Viktig seger efter stark vändning av IKOj20!

IK Oskarshamn j20 kvalar för att hålla sig kvar i Elit.
Idag mötte de IK Pantern på hemmaplan, och lyckades ta viktiga 3 poäng!

IK Oskarshamn, med Oscar Josefsson i spetsen rivstartade matchen. Efter 5:21 hade IKOj20 gjort 2 mål, båda av Oscar!

IK Pantern skulle reducera, men knappa 2 minuter efter det är Oscar Josefsson framme igen, och fullbordar sitt HatTrick!!
3 mål av Oscar innan 12 minuter var spelade av matchen!

Men sedan skulle det falla...
IK Pantern får in 3-2, och även 3-3 innan periodvilan.

I andra perioden gör Pantern 3-4, detta med en man färre på planen!
Och i slutet av perioden kan IK Pantern rycka till 3-5!

3-1 hade blivit 3-5. Stark upphämtning av Pantern. Men IKOj20 skulle svara för likvärdig bedrift...

I sista perioden gör A. Halvorsen 4-5, detta redan efter 50 sekunder. Och när man spelat 2 minuter av andra perioden, då gör Halvorsen periodens andra mål, och vi har kvitterat till 5-5!
Snacka om stark och effektiv start av första och tredje perioden av IKOj20!

Men IKO var inte nöjda, efter halva perioden utökar H. Roth till 6-5, och endast 26 sekunder senare gör J. Tenemyr 7-5, som också blir slutresultatet i matchen.

Matchen gick alltså från 3-1, till 3-5 till 7-5... snacka om vändningarnas match!!

Nu är IKOj20 bara 1 match från att säkra kontraktet till J20Elit!
IK Pantern har redan spelat sina 4 matcher, och slutar sist i tabellen med sina 3 poäng.

I sista och avgörande kvalmatchen möts IK Oskarshamn mot HF Linköping!
IK Oskarshamn leder serien med sina 7 poäng. 2:a är Linköping, på 5 poäng.
Då IK Oskarshamn har bättre målskillnad räcker det alltså med 1 poäng i sista matchen, för att säkra att få spela kvar i Elit!!

Sista avgörande kvalmatchen spelas i Arena Oskarshamn på måndag, kl 19:00!
Idag var det en liten klack på plats, hoppas på det även på måndag - och i morgon!

För i morgon (söndag) spelar J18 sista och avgörande matchen i sin kvalserie, för att gå upp i Elit!
1 poäng räcker för IKOj18, för att säkerställa och äntligen ta klivet upp i Elit!

IK Oskarshamn J18 möter Växjö Lakers i Arena Oskarshamn. Den matchen startar kl 14:00!