Strömen dog, men IKO tände hoppet!!

Matchen blev uppskjuten 30 min, p.g.a. av strömavbrott, och att ammoniaklarmet gick.
Men med tanke på att ingen publik kunde släppas in under strömavbrottet, spelarna inte kunde värma, och biljettsystem mm ej fungerade, fick man igång matchen snabbt.
Faktiskt kul att få se en sådan lång ringlande kö utanför!
Tyvärr blev det inte mer än 2181 betalande som letade sig in i Arenan, men det lär det bli ändring på nu...

För vilken match IK Oskarshamn gör!
Under hela grundserien är det boxplay och powerplay som spökat för IKO. Idag är det de spelmomenten som leder till seger!
IKO släpper inte in något boxplaymål, och samtidigt är man grymt effektiva i powerplay.
Mer om det lite senare...
Dessutom så spelar man fysiskt. Spelarna såg härligt laddade ut! Man stod upp för sina lagkamrater!
De sista matcherna mot bottenlagen i grundserien har IKO kollapsat i andra perioden. Så blev inte fallet idag. Motsatsen!

IK Oskarshamn skulle tidigt ta ledningen, och detta i powerplay! (periodens enda powerplay för IKO).
Poulsen noterades för målet.

Dock skulle inte kvitteringen dröja många minuter, och ytterligare dryga minuten senare kan BIK Karlskoga ta ledningen med 1-2!

Men nu var det IKO:s tur att svara snabbt. Minuten senare får vi se ett av Arena Oskarshamns vackraste mål - eller rättare sagt, Arenans vackraste framspelning!
Sam Lofquist jagar spelare med puck i sarghörnan. Han vänder vacker bort BIK-spelaren, tar pucken, slår en passning - bakom sin egen rygg - över isen, till en fri Hagelin framför målet. Hagelin förvaltar sin chans och kvitterar till 2-2.
Men Sams framspel. Ojojojojoj, vad läckert! Hockeygodis!

Så skulle andra perioden starta. Nu var man livrädd för en sådan där kollaps vi sett mot KHK, Asplöven och Almtuna i slutet av grundserien.
Men, så blev det inte. Det blev en orgasm i hockeygodis! IK Oskarshamn bjöd på bländande powerplayspel, och målkalas!

För som jag skrev innan, IKO hade 1 powerplay under hela första perioden. I andra perioden får IKO sitt andra powerplay för matchen - och Sam Lofquist kan göra lagets andra powerplaymål i matchen!

Några minuter senare, nytt powerplay. vad händer? Matushkin gör mål! Vi har 4-2 på tavlan, och 3 raka powerplay som gett mål.

Bara några 40 sekunder efter målet får IK Oskarshamn nytt powerplay.
Men nu skulle man väll inte våga hoppas på powerplaymål?! Men jo, det kunde man!
Stefan Öhman gör IK Oskarshamns 4:e powerplaymål för matchen - på 4 försök!
Här har laget kämpat med sitt powerplay hela säsongen, så går man in och hänger 4 raka powerplaymål i playoffserien!
NÄR gjorde IK Oskarshamn senast 4 powerplay i en match?! Och NÄR gjorde man mål på 4 powerplay i rad?!
Jag kan inte minnas när det hände senast....

Men var festen slut här med Öhmans powerplaymål? 5-2 låter ju som trevliga siffror.
Men nej, 20 sekunder senare gör Granlund 6-2!
4 min och 33 sekunder gör IK Oskarshamn 4 mål!
Eller, 3 mål på 1 minut och 29 sekunder!! EFFEKTIVITET!

Karlskoga skulle dock få in 6-3 innan perioden var över...

Sista perioden stängde IK Oskarshamn ytor, men för det upphörde inte spelet!
Men när BIK Karlskoga kunde göra 6-4 halvvägs in i sista perioden blev det match igen.
Men då får Scandella ett friläge. Mannen som bränt frilägen under hela grundserien. Vad gör han, jo han gör nu mål i ett friläge, och vi får 7-4 på tavlan!

Resultatet stod sig matchen ut, och IK Oskarshamn kunde därmed inleda playoffserien med en mycket fin och imponerande seger!

IK Oskarshamn gör 7 mål i en och samma match, och vi får dessutom 7 olika målskyttar! DET visar på en stark lagseger. Det är inte en spelare som bär laget idag, utan tillsammans gör de jobbet.
Kul att se McGrath röra på sig igen. Kul att se Scandella tacklas och göra mål. Kul att se hur laget ställer upp för varandra. Kul att se känslorna på isen!
Fråga Sam och Vigilante vad de tycker om Viklund i BIK Karlskoga. var tydligen inga vackra visor som ropades dem mellan i utvisningsbåset.
Och sist men inte minst, kul att se laget så otroligt effektiva. 100% i boxplay. Powerplaystatistiken slutade sedan på mäkta imponerande 66,67%!

Nu är IK Oskarshamn 2:a i serien. 1 poäng efter Djurgården. Och just DIF är nästa motståndare.
Redan under Onsdagen besöker IK Oskarshamn hovet, för att göra upp om tätpositionen.

Otroligt lite tid att ladda om på - särskilt när matchen blev försenad. Men som man spelade idag lär det pumpa adrenalin i grabbarna flera veckor framöver!

EDIT: Kom på, måste få med en sak till. Stämningen. Makalöst vilket tryck det blev idag!
När klacken kör; "Hela hallen är ni klara", och får den responsen man fick idag. Riktigt underbart! Kan inte minnas att jag hört så många sittplatsare, och övrig ståplats, skrika med på det sättet!
Kul att övriga publiken ville bidra med att piska upp stämningen!