Poäng mot Rögle!

Oj, nu har det hänt igen, bloggen somnade till.
Har varit kaos sista tiden för min del. Förutom den vanliga julstressen har det varit några riktigt jobbiga månader på jobbet, sonen har varit sjuk, likaså jag. Dessutom drabbades släkten av bortgång.
Därför har det inte funnits tid för bloggen, jag valde lägga tiden som fanns över på familjen.
 
Men nu har det varit jul, och jag hoppas alla haft en trevlig jul!
Nu är äntligen hockeyuppehållet över, och vi är igång igen.
 
IK Oskarshamn mötte under lördagen Rögle på bortaplan. 1 buss med Oskarshamnare var på plats för att sjunga fram IKO till nya poäng.
 
Men det började tufft. IKO skulle snabbt få boxplay, och då kunde Rögle göra 1-0.
Ett resultat som stod sig perioden ut.
 
I andra perioden bjöds vi på kvällens delikatess, kanske tom säsongens läckraste genomåkning.
Andra perioden började likvärdigt, redan efter första spelminuten fick IKO boxplay. Men den här gången skulle inte Rögle göra mål, utan IKO. Och det var trollgubben Rodman. På egen hand snurrar han upp hela Rögle på läktaren, och trycker in 1-1. Otroligt snyggt!
 
Glädjen blev inte långvarig, då Rögle snabbt därefter kunde göra 1-2. Och minuten senare hade de 3-1, efter slarv i egen zon.
 
Men Valdix skulle ordna till siffrorna, då han gör 3-2 i powerplay.
 
IK Oskarshamn jagade kvittering i tredje akten, men halvvägs in är det Rögle som får chansen, och gör 4-2.
Då såg det mörkt ut, men som tur var gav sig inte IKO!
 
Minuten senare är det Valdix som håller sig framme igen, och gör 4-3.
Och med mindre än 4 minuter kvar kvitterar Bouchard i powerplay!
 
Matchen gick till förlängning.
IKO tar en onödig utvisning, då man är 5 man på isen, och Rögle svarar direkt på det, och kan ta bonuspoängen.
 
Men måste ge beröm till laget!
Man hämtar upp ett 4-2 läge, och tar poäng, borta i Ängelholm. Det är imponerande!
Dessutom, i spel 5 mot 5 tycker jag IK Oskarshamn gör en riktigt bra match.
Man kontrollerar matchen bra, men fastnar lite för ofta i egen zon.
 
Rodman extra beröm, både för sin trolleriuppvisning vid målet, men även för hur han genomför matchen!
Valdix också extra beröm, som visar tydlig vinnarskalle.
Försvaret gör Hultström en riktigt bra match! Och Kristensen gör nog sin bästa match, särskilt i offensiv zon.
 
Tycker laget visar goda signaler, man genomför matchen väl, kontrollerar isen (bortsett egen zon ibland), och man visar vinnarinställning med att vända ett tufft läge på bortaplan.
 
Det som oroar: OS närmar sig, och då försvinner Rodman. Känns som att han bär stora delar av laget för tillfället...
Även Soares oroar. Han får ta på sig 1 mål bakåt, där han står still, men även hans fart... Han hittar passningar som ingen annan gör, men hinner inte med i skridskoåkningen. Låt han cykla, och få fart på benen.
 
Nästa match är nästa år...
3:e januari, då gästar Karlskrona Arena Oskarshamn.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Jonas

Soares: lämna IKO omedelbart!
Du håller inte i allsvenskan och förstör för laget med dina usla prestationer och agerande!

2013-12-29 @ 09:44:01
Postat av: greger

Men IKO föll närmare undre sträcket trots en poäng

2013-12-29 @ 10:56:52
Postat av: Baltic

Laget hade igår en underbar offensiv. Vi skapar mer än Rögle i 5 mot 5.

Varför försvaret är så ojämnt i prestationerna är en gåta. Insatsen vid Rögles 3-1 t ex. Det verkar sitta i tröjorna sedan flera år tillbaka nu? Kanske dags att leta ny assisterande/backcoach?

IKO förtjänar som helhet stort beröm efter insatsen mot Rögle. Får vi bort dipparna så blir vi extremt svårslagna. Åtminstone så länge vi spelar med hög intensitet i 60 minuter, som vi gjorde igår (61:57 minuter för att vara exakt).

2013-12-29 @ 11:16:27
Postat av: Baltic

Vill lyfta en fråga angående ungdoms- och juniorhockeyn. Det är underbart att vi har så pass bra J18 och J20-lag som vi har nuförtiden. Men hur der det ut därunder? U16 verkar gå hyfsat. Däremot ser det sämre ut för t ex U14 och U12. Vad beror detta på? Tränar vi som sig bör i en elitklubb gällande U-lagen? Tycker både Västervik och Vimmerby verkar ligga före oss i de yngre åldrarna? Är det något vi ska acceptera? Beror det på bristande istider eller beror det på något annat? Varför är det alltid så tyst kring ungdomshockeyn? Är det känsligt på något sätt?

