Plats på kvaltåget igen, efter seger mot Almtuna!

IK Oskarshamn hoppar på kvaltåget igen, då man i kväll hemmaslog Almtuna med 4-2.
kvaldrömmen växte ännu starkare, då övriga resultat gick Oskarshamns väg också.
Södertälje slog Malmö, och formsvaga Troja Ljungby slog Mora.

Detta betyder att IKO nu är 8:a, och endast 3 poäng från Mora och en kvalplats. Och då ska man tänka på att Mora har spelat en match mer!

Matchen då. IK oskarshamn inledde ganska trött, och spelade lite småfegt, då man hamnade i kanterna. Men Almtuna inledde ännu slöare. Kaviar-Sam kunde däremot ladda sin bössa, och smälla in 1-0 i första perioden.
Ett rättvist resultat. IK Oskarshamn var lite bättre, men inte mycket bättre..

I andra perioden hade Almtuna skruvat upp farten, och IK Oskarshamn spelade marginellt aningen lite snabbare än första perioden. Men det var Almtuna som kunde kvittera till 1-1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I 3:e perioden skruvar IK oskarshmn upp tempot, och söker sig mer in mot målet. Och det skulle ge resultat. S. Öhman kan göra 2-1. Och detta i något så ovanligt som i ett powerplay!

Efter målet är IKO 6 man på isen, och får känna bort på det, bara minuten efter ledningsmålet kan Almtuna kvittera igen. Detta efter katastrofalt försvarsarbete framför egen kasse...

Men IK Oskarshamn skulle resa sig, och replikera snabbt. Löfstedt kan göra 3-2 bara 2 minuter senare.
Och ytterligare 2 minuter senare slår M. Poulsen spiken i kistan, då han sätter 4-2, vilket även blev slutresultatet.

IK Oskarshamn gör inte sin bästa match, men kan rättvist slå Almtuna.

Uotila fyllde år i dag, och fint att höra hemmaklacken sjunga för honom.

Nu är IK Oskarshamn med i racet igen, och nästa match är Asplöven borta. 3 nya viktiga poäng.
Matchen spelas på Onsdag, i Coop Arena.

* * * * *
IK Oskarshamn J20 spelade även de match idag. De mötte Mölndal på bortaplan, och förlorade med 7-2...