Leksingar = Smålänningar?

Evigt detta tjat om Leksand hit och Leksand dit! Nu har jag tröttnat!

Leksingar är ett väldigt lustigt folkslag, de tror sig nämligen vara dalmasar fast de i själva verket är precis som du och jag. Ett gäng sketna smålänningar. Nu vill inte jag snacka skit om oss smålänningar men precis som du och jag så bor de inne i skogen utan el och vatten och åker traktor till jobbet.

De gör precis allt det som de hånar oss att vi gör. Jag förstår inte. Det är ju smålänningar, ska inte vi höra ihop.

Det är nu dags för alla att veta varför vissa smålänningar tror sig vara Leksingar.

En gång i tiden, när varken du eller jag fanns så fanns det två hockey-lag i heeela Sverige. Det ena hockeylaget hette Brynäs och det andra hette Leksand. Nere i småland visste man inte så mycket om hockey, de hörde bara pappa bli arg eller jätte glad för att det ena laget gjorde fler mål än det andra. Oftast var det Brynäs som pappa hejjade på, därför var sönerna tvungna att hålla på Leksand. Så att det inte blev orättvist.

Men efter några generationer så växte nya lag fram, lag som kom från Växjö, Ljungby, Oskarshamn och Tingsryd. Detta passade ju väldigt bra då man kanske bodde nära just dessa städer eller kanske t.o.m. rentav är född och uppvuxen i staden. Man har då snabbt glömt bort Leksand och hejjar nu på sitt "hemmalag".. Men så en dag så dök plötsligt Leksand upp igen bland dessa småländska lag. Det blev panik och man visste inte riktigt hur man skulle göra. Men Leksingarna har kommit på en väldigt smart idée.

"Jag hejjar på IK Oskarshamn egentligen. Men när Leksand möter dom, ja då hejjar jag på Leksand." ett riktigt citat

På den vägen är det alltså, Leksingar är Smålänningar och håller på småländska lag. Men när Leksand spelar, ja då håller man på dom istället och blir plötligt en dalmas. Det är nämligen viktigt att man sjunger att man kommer från dalarna. Så att ingen misstänker något. När Leksands lag sedan har åkt hem, ja då är man plötsligt bara en enkel smålänning igen.

Men så finns det faktiskt andra Leksingar också. Det är dom som egentligen inte bryr sig så mycket om Leksands hockeylag. De knegar i vanliga fall på som vanligt i skogen. Men som en liten ljuspunkt på himelen så kommer Leksand till just deras stad. Och då måste man ju bara hejja på dom, eller hur?

Därför säger jag grattis till alla Smålänningar, Leksand kommer snart till din stad. Glöm inte din vita tröja som ligger på vinden. För du vet väl att den är vit?

//Robin

Kommentarer
Postat av: Josef

Haha där träffade du helt rätt och det är så SANT!Och citet du skrev har jag också fler än en gång från mängder av olika människor.

2010-09-17 @ 04:09:28
Postat av: Sittplats

Tyder på dåligt självförtroende när man inte kan stå upp för IKO i alla väder utan måste byta när det kommer något ”storlag” på besök. Krossa Leksand!!!



Såg att masarnas tränare Nicklas Eriksson kallade oss för OIK på Leksands inför reportage. Medveten provokation/okunnighet/underskattning?

Kvittar vilket.

KROSSA knätofsarna ikväll!!!

2010-09-17 @ 12:33:50
Postat av: Tokig Mas

Heja Leksand visa nu smålänningarna hur hockey ska spelas.

LTJD

2010-09-17 @ 12:42:38
Postat av: Ruskprick

På mitten av 80-talet hade Leksand en klack av Oskarshamns variant av förra året. Brynäs har väl aldrig haft någon klack? Sedan startade massmedia sin kampanj med häftiga och kultiga LIF, heela Sveriges lag osv. Vipps skulle alla icke hockeyintresserade leka "kultsupporter" en dag om året styrda som små lakejer av massmedia. Inga riktiga supportrar alltså (förutom de som faktiskt är från Dalarna).

2010-09-17 @ 16:02:04
Postat av: sämst

Leksand berör

2010-09-18 @ 21:32:43
Postat av: Knallen (Tingsryd)

Bulls eye!



Pinsamma Leksand

2010-10-10 @ 12:14:29
Postat av: Taifare

Pinsamma jävla, så kallade fans.. Vindflöjar i blått o vitt - usch!

2010-10-12 @ 22:33:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: