Skön seger borta mot Björklöven!

Så skön och viktig seger, nu är IK Oskarshamn med på tåget igen. Inte första klass, men resan är det viktiga!

Första perioden parkerade IK Oskarshamn i utvisningsbåset.
Vid 2 tillfällen hade Björklöven spel 5 mot 3, men kom aldrig riktigt till...

Och trots att IK Oskarshamn nästan hade en spelare utvisad perioden igenom blev skotten 13-8 till Björklöven.
Det speglade matchbilden ganska väl. IKO blev aldrig riktigt giftiga framåt, med en man färre på isen, men kunde spela jämt mot powerplayspelande Björklöven.

I andra perioden blev det inte lika många utvisningar, och IKO skapade tryck direkt.
53 sekunder tog det, sedan gjorde Bouchard 0-1 (i powerplay).

Och inte så många minuter senare kunde Sylvegård göra 0-2 till gästande IKO!

Men med 2 minuter kvar skulle Björklöven göra 1-2, på ett skott Sehlstedt inte ska lastas för.
Sehlstedt gjorde för övrigt en riktigt trygg insats, och har verkligen tagit förtroendet han nu fått!

Men trots mål till Björklöven, skulle IKO svara upp snabbt. Mindre än minuten senare gjorde Poulsen mål - även det i powerplay!

Matchen var IK Oskarshamns rakt igenom. Björklöven kändes inte riktigt som att de försökte hota, de såg uppgivna ut. Och snacka föresten om virrigt försvar... De bjöd på backar som åkte på egna rutter. Så har det klagats på våra backar...

På tal om det. I sista perioden har Björklöven powerplay, då är det IKO som anfaller, eller rättare sagt Piispanen och Rodman. Skrev sist hur de kunde leka med en hel kedja, men ej fick utdelning.
Idag lekte de, OCH fick utdelning!
För med en man utvisad kontrar de, och de fullkomligt leker bort hela Björklövenförsvaret. Tror jag skrek i TV-soffan flera gånger, "nej, en passning förmycket!" men de passade runt, lurade bort alla fulkomligt, och Piispanen kunde enkelt lägga in pucken i en tom bur, då övriga Björklöven låg bortlurade i Rodmans hörn.

Efter målet var det IKO som fick powerplay, vad händer då? Jo, IKO gör sitt 3:e mål i powerplay, då Lukas Ericsson sätter 1-5, som även blev slutresultatet!

IKO som länge var toksist i HockeyAllsvenskans powerplayliga, har nu klättrat upp till 5:e plats, med 18,47% i powerplay!
...detta eter tilltänkta målgörare fått sparken...
Playmaker och jävlar anamma var en bättre lösning på powerplayspelet!
Och Linus Hultström! Fan, vad jag vill ha kvar honom säsongen ut och även nästa säsong!!

Hultström har tryggat deffensiven, gett fart i offensiven, flyttar puck, åker skridskor och skjuter!

Som sagt var härliga 3 poäng mot Björklöven.
Nu är det bara 1 poäng upp till Asplöven på 7:e platsen!!

Och på torsdag. Då blir det en riktig 6-poängsmatch, för då möter IKO Asplöven på bortaplan!
Sanslöst viktig match!
Men mer om den senare. Nu suger vi i oss segern mot Björklöven, smälter det, och sedan tar nya tag igen!