Så viktig och skön storseger mot Mora!

Resultatmässigt utklassade IK Oskarshamn Mora på bortaplan. Hela 1-6 slutade matchen, i den hr otroligt viktiga 6-poängsmatchen!
 
För det sjuka var, att Mora var det aningen bättre laget större delen av matchen, men de var inte tillräckligt hungriga framför mål. De såg ut som IKO gjorde för några veckor sedan. De förde, och skapade, men gjorde inte det där extra.
 
IK Oskarshamn däremot var grymt effektiva.
Effektivast av dem alla var Granlund.
Efter halva första perioden gör Granlund 0-1, efter en svängig period, och stundtals hårt Moratryck.
Efter det målet anstormade Mora Oskarshamnsmålet hårt, men fick inte in pucken. Men de skulle få matchens första powerplay. 10 sekunder tog det. Sedan gör IKO(!) mål - i boxplay! Vem är det som kontrar fram som en blixt? Jo Granlund igen!
 
I andra perioden var man inställd på ett hårt anstormande Mora, men IKO är med på noterna, och chockar. Istället för en reducering, kan Granlund göra sitt 3:e mål för kvällen!
 
På hela säsongen har Granlund gjort 3 mål. Nu går han in och hänger 3 mål i en och samma match! Bara minuter från att vara i samma period...
 
IK Oskarshamn var beslutsamma den här kvällen. Istället för att börja spela försiktigt för tidigt, så fortsatte man med sitt spel.
1 minut efter Granlunds HatTrick gör nämligen Scandella 0-4!
 
Snacka om islossning. Granlund, ingen van målskytt gör 3 mål, och Scandella, som bränt fler öppna mål än jag vet inte var, fick äntligen göra ett mål! Viktigt för självförtroendet!
 
Jag anser att det är Granlund som är den som ser till att IKO vinner den här matchen. Med sina 3 mål, ger han IKO ett välbehövligt försprång, mot ett hungrigt Mora.
Hade Mora fått ett tidigt mål istället för IKO i andra, då tror jag inte IKO hade stått mot ikväll. Nu chockade man Mora istället.
 
För trots 0-4 kändes det inte som att segern var klar. Mora låg på, och man har fortfarande bortamatchen mot Asplöven i minnet...
 
I tredje perioden backade IKO hem, men fortsatte forchecka. Detta öppnade för kontringar. McGrath kan därför trycka in 0-5. Och bara någon minut senare kan samme McGrath göra 0-6!
 
Mora skulle få ett tröstmål i slutet. Tyvärr. Tänker på målskillnaden, men lider med Galbraith, som inte fick hålla nollan - det var han verkligen värd!
 
Galbraith gör nämligen en fenomenal match, som motar undan anfall och skott, gång på gång!
Mora sköt 42 skott, galbraith släpper in det sista...
IKO sköt 30 skott, och gör 6 mål. Det speglar faktist matchen!
Galbraith bra i målet, och IKO effektiva. Man gick in på mål, och offrade sig som ett lag!
Underbart att se!
 
Och som om inte lyckan vore nog med en storvinst i den här viktiga matchen, IKO hade lite tur med andra resultat också... Karlskrona tog sin andra bortaseger på hela säsongen, denna mot malmö idag! Det tackar vi i Oskarshamn för!
Asplöven hade ledningen mot Örebro, men förlorar matchen i sista perioden...
 
IKO är nu 8:a i tabellen, 5 poäng före Malmö - som vi möter nästa omgång...
Mora är 7:a, endast 2 poäng mer än IKO, men en match mer spelad!
Och 4 poäng upp till Örebro på 6:e platsen...
 
Nu ska jag luta mig tillbaks och njuta lite till av dagens seger, sedan blir fokus på Malmömatchen!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Kamelrytteriet

Grymt!

2013-01-29 @ 21:55:53
Postat av: Erik

Grymt starkt IKO. Visa att ni kan och vill vinna och gå till PlayOff. Många (oftast grannstäder) se ner på Oskarshamn och IKO. Visa att ni är starka som ni är, och kan gå riktigt långt i HockeySverige!

2013-01-30 @ 20:24:46
Postat av: Erik

Tillägg: Det är ju för fan närmast internationell klass på era prestationer!

2013-01-30 @ 20:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: