IKO krigade till sig 2 viktiga poäng mot BIK!

Ojojoj, vad kom detta ifrån?! IK Oskarshamn krigade, stod upp för varandra, och märket på bröstet!!
Det har varit matcher laget vunnit, men inte alltid stått upp för varandra - orsak till publiktappet...
Men idag trodde jag det skulle bli tvärt om. Det såg ut som att laget skulle kriga för varandra, men åka på en hedervärd förlust...
Men så blev det inte! Det blev 2 hedersamma poäng!

Men matchen började tungt.
17 sekunder, och BIK Karlskoga hade 0-1.

Men bara några minuter senare skulle det vara match igen, då Valdix kan göra 1-1.
Ett mål som kom till tack vare Linus Hultström! Linus tog åkningen, pucken in i zon, skott. Kämparinsats från killen som spelar varje byte, och dessutom gör sin 3:e match på 3 dagar. Lägg där till att resandet varit södra delarna av Sverige till högst upp i norr... (Oskarshamn-Mora-Örnsköldsvik-Linköping-Oskarshamn).

Men viktigt mål. Kvitteringen gav rikligt med energi. IK Oskarshamn var laget som pressade på, och Piispanen och Rodman de radade upp chanser.
Men första perioden började mållöst.

I andra perioden börjar BIK Karlskoga piggast av lagen, och kan halvvägs in i matchen göra 1-2.
Och ungefär här tappade domare Schilken matchen helt.
Snacka om att vara inkonsekvent. Släpper solklara utvisningar, och tar på mer osäkra.
Låter BIK spela med 6 man på isen relativt lång stund. Ja, kontrollen var borta. BIK Karlskoga är kända för att grisa - bra för vår del, då detta tycktes tända IKO!
Länge sedan jag såg den glöden i ögonen som många spelare visade idag. Det vill jag se oftare!

Andra perioden började som de andra perioderna. BIK Karlskoga får ett snabbt anfall. Liksom första perioden blev det i 3:e perioden också ett snabb mål.
1 minut och 6 sekunder var allt som krävdes...
Och snacka om skitmål, som så lätt hade kunnat undvikas. IK Oskarshamn gör ett fruktansvärt byte, inga spelare på isen, och BIK kan kontra med 3 man mot en ensam Sehlstedt.

Här kändes det tufft. 1-3, sista perioden och mot serieledarna. Moraliskt tufft, då IKO äntligen visade glöd på isen. Lyckas man inte då, då får sig självförtroendet sig en rejäl knäpp!
Men det skulle gå vägen. Slita för varandra skulle löna sig.

10 minuter kvar, och Lidhammar gör 2-3.
25 sekunder senare gör Piispanen 3-3!!

Helt galet. IK Oskarshamn tycks ha en förkärlek att vända snabbt och effektivt mot BIK Karlskoga?!
Hänt några gånger nu...

Matchen skulle gå till förlängning. Och i powerplay gör Poulsen det avgörande målet, och matchen kunde sluta 4-3.

Imponerande att vända 1-3 till 4-3 på en period, mot serieledarna. I ett pressat tabelläge!

Hultström klart bäst i IK Oskarshamn.
V. Svensson gjorde nog sin bästa match, och var härligt het, och gjorde smarta val matchen igenom.
Sehlsted kan inte lastas för något av målen, och gjorde en härligt övertygande insats!

Piispanen och Rodman... jävlar vilken lekstuga de hade ibland, bara det där sista flytet saknades.

Nu åker laget norrut igen, för på tisdag är det match i Umeå. Då väntar Björklöven på bortaplan.