Seger mot Almtuna! 3-2

IKO rycker upp sig igen, och går in och plockar 3 poäng mot Almtuna!!
ännu lever hoppet om ett förkval för IKO!
För som jag skrev i inlägget inför Almtunamatchen; lagen över oss möter varandra inbördes, och IKO har Västerås i sista omgången... det KAN bli en avgörande omgång.

Västerås vann förvisso ikväll sin match mot Borås, men Mora fick bara med sig 1 poäng mot Bofors!
På onsdag kommer garanterat Almtuna eller Mora tappa poäng, då de möter varandra...
Sedan får man hoppas på att Troja sprattlar till i botten, och vill stanna i Allsvenskan, med att spöa Västerås!

Matchen som var ikväll då?
Jo, vad skall man säga. Troy i IKO-kassen gör en riktigt stabil insats, särskilt i andra perioden, då han ensamen höll IKO kvar i matchen...
Stefan P visar hjärta och fortsätter leda truppen på ett bra sätt. Hittar dessutom de där omöjliga passningarna.
Sedan så måste Ragnar Karlsson få hamna lite i rampljuset igen. Gör en riktigt bra match ikväll, kämpar, sliter, tacklas och har en härligt envis inställning på isen!

Matchen skulle börja bra, och IKO har redan efter 7 minuter en 2-målsledning. Målen signerade Eriksson och Olsson (!) - Detta var Olssons första allsvenska mål va?! Grattis!

Men efter dessa 2 målen så blir det oroligt. Almtuna sätter 2-1, och med bara dryga minuten kvar av första akten, bjuds Almtuna in i matchen, av en passning från Lennartssons klubba, som går till en helt ren Almtunaspelare framför IKO-kassen. 2-2 inför pausvilan är ett faktum.

Andra perioden skulle bli Almtunas helt och hållet, då IKO inte alls spelar lika aggresivt, spelet stämmer inte och man backar hemmåt. Men trots detta så är det IKO som gör periodens enda mål, detta av Valdix.

Det kändes inte tryggt inför sista perioden, men IKO kommer ut som ett nytt lag. Man stoppar Almtuna mitt på banan, och ligger på högt. Almtuna tillåts inte komma in i IKO-zonen.
Bara sista minutrarna som blir nervösa, då Almtuna plockar målvakten och ligger på hårt. men IKO reder ut situationen, och går vinnande ur striden!

Att IKO backade tillbaka i andra perioden, och spelade mycket mer tafatt vet jag inte vad det beror på, men en anledning kan ha varit att Ryno satt utvisad första 5 minutrarna, efter ett 10-minutersstraff från första perioden.
Detta skapade lite oordning i formationerna. Sedan så var man nog lite rädda för fler skador, för Almtuna spelade ingen vacker hockey. Många tjuvnyp mm, som förbisågs av dommaren...

Men matchen slutade bra. IKO har fortfarande en chans på topp 7, inte så stor, men den finns fortfarande!!

På Onsdag åker vi till Tingsryd, synes där!

Noterbart: IKO har blivit nollade av Almtuna 2 ggr denna säsongen, men idag gör IKO 2 mål, redan i första perioden.
Noterbart 2: Almtuna leder serien i BP-statistiken, men IKO gör mål i första powerPlayet man får...

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: