Zacke nollade Timrå!

IK Oskarshamn hade besök av Timrå, ett Timrå som bjöd på motstånd, men som trots det inte imponerade något större.
De var giftiga i avsluten, men såg tunga ut, och hade problem att nå avslut.
 
IK Oskarshamn då? IKO var det klart bättre laget idag! Stor skillnad mot senast man spelade mot Västerås. Mer fart och bättre puckkontroll.
 
Men det saknas några element. Först och främst lyser avsaknaden på självförtroende igenom, då man inte vågar ta avslut, och man hellre passar runt.
Man är också alldeles för snälla framför motståndarmålet. Man gör det lätt för målvakten, som får jobba ostört och kan se pucken hela tiden.
Sedan är de vanligaste målen helt vanliga "skitmål". Men de får man inte, om man konstant söker passningen vis andra stolproten, och den spelaren är inte ens där, han är närmre sargkanten än stolproten....
Jag vill se mer avslut för att få skitmålen och mer jävlar anamma framför mål efter returpuckarna.
 
Men nu låter jag pessimistisk? Gjorde IKO en dålig match? Vann vi orättvist?
Nej, jag ville bara få ut mig lite orsaker om varför puckarna inte går in. För spelmässigt förde IKO spelet. Men man såg under matchen att självförtroendet dalade.
 
Vi kan ta början. Första 10 minuterna hade Valdix, Soares och Bouchard lekstuga. Men när puckarna inte ramlade in, då upphörde också avsluten. Och när avsluten väl kom, då var det inga direktskott precis...
Hade de fått in en puck i början, då tror jag de hade haft lekstuga hela kvällen.
 
Det var i slutet av sista perioden som IKO fick ordentligt med fart igen. De kände vittring på 3 poäng, men det ville sig inte.
 
Men i förlängningen blev det danskt firande, då Kristensen klipper iväg - ett vad jag tjatat om tidigare - ett slagskott på måfå, som Poulsen styr in via stolpen.
Och IK Oskarshamn tog bonuspoängen, då matchen slutade 1-0 efter förlängning.
 
"Zacke" ska självklart hyllas, då han håller nollan! Mycket roligt, och bra att han vuxit in i rollen och hittat sig själv. Däremot kan jag tycka att han inte pressades så hårt idag, Timrå fick aldrig till de där extrema farligheterna. men det spelar ingen roll, skotten han fick på sig, de tog han, och DET är det viktigaste! Härligt "Zacke"!
 
Redan på onsdag väntar nästa match, även den i Arena Oskarshamn. Då gästar Almtuna.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Baltic

Underbart med två poäng, även om det satt hårt inne! Sämst ikväll; två saker: 1. Publiksiffran. Pinsamt med under 2000 i Europas bästa andraliga. 2. Västra läktarna (dvs. bl.a. sponsorläktarna och VIP). Nog för att man inte vill använda rösten, men kommer man sig inte ens för att hjälpa till och klappa händerna? Är det skämmigt? Fisförnämt och töntigt att vara så stela och tysta. Alla i hallen måste hjälpa till att skapa stämning.

2013-10-14 @ 21:56:02
Postat av: Anonym

Härliga vinster denna rundan! Grattis till A-laget,J20 och J18

2013-10-14 @ 22:31:50
Postat av: Anonym

Sylvegårds try-out kontrakt går ut imorgon. Ska bli intressant och se vad Roger gör.

2013-10-14 @ 22:44:30
Postat av: Anonym

Söderström kör ju en märklig coachning. Vi ska inte ändra i pp säger och tar bort den bäste spelaren. Den enda man verkligen inte kan plocka bort, lövet! Tur han kom in igen så det hände lite, klart den puckskickligaste spelaren. Tycker inte heller Poulsen och lövet ska stå till sidan för soares och bouchard. Nu måste nog snart bli ändring i första och andrafemman om vi vill vinna några matcher

2013-10-14 @ 23:03:58
Postat av: Oskarshamnare

2 poäng får ses som ok med två ordinarie backar borta , nr 22 gjorde inte bort sig spelade rakt och enkelt , IKO :s största problem är att hitta första passet till någon som kommer med fart i mittzonen , har sett att backarna stirrar mer på pucken , vilket kostar tiondelar och gör att passen oftast hamnar bakom puckmottagaren. Målskyttet måste bli bättre med mer skott på mål och fler som åker in och tar striden framför målet, ett exempel är när femman med Valdix plötsligt sprattlade till och fick med sig en utvisning i tredje , mer sånt tack.

2013-10-15 @ 08:12:47
Postat av: Baltic

Håller med Oskarshamnare. Vill också se mer av de raka hårda inbrytningar mot mål som vi hade förra året. Tyvärr föregår inte alla med gott exempel i det avseendet. Nr 16 t ex, viker alltid av mot sarg/sarghhörn när han kommer in i zon. Sådan hockey tycker jag inte att IKO ska spela. Vill se lite mer "osvensk" rak hockey. Det har varit Söderströms signum sedan han kom. Vilket har varit bra. Hoppas han håller fast vid det.

2013-10-15 @ 12:00:40
Postat av: Jan banan

Jag skriver inte ofta på sån här forum men måste ändå tycka till nu. Det är bara att inse att årets importer inte håller samma klass som dem de skall ersätta, McGrath, Öhman...Ändå har Söderström ett benhårt förtroende för dem. Nu har det snart gått 20 matcher, inkl. träningsmatcher och de flrsta har nog förstått att de inte blir bättre om de inte visat nåt nu. Jag tycker han måste satsa på killar han vet levererar i rätt omgivning och då menar jag rätt omgivning. Vissa spelare passar inte ihop och jag tror att många ser det Söderström inte (vill) se. Poulsen och Löfstedt är de som är mest felplacerade. Flytta upp dem tillsammans med en spelskicklig center (valdix el Piispanen)så kommer det att fungera bättre. Svensson är Ok men funkar bättre i en jobbarfemma.Om nu soares tvunget måste spela i första eller andra trots att han inte förtjänar det tycker jag att eriksson och Bouchard går ner itredje. kan garantera att detta blir bättre. För vi vill väl vinna, eller......

2013-10-15 @ 19:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: