Viktig och RÄTTVIS seger mot BIK Karlskoga!

IK Oskarshamn gästades av BIK Karlskoga, och IKO visade sig piggast idag.

IK Oskarshamn startade upp i ett underbart tempo. Man gick rakt på mål och tog avsluten. Det var en helt annan spelglädje i laget idag. man krigade för varandra. Som jag längtat efter att få se det!

Och inte nog med det, importerna levererade idag! Soares gjorde nog sin bästa match i IKO-tröjan, och Bouchard ordnade in 2 puckar i mål!
OK, Bouchard är mästare på att ta utvisningar när IKO har powerplay, men målen vägde upp de idag ;)

Men tillbaks till matchen. IKO rivstartade. Redan efter 1:15 kunde Soares göra 1-0!
Sedan fortsatte IKO mangla på, det var 1 lag på isen de första 10 minuterna. Sista halvan av perioden drogs tempot ner, och perioden slutade 1-0.

I andra perioden böljade tempot. periodvis växlade IKO upp, och periodvis spelade man mer kontrollerat.
12:04 in i andra perioden åker Piispanen ut i offensiv sarghörna. han drar på sig 2 spelare från BIK, och en tredje åker helt galet bakom egen kasse - BIK trodde nog den pucken var deras - men Piispanen slänger in pucken framför mål, och där kom Poulsen, och vi har 2-0!

Matchen kontrollerades av IKO, stunderna BIK skapade var när de hade powerplay. En spelform de kontrollerade snyggt. Där har IKO lite att lära. För är det något man ska slå ner på idag är att tempot rasar något extremt så fort det vankas powerplay.
BIK gjorde tvärt om, de drog upp tempot och kom mycket nära inpå mål, med hela laget.
Och just i powerplay (+ en avvaktande utvisning, 6 mot 4) gjorde BIK 2-1.

Resultatet skulle stå si ganska länge, och man började bli nervös. Men 17:30 in på sista perioden slänger Styrman fram ett otroligt snyggt pass till Bouchard, som direkt vispar in pucken i mål!

BIK plockade målvakten kort därpå, och då håller sig Bouchard sig framme igen, och sätter slutresultatet 4-1 i tom kasse!