Karlskrona klara för allsvenskan...

Karlskrona blev ikväll klara för spel i hockeyallsvenskan, efter sin seger mot Sundsvall.
Geografiskt nära och bra för IK Oskarshamn, och där det kan väntas lite bortasupportrar mm till Arena Oskarshamn, som kan trissa upp publiksiffrorna lite till.

Rögle och Sundsvall har i och med detta bytts ut, mot Djurgården och Karlskrona. Rent ekonomiskt tror jag IK Oskarshamn är glada för detta, då man får kortare bortaresor, och det är publik som drar mer folk till hemmaisen.
Rent sportsligt blir allsvenskan tuffare, och konkurrensen än hårdare. Om årets allsvenskan var tidernas tuffaste serie, där i stort sett alla klubbarna satsade hårt för topp 7, ja då kan kommande säsong bli än tuffare...

Säger välkommen till KHK!

Borås säkrade ikväll också det allsvenska kontraktet ikväll, rent sportsligt. Men jag står fast, är högst osannolikt att de klarar elitlicensen. Tror därför laget som slutar 3:a i den kvalserien tar den allsvenska platsen.
Och den platsen är det 3 lag som slåss om, Olofström (14p), Sundsvall (14p) och Asplöven (13p). Det återstår endast en omgång av kvalserien...

Olofström har där det bästa utgångsläget, med 1 poängs försprång, betydligt bättre målskillnad, och "lättast" motstånd i sista omgången (Kallinge-Ronneby, som endast tagit 1 poäng i hela kvalserien).

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Matte.B

Man får hoppas att KHK kan bli lite av ett "derby" ,i alla fall med den karaktären.

2012-04-04 @ 22:11:58
Postat av: Rusk

KHKs derby med stort D blir mot Taif. Mötena med IK blir lillderby för dem mot storderby för oss.

2012-04-05 @ 01:14:40
Postat av: Tompa

Även om det blir stort eller litet derby så är det bara positivt. Välkommna KHK till den tuffaste serien i Sverige.

2012-04-05 @ 14:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: