Nya höstlöv sopades undan! Seger för IKO!

Ber om ursäkt för att all text sitter ihop, inga styckesindelningar mm. Detta är blogg.se som har problem med sitt skriptverktyg. hoppas ni klarar läsa texten endå, och att problemet snart är löst!!
IK Oskarshamn tog emot Björklöven i Arena Oskarshamn.Det skulle idag bjudas på en fartfylld, och minst sagt svängig hockey! Kontringarna haglade tätt och det var en helt annan energi i IKO idag!
7:23 in i första snor Lukas Ericsson åt sig pucken, när IKO spelar i boxplay.Full fart fram, och han trycker in 1-0.
Men IK Oskarshamn skulle idag bosätta sig i utvisningsbåset vissa stunder. För kort efter boxplaymålet får Björklöven nytt powerplay.Då gör de också 1-1. Tiden stod på 9:47, och målskytten där, jo det var en viss Öhman...
Men IK Oskarshamn skulle snabbt replikera. Mindre än minuten senare trycker Backman in pucken, och vi har 2-1 på tavlan.Nämnas bör att sekunderna innan målet hade Piispanen ett friläge, där han dundrade iväg ett slagskott. Jag skrek ja, men pucken gick utanför...
Men Backman ordnade upp det i målprotokollet...Andra perioden skulle bli tyngre. Där tappade man kontrollen, och Björklöven kan kvittera.
Då blev det nervöst i laget, och det började smyga sig på lite virrighet i laget.
Och snart var det Björklövens tur att göra mål i boxplay, och vi hade en underläge med 2-3!
Men sista perioden skulle få en kanonöppning. Bouchard sätter 3-3 redan efter 1:26.Och bara lite senare - äntligen - så gör Soares mål! Assisterad av föregående målskytt.Transatlanterna har fått en del kritik i början av säsongen, men idag, lossnade det för dem!?
Leavitt snurrade bort många grönvita idag, och vågade ta avslut! Han visade upp en riktigt bra teknik, särskilt med klubban. Lite mer fart under rören, och han lär bli en bra tillgång!
Bouchard har jag själv hypat som poängkung. Kändes som han fick lite självförtroende idag.
Soares. Äntligen. Mål i grundserien. Soares är ju nästan 100%ig på sina skott. Handlar bara om att få igång hans självförtroende, så han vågar ta fler avslut också. kanske lite mer fart i benen skulle inte heller skada. men klart goda signaler idag!!
Och på tal om självförtroende. När Bouchard och Soares går in i sista matchen och vänder resultatet och sätter matchavgörande mål, det måste väll stärka dem?!
Zacke gjorde en stabil match. Målen som han släppte förbi sig var inte lätta. Skymd och snabbt spel. Också en skön signal att han hittar ett stabilare spel mer och mer.Och nämnde jag matchavgörande mål innan, måste vi ju även ta upp den matchavgörande räddningen. Sanslös räddning han gjorde i början på sista perioden. Sekunderna senare gör Bouchard mål. Där har vi matchavgörande räddningar!!
Nu suger vi lite på den här segern, men snart måste vi byta fokus igen. På onsdag är det Djurgården på bortaplan.Då är det nya tag, och full fart framåt igen!!
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Nöjd

Underbar seger!!! Kommer att stärka gruppen ytterligare! Idag spelar man som ett lag där alla kämpar! Måste bara säga en sak, domarna!!!! Fruktansvärt dåliga, utvisningar hela tiden. Sedan kompensations utvisning i situationen efter. Måste ju tillåta lite fysiskt spel. Blåste sönder hela matchen, hoppas de aldrig mer sätter sin fot i Oskarshamn! Nu fortsätter vi så här IK !

2013-09-16 @ 22:04:06
Postat av: Tomas

Såg vi samma match? Alla iko:s mål var ju bjudningar. Skapade ingenting på egen hand.

2013-09-16 @ 22:08:45
Postat av: Anonym

Målvakten gör mig riktigt orolig. Håller inte mot bättre lag.

2013-09-16 @ 22:55:35
Postat av: Dave

Tycker det är mycket som inte stämmer med IKO's spel/spelare, riktigt orolig för denna säsong. Hoppas jag har fel, och hoppas även på att målvakten spelar upp sig! Inget bra snitt på 3 spelade matcher..

2013-09-17 @ 07:50:18
Postat av: Anonym

Bouchard-soares spelade i samma kedja under 3 perioden och dom verkade att trivas tsm
fortsätt att spela dom
Soares-Leavitt-Bouchard bra snurr på dom ..

2013-09-17 @ 10:37:32
Postat av: Jens

Tycker faktiskt löven var bättre och förtjänade att vinna. Tror dom kommer växa in i detta. Imponerad att dom vågade föra spelet även på borta plan. Hade dom gjort 4-2 på nåt av de 2 frilägen de hade i sista hade iko aldrig vänt. Känner mig faktiskt orolig att vi inte kan föra en match mot en nykomling, även om det är en bra sådan....

2013-09-17 @ 11:13:18
Postat av: Anonym

Söderström uttalar sig om för lite närkamper...varför låter han inte de spela som har energi?? Varför ger han inte Sylvegård och Engsund mer speltid? Lite fegt kan man tycka!!!

2013-09-17 @ 11:36:42
Postat av: j

hoppas verkligen Sylvegård får spela mot skansen if från
start!!! ejun viss back i skansen känner vi till checka hårt där på han så tappar han humöret å backarna blir nervösa å kastar puckarna omkring sig ..forza ik

2013-09-17 @ 11:52:19
Postat av: Affe

Kanske för att Engsund och sylvegård drar på sig utvisningar och vi har inte råd med fler såna, det räcker med Leavitt, Valdix, uotila. så mycket utvisningar kommer kosta oss matcher + att bärande spelare får alldeles för lite istid eftersom det är bp HELA tiden. tycker Söderström måste sätta ner foten och markera att det inte är OK att ta så mycket utvisningar. Nu är domarna jäkligt petiga men är det den nivån det är då får man rätta sig efter det. Hoppas det går bättre i de nya femmorna. tror Poulsen och Löfstedt kommer mer till sin rätt nu.De har ju spelat bra tillsammans innan. Valdix passar nog också bättre där som center än Svensson. Felet med transatlanterna har varit att de inte jobbat tillräckligt så vi får hoppas de höjer sig.

2013-09-17 @ 13:39:58
Postat av: Nils Apabo

Inne på svenska fans forum får man sina inlägg "rättade" av webbansvarige. Det känns ju tryggt att det man skriver korrigeras av överheten och att inlägg även tas bort om det man skrivit inte smakar rätt enligt ansvariges egen mun.

Tack för det fria ordet. Skönt att andas frisk luft här inne på IK-bloggen.

2013-09-17 @ 13:46:51
Postat av: greger

IKO sämst på insläppta mål,verkar lite olycksbådande.Att man inte kunde behålla Galbraith
Då kunde man kanske hoppas på topp 7

2013-09-17 @ 16:56:32
Postat av: Anonym

jag tror att Mr Leavitt rycker snart, bara gnäller på sina med spelare och inte kämpaglöd och ingen vilja
Men han bör nog få 10 matcher till

Hoppas på denna laguppställning till Hovet

Soares-Leavitt-Bouchard
Backman-Piispanen-Eriksson
Löfstedt-Valdix-Poulsen
Granlund-Svesson-Johnson

Uotila-Styrman
Ljungqvist-Engund/kristen
Morin-Moyer

2013-09-17 @ 19:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: