IKO fortfarande utan bortaseger...

IK Oskarshamn har problem på bortaplan, då man fortfarande saknar seger på bortaplan, efter dagens förlust borta mot Karlskrona.
 
Siffrorna rann iväg lite onödigt mycket, då man "gav upp" i sista perioden, men Karlskrona vann rättvist. De var bättre och hetare.
 
Och att IK Oskarshamns stabilaste backar saknades märktes tydligt idag. Ljungkvist och Morin var tunga förluster. Idag syntes deras värde stort, då försvaret hade stora problem att hålla ihop laget, och att hjälpa Steen i målet.
 
Matchen då?
Karlskrona öppnade med högre fart, och pressade IKO redan från nedsläpp, och när IKO lyckas med bedriften att peta in 2 spelare i utvisningsbåset redan efter 3 spelade minuter, ja då gör KHK 1-0, i spel 5 mot 3.
 
Karlskrona gör sedan mål, som domaren dömer mål, men som var solklar icing. Efter konsultation med kollegorna döms målet bort.
Då fick IKO energi, och pressar på bra, och en kvittering hänger i luften. Men med 2 minuter kvar av perioden gör KHK istället 2-0. Och 20 sekunder senare står försvaret och sover, och KHK kan göra 3-0.
 
Men Karlskrona skulle inte vara klara med sina snabba mål, för efter 1 spelad minut i andra perioden, då gör KHK 4-0, efter att försvaret gått bort sig...
3 mål på 3 minuter...
 
Lite hopp skulle dock väckas, då "Frälsaren" Rodman gör 4-1 efter 18:23 in i andra.
 
Men upphämtningen skulle utebli. Omställningarna fungerade inte, och det gick för långsamt idag. Istället gör KHK 5-1 med 4 minuter kvar av matchen.
Matchen var över, men IKO hann bjuda bort ett mål till, med bara 8 sekunder kvar av matchen, och matchen slutade 6-1.
 
IK Oskarshamn kommer inte i närheten upp i samma fart man har på hemmaplan. Mer försiktigt spel.
Däremot ser bortaspelet bättre ut nu än för en månad sedan, när laget spelade viljelöst. Idag kunde man se lite vilja, och moment som skulle kunna leda till något. Men man bromsar upp, benen rör sig inte och man blir feg längst kanterna.
 
Lyfter på hatten för Karlskrona som befäster sin serieledning, och behåller sin svit med att vara obesegrade på hemmaplan.
Idag var KHK klart bättre, men man behöver inte göra dem SÅ bra, med snurrigt försvar och försiktigt anfallsspel.
 
Nästa match för IK Oskarshamn är på lördag, då gästar Troja Ljungby.
Gäller att IK Oskarshamn fortsätter vara starka på hemmaplan, och då ska även både Morin och Ljungkvist vara tillbaka.
 
Efter den matchen, då SKA vi bara vinna på bortaplan!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi har för få spelare som kan spela med fart och slå en bra passning. Backarna tar alldeles för lång tid på sig och slår hela tiden jäkligt osäkra passningar som det andra laget läser lätt. Vad som genomsyrar alla bortamatcher är att vi inte har något eget spel, allting går alldeles för långsamt och motståndarna spelar snabbare och säkrare. Många kör också för länge med pucken innan de passar och då slängs pucken ofta bara iväg. Börjar bli tveksam till ledningen. har Söderström o Micke verkligen spelarnas förtroende? Jag tror det behövs lite nya friska fläktar för att vända denna skutan. Sen undrar jag varför lövet har bytt position i pp. Han är fortfarande den som fixar pp bäst men gjorde sig bättre vid ena stolpen. Därifrån blev det ju några baljor. Varför ändrar man det som fungerar bra men inte det som fungerar dåligt?

2013-11-13 @ 22:58:39
Postat av: Anonym

vad är de med uotila iår?
tycker han är för jävla dålig, tam som satan

2013-11-14 @ 10:36:49
Postat av: ananym

Det är nu vi behövs inte klaga på varandra Vi som verkligen gillar IKO KOMMER ATT KÄMPA FÖR VÅRAT LAG

2013-11-14 @ 13:48:31
Postat av: Jocke S

" Jag är imponerad av dem, men tror trots det inte att de har ett bättre lag än IK Oskarshamn. "
Jo du Räkan det såg man verkligen igår. Tyvärr så ljuger ju knappast serien heller. Karlskrona har nästan dubbelt så mycket poäng än IKO. Karlskrona har 40 p IKO 25p nog fan är deras lag betydligt bättre! Att ha ett bra lag på pappret spelar ju ingen roll när det ska avgöras ute på isen :(

2013-11-14 @ 15:31:14
Postat av: var på plats första åsikten

Deras spelare skulle få lite speltid i iko skulle bara kallas gnuggare av oss .under brandlarmet snackade med en från karlskrona han var självsäker att dom skulle åka ifrån våra spelare.varför händer det ingenting vi har spelare som gärna ökar i tempo mixa nytt prova.
Såg ett utalande att många importer i allsvenskan håller sämre klass än många av dom svenska och det gynnar ingen

2013-11-14 @ 15:46:06
Postat av: Erik

Soares gynnar inte detta laget....men det gör Rodman. Tyvärr har nog allsvenskan blivit för bra för Soares, tycker inte han hänger med i tempot men får oförtjänt mycket speltid ändå. Backman, Valdix och lövet kan väl spela ihop så det blir lite fart. Eller Rodman, Piispanen o lövet. Vi måste växla upp i tempo och ha de tillsammans som kan spela med fart.

2013-11-14 @ 16:47:10
Postat av: Anonym

ja tycker backman förtjänar soares plats i andra kedjan, Soares är trött slö lat..
tycker Rodman-Piispanen-Bouchard funkar rätt bra

2013-11-14 @ 16:49:06
Postat av: Anonym

Men vågar Söderström flytta Soares? Nej, tror inte det.......då flyttar han hellre Lövet så blir det pannkaka av alltihop. Är så jäkla trött på soares nu. E ju inte bra!

2013-11-14 @ 18:36:32
Postat av: Anonym

Soares lämnar IKO pga familjeskäl åker hem till kanada.. allvarlig sjukdom i familjen tydligen
hoppas allt löser sig !

2013-11-15 @ 10:40:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: