Nu är IK Oskarshamn j18 näääära Elit!
Ska man äntligen ta steget upp en division?

Ja, ikväll närmade man sig målet, efter storseger mot Skövde!

IK Oskarshamn j18 rivstartade, och sedan växlade man upp.
För redan efter 1 minut gör A. Käll 1-0 till IKOj18, och A. Clarinsson svarade upp 1 minut och 39 sekunder senare med att göra 2-0!
Skövde skulle visserligen reducera, till 2-1, detta i powerplay, men närmre än så kom de aldrig i matchen...

För i andra perioden gör J. Jansson 3-1, och 1 minut och 41 sekunder senare sätter O. Wibeck 4-1!
Skövde tar timeout, men det hjälper föga..

För IKOj18 skulle starta upp tredje perioden lika effektivt som första.
Innan 2 minuter är spelade av sista perioden gör C. Velander 5-1, och 1 minut senare gör A. Käll 6-1!
Men IKOj18 var inte nöjda, W. Holmgren sätter senare 7-1, O. Wibeck gör 8-1 och A. Clarinsson sätter matchens sista mål, 9-1!!

Imponerande siffror, mot laget man nyligen förlorade i förlängning mot...

Nu är platsen till Elit nära, men INTE klar ännu!
Tabellen:
IK Oskarshamn 7p (10+ i målskillnad)
Skövde 5p (-5 i målskillnad)
Växjö 0p (-5 i målskillnad)

På söndag möter IK Oskarshamn j18 Växjö, i Arena Oskarshamn - Sista matchen för IKOj18 i kvalet!
DÅ kan platsen till Elit avgöras. Minst 2 poäng krävs för att säkra platsen. Men 1 poäng bör räcka, med tanke på att man har bra målskillnad... Men gå för vinst och fira platsen i Elit efter en seger är det ultimata!!!
Förlorar IKOj18 mot Växjö, då måste man hoppas på att Växjö slår Skövde på måndag...

Jag jobbar på att försöka ta mig från Växjö till Oskarshamn den matchen, för att heja lite, hoppas fler vill ställa upp på det!

Men innan söndagens viktiga match för j18, då har vi en match till i Arena Oskarshamn. Det är IKOj20 som möter IK Pantern i Arena Oskarshamn, där man kvalar för att hålla sig kvar i Elit!

Matcherna i helgen:
Lördag: IKOj20 möter IK Pantern. Matchen startar 14:00
Söndag: IKOj18 möter Växjö, i sista och avgörande matchen. Matchen startar 14:00.

Hoppas nu på att folket sluter upp och stöttar våran framtid. En klack dessa 2 matcher borde vi väll kunna ordna?!