Örebro - IKO 6-1

Jahopp... inte mycket glädjande besked från kvällens match... IKO blev förnedrat, i matchen vi var tvugna att ta poäng i.
Svårt att bedöma en match som jag inte sett, eller någon jag pratat med sett. Men enligt örebrorapporterna så var spelet jämnare än vad resultatet sa, men IKO hängde helt enkelt inte med.
Stillastående IKO spel enligt örebroarna.

IK gick in i första perioden med att köra deffensivt, vilket funkade. 0-0 i första perioden. Skotten 7-3 säger en hel del. IK backar hem i en match man måste trycka frammåt på...
I andra perioden så spricker det. 6:05 gör Örebro 1-0. Men det skulle bara dröjja 18 sekunder innan IK lyckas kvittera, på ett skott ingen var beredd på.
Men där tog också det roliga slut för Oskarshamn. Örebro fortsätter trycka frammåt, och IKO backar. Örebro lyckas att göra både 2-1 och 3-1 innan perioden är slut.

Andra perioden börjar på ett ovanligt sätt. Örebrospelarna kommer in på isen, men inte IKO. När laget tillslut kommer ut på isen är örebrospelarna ursinniga, och IKO får en utvising för fördröjande av spelet.
Denna förseningen skulle bli dyr för IKO, då Örebro gör 4-1 i powerplayet.
Och då skall man veta att IKO var lite på gång innan periodvilan... sista 2 minuterna i andra perioden hade IKO sina lägen, något man hade kunnat bygga vidare på. Men istället dör matchen här.

Jag vet inte orsaken till IKOs sena ankomst till tredje. Men om klockan i omklädningsrummet stannat, borde man ha koll på tiden själva.

Strax efter 4-1 målet gör även Örebro också 5-1, och lite senare trillar 6-1 in.

Skotten: 7-3, 12-9, 9-12 - totalt 28-24

Noterbart är också att Örebros 1-0 mål, 3-1 och 4-1 mål, alla var PP-mål. Som jag skrev i inför matcheninlägget, så var Örebro 2:a i allsvenskan på PP, och IKO 11:a i BP....

Nä, bara till att glömma detta och gå vidare.
Jag brukar alltid vara optimist, men nu undrar jag inte om tåget gick, och IKO står kvar på perrongen...
Men skall vi titta närmare på chanserna?
Leksand vann över Bofors ikväll, vilket var bra för IKO.
Växjö vann över mora, även det bra för IKO:s chanser.
Rögle vann över Almtuna (på förlängning), också bra, men 3 pinnar till Rögle hade varit bättre.
Västerås vann över Malmö, vilket också var bra, då Malmö har 2 matcher fler spelade...

Hur eller hur, resultaten gick IKO:s väg ikväll, man fick en chans, men tog den inte. Dock så lever hoppet lite tack vare detta, men vinner man inte sina egna matcher, spelar inte de andra resultaten någon roll...
IKO har nu 11 poäng upp till Malmö på 7:eplatsen, ett Malmö med 2 fler spelade matcher.
Inte omöjligt att ta igen på 8 matcher, men då måste man som sagt var vinna sina egna matcher, plus att nu måste vi förlita oss lite på de andra resultaten också, då det är många som är sugna på 7:e platsen....

I morgon postar jeg en ny spelarintervju här på bloggen, en intervju med en spelare som spelat för IKO vid 2 olika tillfällen, men inte gör det längre. Han är fortfarande aktiv spelare...

/Räkan

Kommentarer
Postat av: KP

Omöjligt för IKO att hålla koll på klockan när det inte fanns någon klocka i omklädningsrummet.. trodde det va ett måste med klockor på elit nivå ..

tråkigt att IKO inte tog vara på sin chans nu när lagen framför åkte på pisk..

även om det känns helt omöjligt nu så tänker jag ta mig till arenan på onsdag för att se IKO besegra Växjö. Hoppas att många fler gör det, även om det känns kört så är det alltid kul att se på hockey eller hur ?? :)

Och tror även att IKO kan slå Växjö, någon gång ska väl även Växjö åka på pisk, och snart så borde de köra lite lugnt för att sedan återhämta sig till kvalet ..

2011-02-07 @ 23:17:55
Postat av: Fredrik

Givetvis tar jag mig till Arenan på onsdag också. Vi på läktaren måste avsluta säsongen snyggt också.

2011-02-07 @ 23:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: