Säsongens sista hemmamatch blev förlust mot DIF

IK Oskarshamn mötte DIF i Arena Oskarshamn.
I playoffserien har det gått minst sagt tungt - bortsett från den inledande matchen mot BIK Karlskoga.
Matcherna mot Örebro var IK Oskarshamn långt under isen, och halvvägs iväg på semester.
 
Idag gör inte IK Oskarshamn världens bästa match, men jämfört med de sista omgångarna såg det klart bättre ut.
Hemmavslutet blev inte det hedersamma avslutet man hade hoppats på, men man gör trots alt en klart bättre hemmaförlust än tidigare, och räddar hedern med en så kallad "hedersam" förlust.
 
Det var lite mer fart, men matchen gällde inget, och laget hade svårt att tända till.
Backarna var väll de som inte klarade av matchen idag, och då ska vi nämna att Ljungqvist och Uotila saknades. Även målvakten Galbraith, och poängligavinnaren McGrath.
 
För första målet till DIF, det var en uppvisning av stillastående av IKO. Andra målet, där låg man still, efter att märkt att is kan vara halt...
Men bortser vi från några backmissar var det andra spelare som klev fram. V. Svensson, Granlund, Poulsen och Backman är några som visade framåtanda! Och Vigilante, gör en bra match! Tyckte synd om honom när han brände sitt friläge i tredje, då han var väl värd att få göra ett mål.
 
Och på tal om det... DIF har 6 man på isen då. Varför signalerar båda linjemännen i det läget detta, och även huvuddomare höjer armen. Blåser för utvisning, men ångrar sig, och tar INTE utvisning för det?! Situationen var tydlig, det VAR 6 man på isen, och domarna hade noterat detta!
 
Men med tanke på att DIF hade mycket att spela om, IKO inget. Och att viktiga pjäser saknades i Oskarshamn och att några visade vilja, klassar jag detta trots allt som en hedersam förlust.
Men med mer vilja, hade man kunnat vinna matchen! DIF såg inte omöjliga och heltända ut!
 
Nu lever playoffserien - för övriga lag. BIK Karlskoga 13p, Örebro 12p, och DIF på 11 poäng. IKO har 4...
Sista omgången blir avgörande!
 
* * * * *
 
Men bortsett från sista bortamatchen på onsdag, så är inte hockeysäsongen över för IKO! 2 juniorlag genomgår viktiga kval!
 
Det spelades match i J20:s kvalgrupp, för att hålla sig kvar i Elit idag. Linköping förlorade mot Pantern. Detta betyder att samtliga 3 lag i gruppen nu spelat 2 omgångar, och nu vänder serien - med IK Oskarshamn J20 som kvalledare!
IKO: 4p
Pantern: 3p
Linköping: 2p
 
Nästa match för IKO j20 är lördagen den 16/3 kl 14:00 - hemma i Arena Oskarshamn, mot IK Pantern.
Vore kul om folk vill sluta upp och stötta laget, så vi har ett J20 som spelar i Elit även nästa år!!
 
J18 har match redan i morgon (tisdag). IKOj18 möter Skövde på bortaplan.
Mycket viktig match, då båda lagen efter 1 omgång står på 3 poäng.
Växjö i samma grupp är sist med 0 poäng efter 2 matcher...
 
IKOj18:s match börjar kl 19:00.
På torsdag, kl 19:00 väntar retur i Arena Oskarshamn. Samma som med j20, vore kul med lite publikstöd, så vi kan få upp j18 från div1 till Elit!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Dåligt backspel av Öhman (även om det inte är hans uppgift) vid Dif:s 1-0. Helt stillastående, ingen baklängesåkning. Ganska lätt att dra någon då i hockey.

Sedan måste Ridderwall sluta hålla klubban uppe i luften mest hela tiden. Där gör den inte mycket nytta. Två puckar gled in under klubbladet idag. Håll klubban i isen.

Ganska bra match i övrigt av IKO.

2013-03-11 @ 22:40:03
Postat av: Tillägg

IKO hade ju heldominerat fram till dess 0-1 (Dif:s första chans). Tror faktiskt att IKO kunde ha tagit en storseger mot dif idag om IK inte släppt så enkla mål. Så såg det ut spelmässigt.

