2:a förlusten på hemmaplan...

IK Oskarshamn förlorade säsongens andra match i Arena Oskarshamn, då man idag föll med 1-2 mot Västerås.
 
1:17 han man spela av matchen, sedan gjorde Västerås 0-1.
Sedan hände... nä, det hände typ ingenting mer i första perioden.
 
I andra perioden skulle Västerås göra 0-2 i powerplay.
IK Oskarshamn skulle själva få 3 raka powerplay efter målet, men när man knappt kom in i anfallszonen, eller lossade några skott mot mål under de powerplayen, då började man ana ytterligare en mållös match.
 
Inget mål borta mot Malmö senast, och nu hade man problem att få pucken på bladet och mot mål idag igen...
 
Sista perioden skulle det dock hända lite mer, och IKO skulle få mer fart... eller rättare sagt, VIK backade hem, och bjöd in IKO i deras zon.
Och då började farligheterna dyka upp, men Fransson i VIK-kassen storspelade. var några omöjliga puckar han stoppade idag...
Men med 5 minuter kvar av matchen kan Lukas Ericsson göra 1-2.
 
Sedan blev det aldrig någon totalanstormning efter det målet, utan spelet fastnade i egen zon eller i mittzonen, och IKO kunde aldrig plocka målvakten...
 
Måste säga att båda målvakterna, både Steen i IKO och Fransson i VIK gjorde 2 riktigt bra matcher. Inte särskilt hårt prövade under matchen, men när det blixtrade till, då blixtrade de till...
 
Nä, tufft nu, när vi tom förlorar på hemmaplan, och nu väntar 2 jobbiga bortamatcher.
Nu krävs det bortapoäng.
Timrå först ut, sedan Almtuna...
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Väck

Väck med Söderström för fan

2013-11-27 @ 22:53:18
Postat av: Oskarshamnare

Ikväll var målvakten bra, resten av spelarna visar inget hjärta , att komma in i IKO zon var för Västerås att ramla ner i McDonalds bollhav, färgglatt och mysigt, inte en enda rejäl tackling i egen zon . Powerplay..... vilket skämt . Det finns en anledning att IKO ligger där dom gör i tabellen, inte helt oförtjänt .

2013-11-28 @ 06:36:01
Postat av: Anonym

Det är nästa två matcher som är viktiga måstematcher
Men åhhhh det är ju BORTA......... och den ena är SPÖKET ALMTUNA........Jaja IKO under nedflyttnings sträcket efter första advent då.

2013-11-28 @ 07:29:02
Postat av: Anonym 2

Besviken på sina spelare? varför fattas det självförtroende. Fel spelare som visar attityd vad menas.alla får en däng av ledaren.det går för långsamt alla lag spelar snabbare än vi .en eloge till 4-e kedjan dom visade både bra spel och inställning. Rodman kommer i skymundan i det långsamma spelet. Hans fina framspelningar hamnar alltid tillbaka. Och han tar ett bra jobb defensivt som han inte borde behöva göra

2013-11-28 @ 07:57:54
Postat av: Proffsanalytikern

Med det spelinnehav och hyfsade passningsspel IKO har så borde man kunna langa iväg betydligt fler skott. Att försöka spela tills det blir öppet mål funkar nog bara två gånger per säsong eller något liknande i Hockeyallsvenskan. Nej, man får helt enkelt skjuta ändå som huvudmetod. Precis som Lukas Eriksson gjorde igår. Då kan det bli mål! Att göra en extra dragning måste höra till undantagen. Max en gång på tio får det ske.

Apropå skott: Inte ett enda direktskott såg jag igår. Det är bedrövligt på den här nivån. Dessutom väntade man in i det sista med skotten. Flera gånger hade spelarna skottlägen men väntade eller gjorde en extra dragning. Minns bl a Löfstedt i första perioden som hade ypperligt läge men valde att dra en gubbe till, helt i onödan. Det rann ut i sanden. I andra kom Valdix (tror jag) i fint skottläge på vänsterkanten men väntade plågsamt länge med skottet, tills han var en meter från målvakten. Varför?

Skotten måste komma mycket snabbare och oftare. Man spelar ett hyfsat passningsspel och då ska det rendera i fler skott och fler mål. Träna direktskott. De behöver inte vara stenhårda. Viktigare att de kommer direkt.

