IKO nollade TAIF!

IK Oskarshamn gillar att möta Tingsryds AIF! Aldrig har IKO förlorat på full tid mot TAIF i HockeyAllsvenskan, och detta står sig efter dagens match.
Och det räckte med endast 1 mål, då IK Oskarshamn och Galbraith höll lagets första nolla för säsongen!

I första perioden förde IKO spelet helt klart, det var IKO som transporterade puck, och skapade.
Men man förvaltade inte chanserna, och man saknade medstuds. IK Oskarshamn hade inte et rätta flytet, trot spelövertaget.
Men i den 17:e minuten kunde Uotila skjuta in 1-0 (dock tveksamt om inte V. Öhman styrde den pucken).

I andra perioden var det fortfarande IKO som förde spelet, men Tingsryd kom nu högre up i banan, men perioden skulle bli mållös.

I tredje perioden försvarade IKO ledningen, eller rättare sagt spelade försiktigt. Igen. Men den här gången lyckades man. Tingsryd kunde inte kvittera, trots hårt tryck i slutet.
Galbraith lyckades med att hålla lagets första nolla för säsongen!

Tingsryd gör ingen bra match alls, IKO är klart bättre, men inte effektiva nog. Men ibland räcker det att göra 1 mål. Idag gjorde det detta - tack för det!

Otroligt skön seger för IKO, som nu verkligen är med på kvaltåget igen.
IKO är 9:a, på 59p. Malmö är 8:a, endast 1 poäng före. Och Örebro är 7:a, även de endast 1 poäng före IKO.
Sedan har vi Mora på 6:e platsen, och de har endast 2p mer än IKO!
DIF och VIK är heller inte så långt ifrån, med sina 5 respektive 7 poäng...

Nu väntar Troja Ljungby borta på tisdag. Och där snackar vi 3 viktiga poäng att slåss om!