2013-03-11 @ 22:50:40
Postat av: Oskarshamnare

Vad är det för fel på vissa Oskarshamnare som ställer sig på bortastå med Djurgårdshalsdukar etc ??? Måste vara såna som när dom är i Stockholm eller Göteborg i fem minuter helt plötsligt byter dialekt .

2013-03-12 @ 07:48:47
Postat av: SV. Oskarshamnare

Håller med. Fullständigt vämjeligt att skåda.

Mentalt svagt och komplexartat att man känner sådant behov av att förknippas med de "stora lagen." Detta oavsett om man hållit på dem sedan barnsben eller ej. Jag vet folk som är födda och uppväxta i Stockholm, flyttat till Oskarshamn, börjat hålla på IKO och slutat hålla på Dif. DET är däremot mentalt starkt.

2013-03-12 @ 10:31:53
Postat av: Sittplats

Tyckte Dif såg mentalt knäckta ut redan i början av matchen i går. De hade inte hämtat sig från chocken över två raka förluster mot BIK. Hade IKO fått ledningen med ett par mål hade Dif rasat ihop helt. Det syntes.

2013-03-12 @ 11:23:39
Postat av: P-O

Skriver inte här ofta men nu måste jag göra ett inlägg. Vad händer med Löfstedt? Varför är han plötsligt i kylskåpet? Tycker att han är en fantastisk hockeyspelare som verkligen tillsammans med McGrath burit IKO denna säsongen. Ok att det inte gått lika bra på slutet men det har det ju inte gjort för Mcgrath heller. Söderström hade aldrig vågat behandla mcgrath på det viset!! Lövet gör fortfarande mycket bra men det är ju väldigt uppenbart att han spelar i fel femma. han försöker spela och leverera passningar men det är svårt när han inte får något tillbaka. Valdix och Scandella har varit mediokra hela säsongen och är så fortfarande och gör det inte lättare för Lövet precis. Är det så att ledarna tror att han inte skall vara kvar och därför straffar honom, någon annan anlednin kan jag inte se. Jäkligt frustrerande för en Lövet-supporter!!

2013-03-12 @ 13:32:01
Postat av: Andysson

Tyckte IKO gör en skaplig match saknar lite mål 2st på 38 skott duger inte,däremot tycker jag Alexander Karlsson gör en riktigt bra match,absolut en framtidsback.....

2013-03-12 @ 19:55:59
Postat av: Till P-O

Din analys om Löfstedt tycker JAG är helt felaktig. Löfstedts framgång har ju hängt mycket på McGrath. Han har ju inte direkt levererat några superpass till andra lagkamrater. Dessutom är Löfstedt alldeles för vek. Sänder inga bra signaler till övriga i laget, han går bort sig i parti och minut, han går inte in och visar att han är beredd att kämpa och offra en tackling (både ge och ta). Det är bara inse att Löfstedt är nere i en riktigt dålig downperiod och hoppas att han kommer tillbaka i samma slag när nästa säsong börjar, för nu under senaste delen av säsongen har han varit IK:s överlägset sämsta spelare.

2013-03-12 @ 20:05:08
Postat av: Jeppson

Bra skrivit Andysson: Alex Karlsson var faktiskt bra,lite mer träning och lite matchrutin på honom tror jag stenhårt han blir en bra allsvensk back gärna i IKO för mej till nästa säsong

2013-03-12 @ 20:05:13
Postat av: Bego

Till dig som inte har nåt eget namn: Mycket bullshit om Lövet, han slår fortfarande bra passningar till de han spelar med, men vad gör de som får passningarna?? Han har inte varit lika bra sista veckorna men så dålig som du vill göra honom har han definitivt inte varit. Hoppas verkligen han inte försvinner nån annanstans. Sen har han ju enorma krav på sig efter en bra säsong, vi har andra spelare som presterat betydligt sämre under hela säsongen.

2013-03-12 @ 22:30:32
Postat av: Hauge

Jag tyckte Alexander Karlsson var helkass. Visserligen inte sämst på planen. Men han sken inte upp ett dåligt IKO-försvar i alla fall. Min åsikt!

2013-03-12 @ 23:49:20
Postat av: Möller

Hauge:Jag undrar begriper du överhuvudtaget dej på hockey,man kan fan undra, Karlsson var en av ljuspunkterna i DIF matchen.

2013-03-13 @ 07:06:57
Postat av: Hauge

Du får väl helt enkelt acceptera att vi har olika åsikter. Vad gjorde han som var bra?

2013-03-13 @ 18:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: