Soareseffekten?! Piggt IKO körde över MIF!

Ja, var detta Soareseffekten vi fick bevittna under onsdagskvällen?!?
För detta var ett annorlunda IKO, som stod upp för varandra, och kämpade! Och man gjorde det i 60 minuter, inte bara i första perioden...
 
IK Oskarshamn kunde rättvist segra över Malmö, IKO var laget som skapade klart mest, och som förde spelet. Man var kreativa i sitt spel, och man ville mer!
Underbart också att se ett IKO som inte står och ursäktar sig, utan bröstar upp sig, och säger "Vi är bättre än er, vi är bäst i serien"! DET har jag saknat. Inte anpassa spelet mot det andra laget, utan gå ut och visa att man är bättre, ta taktpinnen, vrida upp tempot och kontrollera isen.
 
Men trots allt skulle det börja tungt.
Matchen var bara 7 sekunder ung, när Malmö gör 0-1.
Närmsta 4-5 minuterna är det dessutom Malmö som pressar på, men sedan skulle det vända.
IKO tog tillbaks taktpinnen, och gav den aldrig åter!
 
15 min in i matchen får Bouchard ett friläge, och sätter pucken elegant vid målvaktens stöt.
 
I andra perioden var det IKO som fick rivstarten, då man innan 1 minut var spelad gjorde 2-1.
Arsi Piispanen sätter även den vid målvaktens stöt...
Senare skulle IKO få spela 5 mot 3, och då håller sig Arsi framme igen, eller rättare sagt, ett tänkt pass från ena stolpen till Rodman på andra sidan, blev ett mål, när målvakten stod i vägen, som Arsi själv beskrev det. Arsi slår passet, men pucken träffar målvaktens ben, och går elegant in i mål.
 
Sedan det man blir mest förbannad på under hela kvällen... IK Oskarshamn får en kontring, varav domaren blåser offside... problemet, det var verkligen ingen offside, var minst meters marginal. Direkt efter, Malmö får kontring, och gör 3-2...
 
Men som tur var, ett grinigt Malmö börjar tjafsa och slåss efter sitt mål. Jag trodde det målet skulle ta all energi från IKO, och fokusera på domaren, men Malmös uppvisande efter målet fick IKO bara att vilja ta ner dem på jorden igen - sportsligt. Det tände IKO!
 
Med 12 sekunder kvar av perioden gör nämligen Malmösonen Valdix 4-2, vid målvaktens stöt...
 
Sista perioden grinade Malmö vidare, och IKO spelade vidare. Bouchard får kontring igen, var tror ni han skjuter?! Jo, samma ställe som samtliga kvällens mål (förutom Arsis PP-mål), han skjuter vid målvaktens stöt. En exakt kopia av sitt förra friläge, och en exakt kopia på var Rahm släppte in sitt fjärde mål.
Något IKO kollat upp innan match? Rahms svaga punkt?
 
Med 3 minuter kvar av matchen kan nästa Malmöpojk göra mål, det är V. Svensson som sätter 6-2 i tom kasse. Äntligen fick han göra mål!!
 
Väl genomförd match av IKO. Alla står upp för varandra, och man utför sitt jobb! Grymt kul att se!
Om detta var Soareseffekten, det får vi reda på om några omgångar...
Men OM det var det, sjukt i så fall att killen som var tänkt att frälsa IKO dragit ner IKO i "skiten"...
 
Nästa match är på lördag, även den i Arena Oskarshamn. Då gästar Södertälje.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härlig seger där skåningarna visar vägen och slår de mindre charmiga skåningarna. Lövstedt äntligen på rätt plats och skillnaden märks direkt. jäkla bra insats av hela laget.

2014-01-09 @ 07:50:54
Postat av: Micke

Härligt IKO, må hända att soares inte gjorde vad vi hoppats på men personliga påhopp mot någon är aldrig acceptabelt, önska han lycka till och gå vidare, aldrig en spelares fel att det går som det går.

2014-01-09 @ 14:04:55
Postat av: Anonym

Mycket bra sagt Micke!

2014-01-10 @ 06:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: