i spelet 5 mot 5 såg spelet ok ut. Det man förlorade matchen på var som sagt var powerplayspelet och att man hade stora problem med att få fram passningarna. Passningsspelet var det största problemet.
Många tittar gärna på pucken när de för pucken, istället för att titta upp efter fria spelare. Blev lite chanser som sumpades, då man passade fel gubbe, då man ej såg de som jobbade sig fria...

Men vad var bra då?
Målvakterna var riktigt bra i båda lagen. Baston i Oskarshamn höll kvar IK Oskarshamn i matchen länge.
Det fysiska spelet växte, när man takclade så fullföljde man. jag hatar att se någon tackla, men avbryta halvvägs in i tacklingen, och det bara blir en stöt. Men tacklingarna genomfördes, och man vann många puckar tack vara det.
Kritiserade jag powerplayspelet, då måste jag också berömma boxplayspelet. kändes inte alltid helt säkert, men man redde ut situationerna. man klarade bland annat av 2 stycken 5 mot 3 lägen, vardera minuten långa.

IK Oskarshamn brukar ha problem mot Ljungby, men man visade idag att man kan slå dem i serien!

* * * * *

IK Oskarshamn har utsett kaptenerna.
Den som får bära C på bröstet blir Stefan Öhman. Öhman får alltså jobbet han inte kunde fullfölja förra säsongen. Öhman blev kapten även förra säsongen, men så kom den långvariga skadan, och assisterande Ljungkvist fick ta över kaptensrollen.
Ljungkvist får den här säsongen bära A, likaså McGrath.

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: