Örnie sänkte hökarna från söder!!

IK Oskarshamn fortsätter vara obesegrade på hemmaplan, då man idag segrade över Malmö Redhawks i Arena Oskarshamn!!
 
Första perioden startade med full fart, då Backman läckert matar upp pucken i högra krysset, efter 5:17.
Och knappt en minut senare snor Valdix åt sig pucken i mittzon, och sätter pucken i vänstra krysset!
 
Sedan skulle matchen svaja. Chanserna duggade tätt åt båda hållen.
En oro kröp sig sakta in i kroppen då laget plötsligt blir otroligt stillastående i egen zon. Man höll positionerna på ett disciplinerat sätt, men man stod också där. Malmöspelarna började köra slalom i vår zon, på ett mycket enkelt sätt.
Men trots att Malmö fick åka in lätt, höll man samtidigt rent framför målet på ett bra sätt!
 
Men idag var "Zacke" i målet med på noterna, då han gjorde sin bästa match för säsongen! Matchavgörande räddningar, både med flyt, tur och skicklighet!
 
Men 15:53 skulle seriens starkaste powerplay göra 2-1 mot seriens svagaste boxplay.
Noterbart är dock att Malmö spelade i 5 mot 3 i det läget, men precis när man blir 4 man på isen tappade man in målet.
 
Om IKO var det bättre laget på isen i första perioden blev matchen betydligt jämnare i andra perioden. Nu hade Malmö betydligt mer speltid i Oskarshamnszonen.
Och efter 17:13 in i andra akten gör Malmö 2-2, även detta målet i powerplay...
 
Men så skulle 3:e perioden börja, och redan efter 1:01 pangar Uotila iväg ett slagskott, som letar sig in i mål, och vi har 3-2 på tavlan.
 
IKO gör en riktigt bra 3:e period. Man lyckas förstöra Malmös spel, och samtidigt skapa eget spel. Men i slutet av perioden blev man mer försiktiga, och backade mer och mer hem.
Malmö parkerade långa stunder i Oskarshamns zon, men utan framgångar.
 
Sista minuten tar Malmö ut målvakten, och hade några riktigt farliga kvitteringslägen, men Zacke höll undan!
Soares - vår sniper - lyckas sedan missa ett friläge, skott från blå mot tom bur.
I slutsekunden lobbas en puck från eget mål mot Malmös mål. Pucken studsar ner i målomgårdet, men blir liggandes där. Lite blötare is och vi hade haft 4-2. Men nu slutade matchen 3-2, och det är segern som är det viktiga!
 
Det negativa idag då?
Försvaret skötte sig, höll positioner och spelade uppoffrande, men är för passiva när spelare kommer med fart mot dem...
Sedan måste jag lyfta Leavitt i powerplay. Han tappade bort flera puckar i de få powerplay IKO hade. Slarvar man bort så många dåliga pass i powerplay kanske man inte ska spela det...
 
Men NU skiter jag fullständigt i det negativa! Det är poängen som är det viktiga!
Och att man fått fart på laget!! Nu visar flera spelare hjärta och stake! Det är skillnaden från de första matcherna, då många spelare gled runt ointresserat...
 
Och så kul att få se att Zacke kan bomma igen! Detta förvisso både för han jobbade hårt för det, men också för att han fick hjälp idag.
Men detta är viktigt, både för målvaktskampen, men också för hans självförtroende, och för att visa lagkamraterna att man ska och kan lita på sista utposten i laget!
 
Nu får vi vänta till lördag för nästa match, då gästar Södertälje Arena Oskarshamn.
Får vi då se seger nr 5 på hemmaplan? Fortsätter laget vara obesegrade på hemmaplan?
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Ruskprick

Tycker Zacke var mycket bra vilket var glädjande. Lukas var väldigt anonym tycker jag som vanligt. Då steg Sylve fram absolut mer. Släkten brukar ju annars vara värst men inte vad gäller Lukas idag. Transorna som vanligt tyvärr. Stark lagseger av svenskarna dock och det räckte med det berömda håret ikväll igen. Huga!

2013-10-03 @ 01:08:59
Postat av: Anonym

Byt Lukas o lövet eller Soarés och lövet så kommer det gå ännu bättre i de femmorna. Samtliga transor är jag så jäkla trött på nu, orkar snart inte se dem mer, tillför ju ingenting. Soarés får alldeles för mycket speltid. Härligt att se Zacke agera med självförtroende, det behöver vi. Han var riktigt bra.

2013-10-03 @ 07:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: