Viktig och rättvis seger mot Troja Ljungby!

IK Oskarshamn tog 3 viktiga poäng, i jakten på playofftåget, då man slog Troja Ljungby på hemmaplan!
Inte nog med att segern var viktig, den var också helt rättvis!

IK Oskarshamn tog tag i taktpinnen direkt, och redan efter 45 sekunder hade Uotila gjort 1-0!
Men det galna, IKO fortsatte att bombardera. Efter 3 spelade minuter kunde det lika gärna stått 3-0. IK Oskarshamn radade upp chanser, men pucken ville inte in i de lägena.

Istället kunde Troja kvittera, och det stod 1-1 efter första perioden.
Helt klart siffror i underkant. Trojas mål var dessutom så ologiskt, då det var IKO som hade spelet, och chanserna.

I andra perioden tappade IKO fart, blev mer försiktiga. Inte samma press. Men trots det var man bättre även den perioden, även om skillnaderna spelmässigt inte alls var lika stora som första.
IK Oskarshamn kunde gå till periodvila, med 2-1 i bagagen, då Granlund gjort mål i andra perioden.

Älskar förövrigt att Granlund fick göra mål. Granlund blir så där härligt glad när han gör mål, och vad jag älskar se spelare som firar att de precis gjort mål! Granlund gör lång ifrån flest mål i laget, men vad jag unnar honom det. han sliter för det, och han kan njuta av det efteråt!

Sista perioden skulle IKO chocköppna, likt den första perioden. 41 sekunder tog det den här gången för IKO att göra mål, efter att en annan lite ovan målskytt, V. Svensson gjort 3-1!

3 minuter senare kontrar Valdix, och gör 4-1, detta i boxplay!
Och där gav också spelarna i Troja Ljungby upp. Många hängande huvuden. Fast trots det lyckades de gräva in 4-2 i slutet av perioden...

Men Valdix skulle bli matchvinnare igen, då han satte 5-2, i tom kasse.

Svensson och Granlund får särskilt plus, för sitt eviga slitande.
Valdix stort plus, för sin genialitet, vilja och sina 4 poäng (2+2) han gör under matchen!
Engsund stort plus. Lugn och trygg i egen zon, samtidigt han smällde på i övriga zoner. Tacklade hårt, men inte på ett dumdristigt sätt. Engsund har mognat markant!

Nästa match är på torsdag. Då väntar serietvåan Malmö på bortaplan...