2013-11-28 @ 12:17:36
Postat av: Baltic

Håller inte alls med om att Söderström ska väck. Tycker i grunden att han är suverän även om det går trögt just nu. IKO:s anfallsspel har varit riktigt bra sedan han kom till klubben. Kanske med undantag för de senaste matcherna. Men Söderström måste också få ha en svacka någon gång.

Konstigt att alltid Micke Larsson får förtroende år efter år utan kritik. Är det något som alltid klickar så är det försvarsspelet, i synnerhet backspelet. Micke Larsson är ansvarig för just backarna. Nu har man visserligen fått ordning på det (tillfälligt?). Det tar i snitt 15-20 matcher för IKO varje säsong innan man lyckas råda bukt på det virriga försvarsspelet. Det händer sällan i andra klubbar. Nej, våga ifrågasätta Micke Larsson någon gång. Han kan inte vara oavsättlig.

Jag gillar Roger Jönsson. Men han måste få kritik för sin målvaktsstrategi. Det är lagets viktigaste post. De flesta andra lag har målvakter av toppklass. Hur länge ska IKO kompromissa där? Med en klassmålvakt från start är jag säker på att IKO hade haft uppemot 10 poäng mer än nu. Då hade heller inte det virriga försvarsspelet straffat sig lika hårt. Otroligt trist att det inte gick att värva Galbraith. Hoppas man gjorde allt.

2013-11-28 @ 12:30:02
Postat av: Kikos

Baltic: tycker nog också att det finns skäl att kritisera jönssons värvningar till säsongen, framför allt vad gäller kanadenserna och den tunna backbesättningen. Men vad gäller målvaktssidan tror nog att många lag gärna sett zacke i deras tröja innan säsongen började. Och senaste tiotalet matcherna har väl bäde steen och zacke gett iko chansen att vinna matcherna.

2013-11-28 @ 15:01:06
Postat av: Baltic

Absolut har de lyft sig. Men man kan inte blunda för faktum att vi ligger sist(!) i målvaktsligan i HA (se länk).

Några räddningsprocent hit och dit betyder mer än man kanske tror: Jämför t ex en 89 %-ig målvakt med en 92 %-ig: En skillnad på 3 %. IKO har hittills fått 681 skott emot sig under säsongen. Hade man räddat 3 % fler av dessa, så hade man släppt in 20,43 skott mindre totalt så här långt. Det hade säkert inneburit 10 poäng mer och en målskillnad kring noll. Det leder i sin tur till ett tryggare försvar och gynnar indirekt även anfallsspelet. Tänk vad det innebär på en hel säsong. Ja, målvakten är superviktig.

http://stats.swehockey.se/Teams/Statistics/ScoringAndGoalkeeping/3906

2013-11-28 @ 15:17:45
Postat av: Bego

Det känns som Söderström inte har mer att tillföra. Hur det än går gör han inga förändringar. Här har skrivits om Backman tillsammans med löfstedt ( tycker även jag låter bra och värt att prova) . Fattar inte att han inte också kommit på den tanken. De får inte ut så mycket av sitt spel idag, båda två försöker alltid, men tillsammans hade nog gått bättre. Båda två snabba och pucksäkra. Tycker att målvakterna spelat upp sig ganska bra men backarna håller en otroligt låg nivå jämfört med andra lag. Micke Larsson verkar inte heller kunna tillföra mer. Sen kan fjärdelinan berömmas men killar som Valdix, Backman och löfstedt gör alltid ett bra jobb. Förstlinan tycker jag känns omständig och Rodman har tyvärr inte blivit den där frälsaren man hade hoppats på. Evan, Öhman, vigilante och Sam var alla så mycket bättre än det vi har fått och det är ju en missbedömning av Jönsson.

2013-11-28 @ 17:43:39
Postat av: Anonym

tycker man skulle behållt vigilante.. jobbade alltid hårt för laget, visste laget spelet ligan, sen har vi missat på nyförvärv, Piispanen,styrman är dom som lyckats

2013-11-28 @ 19:01:41
Postat av: Uffe Sterner

Se och lär Karlskrona - Dif prover play helt otroligt vilket gäng från E22 söder IKO Söderström och fetproppen Larsson /

2013-11-28 @ 19:32:17
Postat av: Anonym

Powerplay

2013-11-28 @ 20:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: