J20: Serieledare, efter ny vinst!

IK Oskarshamns J20 spelade idag ny seriematch, hemma i Arena Oskarshamn.
Motståndet var Vita Hästen.

Men det skulle starta tufft för IKO, för redan efter 1:44 spelade av första, kan Vita Hästen ta ledningen.
med 1 och en halv minut kvar av första perioden, lyckas dock IKO kvittera, genom Kenny Woller.
Men bara minuten efter lyckas Vita Hästen göra mål igen, och man går in i pausvila med ställningen 1-2.

Efter 8 minuter in i andra kunde Erik Gustafsson kvittera i powerplay, och bara 2 minuter senare kan Martin Eberhardsson utöka IKO-ledningen till 3-2! Samma Eberhardsson som närmast kommer från just Vita Hästen.

Tredje perioden startade med att IKO kunde utöka till 4-2, genom Rasmus Djerf. Detta bara efter 1:21 spelade in i sista akten.
Men bara 30 sekunder senare kunde Vita Hästen reducera till 4-3, och det var match igen.
Men IKO svarade snabbt, och Filiph Engsund kunde utöka till 5-3, bara 30 sekunder efter VIta hästens mål.
dvs, 3 mål på 1 minut...

I slutminutrarna skulle IKO få ett powerplay, och kunde i detta sätta slutresultatet till 6-3, detta genom Jacob Bertilsson.

Dagens resultat innebär att IK oskarshamns j20, som inte många trodde på inför denna säsongen, med många tunga namn som lämnat, nu ligger på en förstaplats i serien. 3 matcher, och mximala 9 poäng.

Nästa match spelas Tisdagen den 11/10 kl 19:35, i Borås ishall.