För några dagar sedan såg man kvaltåget rulla iväg, men IK Oskarshamn har i veckan hunnit ifatt det!
Detta särskilt efter att ha tagit ful pott i sin norrlandsturné!

IK Oskarshamn segrade över Asplöven, och hoppade med det upp på en 7:e plats.

Matchen började strålande. Piispanen gör 0-1 redan efter 19 sekunder!
Men Asplöven skulle svara snabbt, och bara några minuter senare stod det 1-1, efter ett halvavslut, som rullade in i mål..
Sedan dog perioden. Första perioden var ganska seg och händelselös.

I andra perioden tar Asplöven ledningen i powerplay.
Då såg det ganska mörkt ut, då matchen saknade farten, och Asplöven kan stänga en match...

Men i periodens sista minut så gör Svensson 2-2! Mentalt viktig kvittering inför sista perioden!

I sista perioden har IKO powerplay, och Russ Moyer kan ge IKO ledningen.
10 minuter senare blir det kaos. Brukar bli så när Schilken dömer.
Skadad Oskarshamnare på ena planhalvan - inte säker om jag minns rätt, men tror det var Poulsen.
Schilken ignorerar detta. IKO till anfall, och Kristensen skjuter. Då blåser Schilken, för skadad spelare. Pucken går in i mål.
Schilken lämnar isen, ut i omklädningsrummen och videogranskar själv(?). Kommer ut och dömer mål!
Kristensen noteras för målet, som ger IKO 2-4 borta mot Asplöven!

Ingen sprudlande match, men spelar ingen som helst roll när man tar full pott!!

Sanslöst galet att i sista perioden bara skjuta 3 skott mot mål - MEN trots det gör IKO 2 mål!! Härlig utdelning!

Nästa match är på lördag.
Då gästar Djurgården! matchen startar 18:00.
Ser redan nu ut att kunna bli en hel del publik! Härligt.

* * * * *

IK Oskarshamn j18 spelade "seriefinal" mot Borås idag.
Tyvärr blev det förlust med 3-7. IKOj18 är 2:a, men nu är det 6 poäng upp till förstaplatsen (Borås). Känns mycket att ta igen på få omgångar...
Men viktigast, lika många poäng ner till negativt kval. Hålla sig kvar i högsta serien måste vara prio 1!