Jag tycker det vore självklart att IKO tränar som vilket Allsvenskt/SHL lag som helst även på knatte och ungdomssidan. Bara att kopiera andra elitlags träningsschema eller helst öka/förbättra det ytterligare ett snäpp. Annars kommer ju våra ungdomar efter redan från början och vi tvingas värva utifrån redan till J18-laget. Nej, vi måste träna som det anstår en elitförening redan på ungdomssidan.

Ok, jag inser att istiderna kanske inte räcker till. Men vi har faktiskt en stor bandyplan granne med ishallen. Man får inte vara bortskämd. Även om det saknas sarger och att det inte alls går att jämföra med en riktig hockeyrink, så är det likväl en isyta. Kör idioten eller vad som helst med ungdomarna. Finns egentligen ingen ursäkt för att åtminstone bli bäst i länet på skridskoåkning.

Skulle vara kul att se fler egna produkter i framtiden. Tycker Oscar Engsund har imponerat och blivit stabilare på allsvensk nivå. Tror han kan bli hur bra som helst om han fortsätter att utvecklas.

Kämpa vidare hela IKO och fortsätt att utvecklas, ni gör det kanonbra!

2013-12-29 @ 11:34:50
Postat av: Erik

Håller med Jonas om Soares. Han har ju faktiskt inte varit bra i en enda match, är nog tyvärr inte bättre än så här. Otroligt nog fick han ändå spela både bp och pp.....skrämmande! Tar också bort mycket av effektiviteten i sin femma då han är långsam och faktiskt inte lyckas med någonting. Tyvärr blir Backman och Lövet lidande. Det kan ju inte vara meningen att de två som gjort flest mål efter Bouchard ska ska spela så lite. Istället glorifieras fjärdelinan som är bra krigare men som vi alla vet inte kommer inte kommer att pytsa in en massa mål. Tyvärr är nog herr Söderströms hockeykunnande inte så stort som man kunde önska. Han har exv inte kunnat lära laget spela pp på tre säsonger! För fan, ge Lövet tavlan så kan visa! Backspelet har också varit extremt dåligt under Söderström och Larssons tid. Tittar man inte på hur andra lag spelar?? Nej, nya tränare till nästa säsong är vad IKO behöver så kan Söderström snacka omkull nån annan liten håla.

2013-12-30 @ 08:25:02
Postat av: Anonym

Ljungqvist-Hulström
Kristensen-Uotila
Engsund-Moyer

Bouchard-Valdix-Lövet
Backman-Piispanen-Rodman
Eriksson-Sylvegård-Poulsen
Granlund-Svensson-lidhammar

2013-12-30 @ 12:52:55
Postat av: Bego

Håller med! Väck med Soares. Dina kedjor ser intressanta ut "Anonym". Fattar inte heller att Eriksson ska spela i första, han är ganska anonym. Och att Granlund inte spelar alls???? Och Poulsen jobbar som fan men händer det så mycket? Söderströms tänk kan ingen jäkel fatta och Jönsson kan ju verkligen inte vara nöjd med honom heller. Att Backman och Lövet får så lite istid handlar kanske om att de inte är så kompis med mr S. För jäkligt i så fall.

2013-12-30 @ 16:32:45
Postat av: Erik

Klart Granlund ska spela också, han har varit kingen i bp och han behövs där.

2013-12-31 @ 10:57:35
Postat av: Fre

Soares prestation är en stor besvikelse. Men som hans sociala situation varit och är är det ofrånkomligt att det inte går ut över hans spel. Det verkar på de flesta forum där frågan debatteras inte ta hänsyn till detta. Nog för att idrotten är extremt resultatorienterad, men jag tycker att snacket om att göra sig av med en spelare som upplever en tragedi på det personliga planet inte känns schysst. Skulle du vilja att chefen ville göra sig av med dig om du underpresterade på jobbet under en period för att du mådde skit för en tragedi i familjen? Det händer i alla branscher och det händer alla människor för eller senare och det går ut över privatliv och arbetsliv. Sådant är livet. Är det så att Soares vill tillbaka till Kanada ska IKO givetvis passa på att hjälpa till med en lösning.

2014-01-01 @ 11:39:08
Postat av: Erik

Förstår om Soares har haft en besvärlig situation men när det går ut över laget och medspelare är det inte okey. Dessutom skrev CG att Soares och hans agent kräver mer istid, då har han ju för fasen ingen självinsikt alls. Är man sämst i laget ska man vara tacksam om man får vara med. För IKOs del är han just nu en katastrof, tjurskallig och lat. Vill han spela får han visa mer men jag är tveksam till att det blir någon förändring. Därför är det bäst att det blir en skilsmässa som CG skriver.

2014-01-02 @ 09:41:48
Postat av: Mathias

Backspelet har varit riktigt dåligt hela tiden under Larssons övervakande så det är dags att få in en ny assisterande som har koll på försvarsspel. Sen tror jag inte att Söderström kommer få ett nytt kontraktsförslag efter den här säsongen.

2014-01-02 @ 13:27:54
Postat av: Hasn

Tror att Soares kommer göra klart med någon italiensk klubb inom närmsta tiden.

2014-01-02 @ 16:32:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: