Sam till DIF och Hagelin till LHC...

2 tunga tapp för IK Oskarshamn.
 
Först idag meddelades att Sam Lofquist är klar för spel i Djurgården.
KaviarSam har gått och blivit en personlig favorit för mig. Detta av många anledningar. Vid sidan om isen är det en mjuk och go kille, som alltid tar sig tid för fansen.
På isen, där levererar han ett av världens hårdaste skott. Anfallsglad, men för det tar även sitt hemjobb på allvar. Utöver detta kan han tacklas och "gruffa" igång energi i laget.
HockeyAllsvenskans bästa poänggörande back blev han också...
 
OK, Sam har gjort några småmissar bakåt ibland, men tar då igen det i bytet efter. Sam är sällsynt med att vara så ass bra över hela isen. Och det är när han får åka över hela isen, han är som bäst.
 
Men nu, efter 2 fina år är han klar för DIF.
Och jag kan inte klandra honom. Detta kom inte oväntat. Sam ÄLSKAR Stockholm, och älskar spela med stor klack bakom sin rygg. Dessutom blev det nog ett kraftigt tillskott i portmonnän...
 
Önskar Sam lycka till, och TACK för åren du gett oss!
 
* * * * *
 
Hagelin. Hade inte han kontrakt 1 säsong till med IK Oskarshamn? Jo, men OT meddelar idag att han nyttjar elitserieklausul och drar till Linköping!
DETTA kom mer som en chock! Det har gått tyngre för Hagelin den här säsongen än förra. Dessutom är han beroende av att ha bra spelare runt sig. Hur kommer det gå för honom om han hamnar långt ner i kedjorna i LHC?!
 
Hagelins spelartyp är inte lika svår att ersätta. Finns många sådana spelare. Nu gäller det bara att hitta dem för billiga pengar också...
KaviarSam däremot, han blir värre att ersätta. Inte lätt att hitta en back som kan gå in och vinna poängligan i serien, eller med den energin. Det finns, men man ska också ha råd med dem, och de ska passa in i sin omgivning.
 
Inför den här säsongen var jag lyrisk över kontinuiteten man för första gången på många många år skapat, efter att behålla stommen från 11/12 till 12/13.
Men till säsongen 13/14 blir det lite nybyggnation. Målvakter saknas, poängligavinnaren McGrath ska ersättas, poängbästa backen i serien ska ersättas. Sedan är jag tveksam till om S. Öhman stannar - Björklöven lockar om de tar klivet upp - och då har vi tappat våra 2 första centrar...
 
Roger Jönsson har lite att slita med, men han har visat oss tidigare att man kan vara lugn med att han lyckas leverera slagkraftigt lag och imponerande värvningar med små medel.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

hagelin ersätter vi! han leverade ej iår
Lofquist, ja va ska man säga, bra skott,energi,men dålig i egen zon, slarvig, petar för mkt med klubban, "egoistisk" nää vi hittar bättre!

2013-03-19 @ 20:11:14
Postat av: Hauge

HAHAHAHAHAHAHA Sam tacklas? Det märks att du inte har sett många matcher i år Räkan!

2013-03-19 @ 20:39:53
Postat av: Icke

Tror S Öhman lämnar för Björklöven oavsett avancemang.

2013-03-20 @ 05:55:54
Postat av: TIll Icke

Jag tror att S.Öhman lämnar IKO om Björklöven går upp.. tror inte han är sugen på att spela division 1 hockey. Tycker IK ska göra allt för att behålla Öhman.. tror det blir svårt att hitta en fullgodlig ersättare.

2013-03-20 @ 08:27:52
Postat av: greger

Nästa sesong blir för IKO att hänga kvar
IKO har aldrig varit på topp trer år i rad

2013-03-20 @ 13:25:53
Postat av: KÄMPA IKO!

Jävligt starkt att IKO spelar i HA överhuvudtaget. En liten fiskeby och allt, men nu är det dags att kaxa upp sig och ta nästa steg. KÄMPA IKO!

2013-03-20 @ 19:38:33
Postat av: Peter

IKO-tränaren Söderström måste ta upp kampen för Oskarshamns Hamn. Annars får han aldrig mer se de fina inseglingarna av Kustbevakningens mäktiga fartyg. Vi har en internationell hamn, en EU-hamn.

Nu gäller det att kämpa för Oskarshamn. Vi SKA behålla Gotlandstrafiken. Visa att vi alltid har legat före våra trätobröder i Kalmar län. De hatar oss och vill förgöra oss med alla medel, sportsligt eller osportsligt. De skiter i vilket. De vill skada oss.

Vi älskar er! Här i Oskarshamn grillar vi, badar vi, älskar vi, solar vi, vi njuter.
KÄMPA Oskarshamn. Vi har potential, även om vi beter oss plumpt ibland. En eloge till IKO och alla dess inblandade.

http://www.youtube.com/watch?v=t-HaTWIznGE

2013-03-20 @ 21:06:57
Postat av: Snusk

Tillägg: "Älskar PASSIONERAT" vill säga. Det är det vi gör. Snuskigt kanske.

2013-03-20 @ 21:21:46
Postat av: Andrée

Vi älskar IK Oskarshamn;

http://www.youtube.com/watch?v=7NdzoDhzLOM

2013-03-20 @ 21:39:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: